2019-10-01 22:32:40

Szakáll trendek 2020- a nagy útmutató

Gio The New Kid a holland borbély egyenesen Rotterdamból, aki ragaszkodik a klasszikus szakáll stílusokhoz, nem is csoda, hogy elsősorban erről ismert. Gio karrierje a világ egyik leghíresebb borbély üzletéből, a méltán híres barber shopból, a Schoremből indult. Ez az üzlet Hollandia igazi klasszikusának számít, ahol a precízió kizárólag old- school borbély technikákkal párosul. Leginkább az 1920-1960-as évek klasszikus fazonjait részesíti előnyben, és mindig csodás munkát ad ki a kezei közül. Őt kérdeztük most a szakáll fazonokról és a borbély szakma rejtelmeiről.

 

szakáll trend, szakáll fazon, szakáll trend 2019, bwnet online időpontfoglaló program

Gio The New Kid, holland borbély.

Legkedveltebb szakáll fazonok

Dübörög a szakáll divat a férfiak körében. Biztos sokan kíváncsiak arra, milyen szakáll trendekre számíthatunk 2020-ban. Ám nincsenek szabályok! Bármikor lehet szakállat viselni, hisz egy karizmatikus megjelenést kölcsönöz. Gio szívéhez a klasszikus vágások állnak közel, amiket ő magam is előszeretettel alkot. 

 

szakáll trend, szakáll fazon, szakáll trend 2019, bwnet online időpontfoglaló program

 

Milyen fazont érdemes leginkább vágatni?

A klasszikus teljes szakáll örök kedvenc, főleg vastag bajusszal kombinálva. Nagy visszatérő a kecskeszakáll is, melynek hosszával lehet variálni. Lehet néhány milliméter és akár több centiméteres is. Az úgynevezett “mutton chops” keretező szakállat kerülni érdemes 2020-ban. Vagyis mikor az áll rész le van borotválva és a száj sarkától indul a szakáll a fültőig. Idősödő látványt kreál a vendégnek, sokkal öregebbnek néznek ki vele a férfiak és nem esztétikus. Gio szerint, mint egy félbehagyott, hiányos munka.

A férfi öltözködése és arcvonásai a kiinduló pont, majd attól függően, hogy konszolidált, vagy épp egy trendet diktáló típus, ezen ismérvek szerint kerül kiválasztásra a megfelelő szakáll fazon. Fontos, hogy az arcformához illő legyen, anélkül nem azt fogja visszaadni, amit elképzeltünk. Nem állhat mindenkinek, minden jól. De erre vannak a profi borbélyok, akik tudják már egy pillantásból, hogy kinek mi az igazi, figyelembe véve az adottságokat, a szőrszálak mennyiségével egyetemben. 

Minél dúsabb és teljesebb az arcszőrzet, annál mutatósabb, markánsabb lesz a végeredmény. A ‘kölyökpofi’ típusú férfiak esetében határozottabb megjelenést kölcsönöz a szakáll. 

Amivel lehet játszani a különböző személyiségeknél, hogy az arc vonalához illeszkedő szakáll megalkotásakor megmutatjuk a vendégnek a hosszú, közép és rövid fazont is. Így egy legközelebbi alkalommal tudja, hogy a hossz változtatásával egész más külsőt lehet varázsolni számára. Így megadva a változatosság lehetőségét.

 

szakáll trend, szakáll fazon, szakáll trend 2019, bwnet online időpontfoglaló program

 

Bajusszal vagy nélküle?

A legtöbb férfit nagyon komolyan foglalkoztatja a kérdés, hogy meghagyják-e a bajszukat a szakáll mellé, avagy sem. 

“Bajusszal természetesen!” - feleli Gio nevetve. De miért mondja ezt? Bajusszal még férfiasabb az összhatás, ráadásul így egyszerre lehet karbantartani a szakállat és a bajuszt is. A férfiak pedig kedvelik a praktikumot.

 szakáll trend, szakáll fazon, szakáll trend 2019, bwnet online időpontfoglaló program

 

Elengedhetetlen szükséglet egy jó szakállhoz

Egy jó barberre van szükség, aki tudja, mit csinál, megfigyeli, milyen szakállforma állna legjobban a vendégnek, és aki igazán rá áldozza az idejét. Mindezek után az otthoni ápolás is elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig igényesnek és ápoltnak tűnjön a szakáll. Ám egy jó barber felkészíti vendégét mindenre, ami a szakállát érintheti, miután kilép az üzletből.

 

Általános barber szolgáltatások

Aki még nem járt barbernél, abban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mire kell számítani egy borbély üzletben? Hogyan működik a szakáll ápolás a barber shopban, és egyáltalán, milyen szolgáltatások léteznek?

Klasszikus borotvák használata és szakáll szegélyek kialakítása, ezek a legáltalánosabb szolgáltatások. Ezen felül barber szolgáltatások közé tartozik a pengés szakáll vágás, kreatív hajvágás, szakáll festés és hajtetoválás is.

 

szakáll trend, szakáll fazon, szakáll trend 2019, bwnet online időpontfoglaló program

 

Utóápolás: mi a teendő? 

A barber természetesen elkészíti a mesterművet a szalonban, de itt még nem ér véget a folyamat, ezek után is figyelni kell arra, hogy megfelelő legyen a szakáll ápoltsága. Úgy ápolhatod a legjobban a szakállad, ha gyakran látogatod a barbered.  És használj jó minőségű szakállolajat, ez a lehető legfontosabb.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHET: Női és férfi frizura divat 2019 ősz-tél (kattints)

 

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövesd a Beauty World Net oldalát a Facebook-on is!