2024-02-23 12:00:00

Férfi frizura trendek 2024

Az évről évre változó trendek követése nem mindig egyszerű feladat, és ez nincs másképp a férfi frizura divat terén sem. Nem könnyű kiválasztani a személyre szabott, de divatos hajvágást, vagy éppen szakállstílust. Ebben a folyamatban segít Mikler Enikő borbély szakember.

Tarts velünk a 2024-es férfi frizura trendek világába!

ferfi_frizura_trendek_2024

Hódítanak a kirívó frizurák 2024-ben

,,Az előző évekhez képest 2024-ben egyre inkább a kirívóbb, feltünőbb frizuráknak hódítanak, viszont ezzel párhuzamosan a letisztult stílusok is utat törnek maguknak. Ilyen például a middle part és a taper fade.

A buzz cut, mullet és a fringe 2024-ben is nagy kedvenc marad, de a '23-as év végén előtérbe került stílusok - a crop top és a burst fade - is egyre népszerűbbek. A borbélyüzletek többségében ismét gyakran  alkalmazzák a nyesős hajvágást, a szakáll formázáshoz pedig egyre többen használnak waxot." - Mikler Enikő, borbély szakember

 

ferfi_frizura_trendek_2024

A klasszikus frizurák ereje

,,Az új trendek ellenére az a tapasztalatom, hogy a megszokotthoz ragaszkodik minden férfi és nem vágynak úttörő újításokra. Az én vendégeim is ilyenek, ritkán mennek bele bármilyen változtatásba a hajvágások, szakáll vágások terén, a kívánt eredményt pedig mindig kis lépesekben szeretnék elérni, hogy ne legyen drasztikus az új frizura.

Akadnak persze olyanok is - akár idősebb korosztályban is -, akik a közösségi média oldalakról merítenek ötletet, ők általában nyitottabbak a változásra.

Én arra buzdítok mindenkit, hogy merjen változtatni, hiszen előfordul, hogy egy új stílus sokkal jobban passzol a személyiségünkhöz!" - Mikler Enikő, borbély szakember

 

ferfi_frizura_trendek_2024

Haj- és szakállápolás professzionálisan 

,,Férfiaknál megfelelő külsővel egy hosszú haj is nagyon stílusos tud lenni. Ide tudnám sorolni a surfer curvest, a wolf cutot, vagy ha extrán hosszú hajról beszélünk, egy undercuttal is fel lehet dobni az összképet. Azonban hosszú haj esetén nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő menetű hajmosásra, hajtípushoz megfelelő sampon kiválasztására, illetve akár haj olaj használatára is.

Egyre népszerűbb a férfiak részére kialakított műanyag sablonok, amit a szakállukhoz rakva a kontúrokat szebben, könnyebben tudják meghúzni maguknak. Sokan küzdenek hiányos, foltos szakállal, amire kiváló megoldás a szakáll rollerrel, illetve mynoxidillel otthon. A kipattogás ellen pedig sokan váltanak nyeles, vagy biztonsági borotvára." - Mikler Enikő, borbély szakember

 

ferfi_frizura_trendek_2024

Egyedi hajfestések és textúrák a férfi frizura trendek között 2024-ben

,,A textúra a hajvágás egyik legfontosabb eleme, aminek a kiemelésére egyre többen figyelnek oda, sokan használnak hajporokat, egyedi megjelenést adva ezzel frizurájuknak. A színek világában változatlanul a szőkítés a legnépszerűbb, de mostanában a szőkített buzz cut-ra festett motívumok is nagy sikernek örvendenek." - Mikler Enikő, borbély szakember

 

ferfi_frizura_trendek_2024

Személyre szabott férfi frizurák a 2024-es trendek között

,,Egy megfelelően levágott frizura 2 hétig nagyon jól kezelhető. Fontos, hogy a borbély figyelembe vegye a fejformát és a haj természetes állását a frizura vágása közben.

Sok esetben segítünk abban is, hogy milyen fésűvel szárítson hajat és milyen hajformázóval finishelje a tökéletes végeredmény érdekében. 

Az arcformához illeszkedő frizurák kérdése korosztályfüggő. Akad olyan vendég, aki inkább a lekerekített frizurát kedveli, de sokan a kocka formát részesítik előnyben. Tapasztalat alapján a férfiak tudják, mit szeretnének viszontlátni a tükörben, de vannak esetek, amikor a praktikum prioritást élvez számukra." - Mikler Enikő, borbély szakember

 

ferfi_frizura_trendek_2024

Ismerd meg Mikler Enikő borbélyt! 

,,27 éves vagyok, és 10 éve végeztem fodrászként. Az elmúlt 3 évben már csak férfi hajakkal dolgozom. Jó szülői minta által olyan szakmát, hivatást szerettem volna,  ami szabadelvű, színes és változatos.

Két alkalommal éltem át mérföldkövet a pályám alatt, az egyik már rögtön az elején. Idős női oktatóm volt, aki régi minták szerint nevelte a tanulóit, két lehetősége volt mindenkinek, vagy feladja a szakmát, vagy kitartóan, alázattal végigcsinálja. Sokat túlóráztam és rengeteget gyakoroltam, szinte minden szembejövőnek le akartam vágni a haját, leszólítottam az embereket, és sokan meg is engedték, hogy rajtuk gyakoroljak. Így már akkor rájöttem, hogy  a céljaimért tennem kell. 

A második mérföldkő nagyon pozitív kövecske volt, ugyanis másodmagammal megnyitottam 3 éve a saját üzletem. Ennyi idő után bátran mondhatom, hogy az üzlet révbe ért és gyümölcsöző. Fentebb említett vágyaimat sikerült elérnem a szakmának hála. Szabad vagyok, van saját időbeosztásom, és nagyon sok színes ember világát ismertem meg. " - Mikler Enikő, borbély szakember

 

ferfi_frizura_trendek_2024

Változásra vágysz a frizurád terén? Jelentkezz be Mikler Enikőhoz, a Lady's for Gent barber szalon tulajdonosához online!

Mikler Enikő vár Téged is a Lady's for Gent szalonban Debrecenben! Csodáld meg az általa készített lehengerlő fade stílusú frizurákat, és jelentkezz be hozzá online! 

 

Lady's for Gent barber szalon
4031 Debrecen
Kishegyesi út 1-11. (Tesco Extra)⁠

 

Online időpontfoglalás

 

Ez is érdekelhet: 

A már klasszikusnak számító fade hajvágás

Férfi frizurák - Hogyan dönti el a borbély, mi áll igazán jól?