2022-11-24 16:42:45

Férfi hajtrend 2023: A kontrasztos stílus - Alan Beak interjú

Alan Beak brit sztárfodrász, a RUGER igazgatója és társalapítója, a WAHL UK kreatív igazgatója, aki a Barber Battle Budapest 2022 egyik előadója és zsűritagja is volt. Szakterülete a borbély szalonok és hajápolási termékek fejlesztése, most a kedvenc trendjeiről és termékeiről kérdeztük.

BWNET: Mi a kedvenc férfi hajtrended?

Alan Beak: Az erősen kontrasztos stílust kell, hogy válasszam; oldalt rövid (legyen az teljes skin fade vagy rövid taper), a fejtetőn hosszabb hajjal. Ezzel a technikával egy nagyobb mennyiségű hajjal lehet játszani, miközben a rövid-hosszú átmenet megmarad. Úgy érzem, ez egy esztétikailag erős megjelenés, ráadásul éles vonalaival és finom áttűnéseivel a kreativitásnak is hagy teret.

ferfi_hajtrend_2023_alan_beak

 

 

BWNET: Hogyan készülsz a 22/23-as őszi-téli szezonra?

Alan Beak: Imádom a hűvösebb hónapokat, mert ilyenkor az emberek szívesebben hagyják hosszabbra nőni a hajukat. Az őszi-téli időszakot szeretem a „klasszikus szezonnak” hívni, ekkor a vendégek elkezdenek jobban figyelni arra is, hogy milyen termékeket használnak. Fodrászként pedig kaphatunk az alkalmon, hogy hajformázásról tanítsuk őket, ezzel elősegítve, hogy magabiztosabbá váljanak egy hosszabb frizurával is.

ferfi_hajtrend_2023_alan_beak

 

BWNET: A befejező hajformázás mestere is vagy, mi a titok?

Alan Beak: Mindig is rajongtam a lehető legjobb befejezésekért. Épp ezért a termékfejlesztés is fontossá vált számomra, és megismerkedtem a termékek és eszközök mögött álló technológiával és kémiai folyamatokkal. A kedvenc termékeim a RUGER. SEA SALT és ESSENTIAL. A kettő termék együttes használata egy fantasztikus házasítás: a tengeri só szárítja a hajat és tökéletesen előkészíti az ESSENTIAL matt agyagos fedésére. Mindkettő matt befejezést és ezáltal természetes, eredeti megjelenést ad. Eszközök tekintetében nem lehet mellélőni egy lapos formázó kefével vagy egy kis körkefével, mindkettő segít volument adni a hajnak.

ferfi_hajtrend_2023_alan_beak

 

A cikket megtalálod a Beauty World Net magazin 2022 ősz/tél lapszámában is! A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban és a Starbucks kávézókban!