2023-08-24 15:45:00

A már klasszikusnak számító fade hajvágás

A fade stílus az, ami évek óta semmit nem vesztett a népszerűségéből. Mindig van benne valami új, valami érdekes. Mikler Enikő borbély szakember, a Barber Battle Budapest 2022-es szériájának 3. helyezettje 'Barber hajvágás és styling" kategóriában most elkalauzol Téged is a fade stílus világába!

klasszikus_fade_hajvagas_mikler_eniko

Az egyedi és különleges fade stílus 

,,Fade stílus már évek óta nagy divatnak örvend. Az elmúlt években a 3-as és 6-os átmeneteket felváltották a ,,low/high" fade hajvágások, ami felüdülést hozott ebben a műfajban. Azt gondolom, hogy ez az a viselet, ami fiataltól idős korig nagyon mutatós tud lenni.

A fade stílusú frizurákat különböző mintákkal is fel lehet dobni, ezeket többnyire a vendégek választják ki.  A gyerekek nagyon szeretik a villámos mintákat, de az apa-fia kombók is népszerűek. 

Valószínüleg a stílus töretlen népszerűségének az oka, hogy mindig van benne egy csipetnyi változás. Egy fade készülhet alacsony, vagy magas átmenettel és lehet választékos, frufrus, egyenes vagy göndör." - Mikler Enikő, borbély szakember 

 

klasszikus_fade_hajvagas_mikler_eniko

Mikler Enikő akadályai a fade stílus elsajátításában

,, Számomra nagy kihívást jelentett a techinka elsajátítása, sokszor estem kétségbe, de a sok gyakorlásnak, és a tapasztalt fodrászoktól kapott segítségnek köszönhetően mára magabiztosan készítem. Nagy segítséget jelentettek a korábbi munkahelyem által nújtott kiscsoportos képzések is.  " - Mikler Enikő borbély szakember 

 

klasszikus_fade_hajvagas_mikler_eniko

Stílusok a fade világán kívül 

,,Olyan helyen van az üzletünk ami minden korosztályt bevonz, így nagyon sok klasszikus hajat is vágunk. Hozzám ez nagyon közel áll a 10 éves múltam miatt, egykor sok ilyet vágtam. A csak ollónak és fésűnek van egy természetes esése, amit jómagam és a vendégeim is szeretünk.

Kedvenc stílusom nincs, mindig az adott év slágerét készítem a legtöbbször, így megkedvelem. Most egy ideje nagyon szeretem vágni a crop - top és a taper fade stílust. Az utóbbit azért kedvelem, mert ötvözve van a klasszikus vonallal, és nagy sikere van a vendégek körében is. A borbély világ nagy öröme, hogy mindig nyújt valami újdonságot. Az alap formák megmaradnak, de mindig lesz benne valami új fűszer. Most a mullet törte be magát, és a bevállalósabb vendégek szeretik is. A mostani generációs fiataloknak van stílusuk, egyéniségük, és szeretik az újat, a különlegeset. " - Mikler Enikő borbély szakember 

 

klasszikus_fade_hajvagas_mikler_eniko

Ismerd meg Mikler Enikő borbély szakembert! 

,,27 éves vagyok, és 10 éve végeztem fodrászként. Az elmúlt 3 évben már csak férfi hajakkal dolgozom. Jó szülői minta miatt olyan szakmát, hivatást szerettem volna,  ami szabadelvű , színes, és változatos. Két alkalommal éltem át mérföldkövet a pályám alatt, az egyik már rögtön az elején. Idős női oktatóm volt, aki régi minták szerint nevelte a tanulóit, két lehetősége volt mindenkinek, vagy feladja a szakmát, vagy kitartóan, alázattal végigcsinálja. Sokat túlóráztam és rengeteget gyakoroltam, szinte minden szembejövőnek le akartam vágni a haját, leszólítottam az embereket, és sokan meg is engedték, hogy rajtuk gyakoroljak. Így már akkor rájöttem, hogy  a céljaimért tennem kell. A második mérföldkő nagyon pozitív kövecske volt, ugyanis másodmagammal megnyitottam 3 éve a saját üzletem. Ennyi idő után bátran mondhatom, hogy az üzlet révbe ért és gyümölcsöző. Fentebb említett vágyaimat sikerült elérnem a szakmának hála. Szabad vagyok, van saját időbeosztásom, és nagyon sok színes ember világát ismertem meg. " - Mikler Enikő borbély szakember 

 

klasszikus_fade_hajvagas_mikler_eniko

Látványos fade stílusú frizurát szerenél? Jelentkezz be Mikler Enikőhoz, a Lady' for Gent barber szalon tulajdonosához online!

Mikler Enikő vár Téged is a Lady's for Gent szalonban Debrecenben! Csodáld meg az általa készített lehengerlő fade stílusú frizurákat, és jelentkezz be hozzá online! 

 

Lady's for Gent barber szalon
4031 Debrecen
Kishegyesi út 1-11. (Tesco Extra)⁠

 

Online időpontfoglalás

 

Ez is érdekelhet: 

VEGYÉL RÉSZT a 7. BARBER BATTLE BUDAPEST 2023 FODRÁSZ- és BORBÉLY VERSENYEN!

BARBER BATTLE BUDAPEST 2023- fodrász- és borbély verseny játékszabálya

 

A cikket megtalálod a Beauty World Net magazin 2023 nyár lapszámában is! A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban és a Starbucks kávézókban!