Így vess véget a hajhullásnak! Szakértő válaszol

A hajhullás bizonyos szinten normálisnak is mondható, évszakváltáskor azonban gyakran fokozottan jelentkezik. Mindig pánikot vált ki, de a legtöbbször évszakváltás áll a háttérben, illetve az, hogy egyszerre sok hajszál kerül úgynevezett telogén fázisba.
A napi 50-100 szál elvesztése teljesen normális, sőt, szükséges, hiszen hely kell a frissen növő szálaknak. Ám mi a teendő, ha ennél azért jóval többről van szó…? Szűcs Ágnes segít megoldást találni a hajhullásra, és annak megelőzésére.

A hajhullás bizonyos szinten normálisnak is mondható, évszakváltáskor azonban gyakran fokozottan jelentkezik. Mindig pánikot vált ki, de a legtöbbször évszakváltás áll a háttérben, illetve az, hogy egyszerre sok hajszál kerül úgynevezett telogén fázisba. <br />
A napi 50-100 szál elvesztése teljesen normális, sőt, szükséges, hiszen hely kell a frissen növő szálaknak. Ám mi a teendő, ha ennél azért jóval többről van szó…? Szűcs Ágnes segít megoldást találni a hajhullásra, és annak megelőzésére. <br />

 

Ez állhat a háttérben

A hajhullás hátterében számos tényező állhat: hormonális okok, a szervezetet érintő vagy a hajas fejbőr betegségei, gyermekszülés utáni állapot, a klimax, a stressz, a túlzott napsugárzás, elégtelen táplálkozás, évszakváltás.

A szezonális hajhullás mértéke egyénenként eltérő. Van, aki észre sem veszi, mások kétségbeesetten próbálják az ijesztő módon feltűnő hajhullás hátterében meghúzódó okokat azonosítani. A hajhullás akkor válik észrevehetővé, ha az kifejezettebb: a fésülködéskor a hajkefében maradó hajszálak mennyiségéből lehet rá következtetni, ebben az esetben érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, illetve általános kivizsgálást kérni. Számos betegség, tápanyaghiány és egyéb zavar állhat a háttérben.

Természetes jelenség, hogy évszakváltáskor hajhullást tapasztalunk, a haj hullása az ősz érkezésével is jól megfigyelhető, hiszen időjárásunk ekkor is drasztikusan megváltozik.

Akinek hosszabb a haja, már kisebb mértékű hajhullást is többnek észlel, mint a rövid hajúak. Súlyosabb a helyzet, ha már az is számos hajszálunk elvesztését okozza, ha csak finoman, kézzel átsimítjük hajunkat. A szezonális hajhullás nem tarthat tovább egy-másfél hónapnál. Ennél hosszabb időtartamú, fokozott hajvesztés orvosi kivizsgálást igényel.
 

hajhullas, hajproblema, bwnet online időpontfoglaló program

 

Az őszi hajhullás okai

Az őszi hajhullás két fő okra vezethető vissza. Egyrészt, a nyári károsító tényezők hatása ilyenkorra mutatkozik meg legszembetűnőbben. Másrészt a nyári, egészségesebb táplálkozásnak jobban teret engedő friss zöldség- és gyümölcskínálat október elejére jelentősen megcsappan. Emellett a hideg beköszöntével egyre inkább vágyunk kalóriadús, ugyanakkor vitaminban és hasznos ásványi anyagban szűkölködő ételekre. Ezen két utóbbi hatás következtében a vitaminellátás rohamosan csökken, amit szervezetünk azonnal megérez, és ennek egyik jele a haj hullása.

 

Tehát, próbáljunk meg továbbra is kiegyensúlyozottan, változatosan táplálkozni. Ügyeljünk arra, hogy sokféle, értékes tápanyagban, vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételeket fogyasszunk.  

Ételeink legyenek minél sokszínűbbek, és továbbra is részesítsük előnyben a növényi eredetű élelmiszereket. Ne mondjunk le a gyümölcs, zöldség fogyasztásáról. Az évszakváltás ne járjon életmódváltással is.
 

 

Az egészséges hajas fejbőr hasonló tulajdonságokkal bír, mint a test többi bőrfelülete: az elöregedett, elhalt hámsejteket folyamatosan újak váltják fel, helyet adva így az újaknak. Amennyiben a bőr hámlásának ritmusa normális, nem alakul ki túlzott sejtelhalás, és így a hámlás szinte észrevehetetlen.
Az egészséges fejbőr háromhetenként újul meg, és a leváló hámsejtek láthatatlanul kicsik. 

 

hajhullás, hajápolás, hullik a hajam, bwnet online időpontfoglaló program

 

Kérdések esetén forduljanak szakemberhez, informálódjanak, tájékozódjanak. 

Így jobban megismerve a test működését is, illetve személyre szabott, a problémának megfelelő ápolási rutin alakítható ki és kezelési terv állítható össze. 

 

Beauty World Net Magazin 2019 ősz-tél - Legizgalmasabb tartalmak egy helyen

Idén ősszel immáron 5. alkalommal jelent meg a BWNET magazin helyett Beauty World Net Magazin nyomtatott kiadványa. Most elhoztuk nektek az online is! 


A magazinban megtalálsz mindent, ami, amit tudnod kell: rengeteg újdonság, számos szépségápolási témával kapcsolatos tartalom és megannyi trend a jövőre nézve. 
Olvass tovább és merülj el a BWNET magazin színes világában. 

 

EZ IS ÉRDEKELHET: Őszi-téli bőrápolás rejtelmei (kattints)

 

A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban!

hajhullas, hajproblema, bwnet online időpontfoglaló program

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövesd a Beauty World Net oldalát a Facebook-on is!

 

BWNet Magyarország