2023-12-05 16:00:00

Férfi frizurák - Hogyan dönti el a borbély, mi áll igazán jól?

Férfiként sem könnyű feladat a tökéletes frizura stílus megtalálása, hiszen az arcon túl a fejformához és a személyiséghez is passzolnia kell. Ebben az esetben érdemes egy szakképzett borbély segítségét hívni a kiválasztáshoz, hogy biztosan egy egyedi, személyre szabott frizura legyen a végeredmény.

Nyilas Tamás borbély, férfi fodrász és oktató elárult néhány tippet, hogy Te is megtaláld azt a frizurát, ami jól áll neked.

ferfi_hajak_hogyan_donti_el_a_borbely_mi_all_jol

A frizura kiválasztásának folyamata borbély szemmel

,,Sokszor kérnek tanácsot a vendégek, hogy mi állna nekik jól vagy éppen mi az aktuális trend, de olyanok is akadnak, akik pontos elképzeléssel érkeznek. A vendégek leginkább a közösségi médiában látott frizurákból, szakállakból inspirálódnak. Ilyenkor személyre szabom az illetőnek a vágyott frizurát, mind hordhatóság, mind stílus szempontjából. 

A folyamatot úgy kezdem, hogy először megnézem a vendég stílusát, öltözködését, a fejformáját, az arc vonalát, a haj típusát, színét, sűrűségét, ezekből az információkból már tudok egy-két formára következtetni, ami jól illik a karakteréhez. Majd fontolóra veszem a mindennapi foglalkozását, mert a hordhatóság és önazonosság miatt ez is nagyon fontos. Végül felajánlok neki két-három opciót, és a végső döntést együtt hozzuk meg." - Nyilas Tamás, férfi fodrász, borbély és oktató

 

ferfi_hajak_hogyan_donti_el_a_borbely_mi_all_jol

Az arcforma és a férfi frizura kapcsolata szabályok nélkül

,,Szerintem nem létezik olyan frizura, vagy forma, ami mindenkinek jól áll. Minden ember különböző, így nem lehet sablon mintára dolgozni.

Nem hiszek a szabályokban, vannak dolgok az arcon, a karakteren, amit ki lehet emelni, vagy épp el lehet tüntetni, finomítani rajta. Az arcot többféleképpen is meg lehet változtatni a frizurával, például megnyitni, keretbe helyezni, formát finomítani, mindenre van megoldás. Azonban ahogy említettem, mindent személyre kell szabni, nem sablont követni." - Nyilas Tamás, férfi fodrász, borbély és oktató

 

ferfi_hajak_hogyan_donti_el_a_borbely_mi_all_jol

Újdonságok a megszokott férfi frizurákban is Nyilas Tamás által

,,Számomra nagyon fontos, hogy ne legyen hosszútávon teljesen ugyanaz minden munkám. A vendégnek jól esik ha látja, hogy ugyanúgy foglalkozom vele, próbálom még jobbá és előnyösebbé tenni a frizuráját, akkor is ha már évek óta hozzám jár hajat vágatni. Másrészről pedig saját magam fejlődése érdekében kihívást jelent nekem a különböző technikák alkalmazása.

Nálam nincsenek gyakran elkészített frizurák, mindig viszek bele valamilyen változást, hogy egyedivé tegyem. Ha a vendég szeretne egy kis változást, akkor mindig van pár ötlet a tarsolyomban. Ilyen például egy különlegesebb átmenet, egy jó szín, esetleg texturáltabb felső rész, kontúros szakáll vagy épp az ellenkezője." - Nyilas Tamás, férfi fodrász, borbély és oktató

 

ferfi_hajak_hogyan_donti_el_a_borbely_mi_all_jol

Ismerd meg Nyilas Tamást! 

,,A fő területem a férfi fodrászat és a borbély szakma. Jelenleg két magániskolának dolgozom, mint borbély oktató, és egy szalonhálózatnak vagyok a résztulajdonosa. 

Ez szakma inkább egy hivatás számomra, sőt egy életút, életstílus. A legvonzóbb benne, hogy kimeríthetetlen és mindig van hova fejlődni, töménytelen mennyiségű új tudás vár rám nap, mint nap.

Az iskola elvégzése után jöttek az első a mérföldkövek az életembe. Megismerkedtem Marosfalvi Lacival és a BWNET-es oktatásokkal, az első Barber Battle Budapest versenyem, később az első önálló szalonom megnyitása. Majd a vállalkozás, a szalonok bővítése és az első borbély iskola, majd a termék nagykövetség. De ez nem ment volna egyedül, nagyon nagy szerencsém van a fantasztikus csapatommal, akik mára a barátaimmá váltak. " - Nyilas Tamás, férfi fodrász, borbély és oktató

 

ferfi_hajak_hogyan_donti_el_a_borbely_mi_all_jol

Egyedi, személyre szabott férfi frizurát szeretnél? Jelentkezz be online Nyilas Tamáshoz, a Nyilas Barbery tulajdonosához!  

Nyilas Tamás vár Téged is a Nyilas Barbery - ben Szigetszentmiklóson! Csodáld meg a az általa készített egyedi férfi frizurákat, és jelentkezz be hozzá online! 

 

Nyilas Barbery
2310 Szigetszentmiklós
Losonczi utca 1.

 

Online időpontfoglalás

 

A cikket megtalálod a Beauty World Net magazin 2023 őszi/téli lapszámában is! A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban és a Starbucks kávézókban!