2019-11-12 09:00:13

Női és férfi frizura divat 2019 ősz-tél

Idén ősszel és télen is rengeteg újdonságot tartogat számunkra a frizura divat. Egy nemzetközi sztárfodrász, a Wahl Professional Artistic Team tagja: Enes Dogan kalauzolt el minket a 2019-es év őszi-téli frizura trendek világába.

 

Fókuszban a lágy, valóban természetes hullámok

Idén ősztől különféle trendi hajstílusok közül válogathatunk, a rövid hajtól a hosszúig. A long-bob nagyon texturált, rétegzett frizura, ami a szezon abszolút kedvence. Rövid haj esetében marad a pixie ha, különféle hosszúságban, főleg úgy, hogy elől tömeget kapjon a haj. A gomba frizura stílus is vissza fog térni az idei hajtrendbe, sőt a nemzetközi fodrászvilágban már egy ideje előszeretettel alkotják újragondolt változatát. 

A hosszú hajú nők esetében a legkedveltebb még mindig a texturált hajvég, és az a vágás, aminél elölről hátrafelé haladva fokozatosan nő a haj. A tengerparti hullámok továbbra is divatosak, a balayage technikák pedig szintén a legnépszerűbb festési technikák közt maradnak. 

Néhány hajstílus visszanyúlik majd egészen a 70-es évek hajtrendjeihez. Visszajön például a fokozatos vágási stílus, a középhosszú haj, mint trend, és a frufru. De mindez egy lágy, kifinomult stílusban. Minden hajhossz, legyen szó rövid, középhosszú, vagy hosszú fazonról styling tekintetében lágy hullámokkal karöltve teszi igazán sikkessé viselőjét. Merjünk kísérletezni a haj hosszúságával és adjunk teret a 2019 őszi-téli hajtrendek kedvencének: a hullámoknak.

 

frizura divat 2019, stílus, hajstílus, hajtrend, hajtrendek, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Új fodrászati technológia, ami minden vendéget lenyűgöz

"Új technológiának az All in One Blade-t mondanám a Mosertől. Ezzel a pengével rétegezhető, puhítható, texturálható a haj gyorsan és nagyon hatékonyan. A vendégek imádják. Bármilyen hajtrend szerinti vágásról legyen szó- a gépi és klasszikus ollóval történő hajvágás kombinálásával gyönyörű végeredmény varázsolható."- Enes Dogan

 frizura divat, frizura trend, bwnet online időpontfoglaló program

Enes Dogan, a Wahl Professional Artistic Team tagja a Budapest Hair Shown. 

 

Frufru, undercut, pixie, bob. Divatos vagy idejétmúlt?

"A frufru, pixie és a bob még mindig trendi, éppen ezért sok nő viseli. Nagy divateseményeken, például New Yorkban is rendszeresen látni ezeket, még semmiképpen sem elavultak.

Az undercut hajstílus viszont már idejétmúlt. Én személy szerint az ember egyediségében hiszek. Sokkal fontosabb, hogy tudjuk, milyen típusú ember a vendégünk, és melyik vágási stílust tudja jól hordani és ápolni, mint az, hogy melyik épp a legmodernebb hajtrend. Természetesen fontos, hogy el tudjuk készíteni a legújabb hajtrendeket, de mindezt össze kell tudnunk vetni az előttünk álló emberrel. Ezután tudjuk neki megcsinálni a legszebb frizurát, ami igazán a személyiségéhez illő."

 

frizura divat 2019, stílus, hajstílus, hajtrend, hajtrendek, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Hair Clipper: Mi is ez valójában? Miért olyan népszerű? Mennyiben könnyíti meg a fodrászok életét?

"A Hair Clipper egy teljesen új módja a hajvágásnak. Fodrászként nagyon fontos, hogy kipróbáljunk új dolgokat, és a vendégeinket is új élményekkel, érzelmekkel gazdagítsuk a szalonban. Amikor elkezdtem a hajvágót használni a szalonban, kicsit féltem attól, mit fognak a vendégek, főleg a női vendégek mondani. De egyszerűen imádták!

Nagyon izgatottak voltak, és rengeteget kérdeztek róla. Mindenki azt mondta, hogy a közösségi médiában már látták ezt az eszközt, látták, hogy milyen végeredményt értek el vele a fodrászok, és ők is ki akarták próbálni. Számomra ez először váratlan volt, de nagyon örültem is neki. A következő hetekben egyre több és több vendégem hívott, és kérdezett a Clipperrel való hajvágásról.

Hogy mi a különbség? Sokkal gyorsabban lehet haladni, és egy eszközzel képes vagy mindent megcsinálni. Vágni, rétegezni, texturálni, puhítani, vagy akár ritkítani. Mindezt csupán csak a Hair Clipperrel! Sokkal élvezetesebb is vele a munka. Ne értsetek félre, az ollóimat is imádom, de néha szükség van arra, hogy változtassunk a dolgokon, hogy szintet lépjünk, és egyediek maradhassunk."

 

2019 őszi-téli férfi hajtrendek

Minden, amit tudni érdemes

"A férfiakat is nagyon foglalkoztatja a frizurájuk, így elkezdhetünk merészebb stílusokat is vágni. A vágott frufru menő a rövidtől (micro frufru) egészen a hosszúig (macro frufru), és a legnépszerűbb hajtrendek közé tartozik, ha oldalt fokozatosan egyre többet vágunk a hajból, halványítva azt. Miért is ne viselhetnénk ilyesmit? A tavalyi párizsi divathéten minden férfinak ezt a stílust vágtuk. És most, azt látjuk, hogy az emberek el is kezdték a viselését. Nekünk, fodrászoknak fontos, hogy tanácsokat adhassunk a vendégeknek, megismertessük velük ezeket a frizurákat, hogy ne féljenek a hasonló stílusoktól.

A klasszikus irányok is trendik még mindig, az oldalt nem túl rövidre vágott, felül hosszabbra hagyott frizura is divatos, ami kicsit természetesebb hatást kelt. Ez a hajtrend századok óta tart, és természetesen még hosszú ideig maradni is fog!"

 frizura divat 2019, stílus, hajstílus, hajtrend, hajtrendek, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Stílusok, melyekkel garantáltan sikeres egy férfi 

"Crop top/French Crop, low fade és a hosszú haj. A felsoroltak közül az összes vágás egyedi, és természetesen szükség van a megfelelő tudásra, hogy jól el lehessen őket készíteni. Van néhány részlet, ami maszkulinná teszi a hajtrendet, például, hogy figyeljünk a „box shape” formára, hogy a végeredmény ne tűnjön femininnek. Mindenki számára viselhetők a hajstílusok, nincs senki, akit be lehetne kategorizálni frizurák szerint, hogy neki valami ne állna jól."

 

frizura divat, hajtrend, frizura trend, bwnet online időpontfoglaló program

 

Beauty World Net Magazin 2019 ősz-tél - Legizgalmasabb tartalmak egy helyen

Idén ősszel immáron 5. alkalommal jelent meg a BWNET magazin helyett Beauty World Net Magazin nyomtatott kiadványa. Most elhoztuk nektek az online is! 
 

A magazinban megtalálsz mindent, ami, amit tudnod kell: rengeteg újdonság, számos szépségápolási témával kapcsolatos tartalom és megannyi trend a jövőre nézve. 
Olvass tovább és merülj el a BWNET magazin színes világában. 

 

EZ IS ÉRDEKELHET: Szakáll trendek a jövő évre - a nagy útmutató (kattints)

 

A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban!

magazin, női és férfi frizura divat, bwnet online időpontfoglaló program

 

 

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövesd a Beauty World Net oldalát a Facebook-on is!