2024-02-20 08:23:37

Matrix Tonal Control fodrász képzés - Képes beszámoló Christian Wiles oktatásáról

A brit hajstylist és a fodrászipar ikonja, Christian Wiles a Matrix Nemzetközi Oktatójaként idén három országban tart mesterképzést. Ennek keretében, első ízben járt Budapesten is, ahol 7 modellen mutatta be a márka legújabb termékének, a Tonal Control-nak az erejét a magyar fodrászok számára.

Az eseményen az edukáción túl az ünneplés is fókuszba került, hiszen a Matrix idén büszkélkedhet a születésének 20. évfordulójával.

Christian Wiles képzéséről egy képes beszámolóval készültünk Nektek, ami egy visszatekintés és egy felejthetetlen szakmai nap felidézése a résztvevőknek, illetve egy bemutató azoknak, akik nem voltak jelen!

matrix_christian_wiles_masterclass_kepes_beszamolo

A Matrix idén ünnepli 20. évfordulóját!

A Matrix Tonal Control Masterclass-t Rigó István, L'Oréal Education Manager nyitotta meg, és hívta fel a figyelmet a Matrix 20. évfordulójára. 

A szakemberek immár 20 éve tudnak korlátok nélkül tanulni és jobbá válni a Matrix által. Ez annak köszönhető, hogy a márkát is a folyamatos fejlődés motiválja. A Matrix oktatási anyagai immár 0-24-ben elérhetőek az online térnek és a lenyűgöző oktatóknak köszönhetően.

A márka arra biztat mindenkit, hogy legyen önmaga és fejezze ki az egyéniségét a munkáján keresztül. A Matrix a szakemberek méltó támogatója, legyen szó bármilyen stílusról vagy irányzatról, csapatukban pedig tárt karokkal várnak minden fodrászt és vendéget, akik szeretnének önmaguk lenni!

 

matrix_christian_wiles_masterclass_kepes_beszamolo

Matrix fodrász képzés, ahol Christian Wiles-tól tanulhattak a szakemberek

Christian Wiles, a többszörösen díjnyertes fodrász és Global Artist, több mint 20 éve osztja meg tapasztalatait és szaktudását a fodrászokkal. Szalontulajdonosként és a Matrix művészeként Christian rendkívül fontosnak tartja, hogy mindig a legmodernebb technikákat alkalmazza, és közben úgy támogassa a környezetében dolgozó fodrászokat, hogy folyamatosan fejleszteni tudják a szakmai képességeiket.

Christian tehetsége, amellyel erős kreatív vízióit működőképes üzleti lehetőségekké képes alakítani, senki előtt nem titok. Széles körű tudása az üzleti sikertörténetek felállításától kezdve a divatvilág rejtelmein keresztül rengeteg mindenre kiterjed, ami nem véletlen, hiszen Christian a Central Saint Martin's Egyetemen divat- és trendelőrejelzést is tanult.  

 

Christian Wiles sikerei:

  • Business Ultimate „Év fodrásza” címének nyertese
  • Hair Magazine „Legjobb fodrász” címének kétszeres nyertese
  • A Creative Head Most Wanted Awards versenyének döntőse 
  • British Hairdressing Awards verseny „Kelet” kategóriájának kétszeres győztese

 

matrix_christian_wiles_masterclass_kepes_beszamolo

Fókuszban a hajvágás és a hajfestés 

A Matrix Tonal Control képzés során Christian Wiles 7 modellt vonultatott fel, akik közül kettőnek a színpadon készítette el a frizuráját. Mindegyik hajszín az új Matrix Tonal Control hajszínező termékcsalád használatával készült, amely kíméletesen varázsol ragyogó végeredményt, és egyúttal a haj PH-ját is visszaállítja.

Az előkészületek és a képzés során Christian munkáját a Matrix magyarországi oktatói csapata segítette: Balla-Csenki Judit, Bicskei Laura, Csukás Gergő és Stricz- Tóth Tímea.

 

Ismerd meg a Matrix Tonal Control hajszínezőket!

 

matrix_christian_wiles_masterclass_kepes_beszamolo

1. Tonal Control look - A göndör haj titkai

A Matrix Tonal Control képzés első modelljén Christian a göndör haj vágását, szárítását és formázását mutatta be a színpadon. A hajszín már korábban, a magyar oktatók segítségével készült a backstage-ben.

A hajszínnel a modell vonásainak a kiemelése volt az elsődleges cél, amit világos melírok elhelyezésével értek el az arc körül. A hajszín árnyalása Tonal Control-lal készült, ami tökéletesen működik göndör tincseken is, hiszen kíméletes és visszaállítja a haj természetes pH-értékét a felvilágosítást követően.

A hajvágás során Christian a frizurát szekciókra bontotta, majd megmutatta, hogy hogyan készít tökéletes vágást a göndörségének természetes irányát figyelembe véve. Végül a styling világába is bevezette a fodrászokat a Matrix A Curl Can Dream termékcsaládjának segítségével. A végeredményt a show végén láthattuk és minden várakozást felülmúlt! 

 

matrix_christian_wiles_masterclass_kepes_beszamolo

2. Tonal Control look - Aranyszőke

A II. modell hajszíne babylights technikával készült. Sötét és világos melírokat kombináltak, majd a festést Tonal Control árnyalással zárták, így a színpadon egy aranyló szőke végeredményt láthattunk. 

 

matrix_kepzes_tonal_control_christian_wiles_beszamolo

3. Tonal Control look - Sugárzó elegancia

A III. modell hajkoronája is a babylights és balayage technikák kombinálásával vált ragyogóvá. Az arcot az első árnyalás során money piece technikával és kontúr használatával emelték ki, majd ezt egy második kör is követte a tökéletes szőke szín elérése érdekében. 

 

matrix_kepzes_tonal_control_christian_wiles_beszamolo

4. Tonal Control look - Meleg barna 

Az egész hajkorona lúgos színezővel való árnyalása után a Matrix oktatói babylights technikával paneleket helyeztek a frizurába, majd savas árnyalással fejezték be a folyamatot. A végeredmény pedig egy meleg, szinte vöröses barna árnyalat lett, mely mindenkit lenyűgözött. 

 

matrix_christian_wiles_masterclass_beszamolo

5. Tonal Control look - Extrém frizura

Az V. modell frizurája a színpadon készült el, és egy nagyon izgalmas folyamatot követhettünk végig. A hajszíne neki is korábban készült el tőfestés, előárnyalás és árnyalás segítségével. A frizuráján pedig egy 3-as kapcsolat nélküli hajvágást láthattunk, hosszú és rövid tincsek kombinációjával, mely során Christian nyesővel is dolgozott a lágy vonalak elérése érdekében. A végeredmény egy kissé extrém, ám lenyűgöző frizura volt. 

 

matrix_kepzes_tonal_control_christian_wiles_beszamolo

6. Tonal Control look - Üde, lágy barna

A hajszín elkészítéséhez fóliás és szabadlevegős melírokat használtak a szakemberek, majd árnyalással zárták a folyamatot. A végeredmény egy nagyon fiatalos, üde, lágy barna szín volt. 

 

matrix_christian_wiles_masterclass_kepes_beszamolo

7. Tonal Control look - Ragyogó sötétbarna

A VII. modell frizurájának elkészítését lúgos árnyalással kezdték, majd lapmelírt alkalmaztak cikk-cakk leválasztásban, végül Tonal Control árnyalással zárták a folyamatot. A hölgy egy nagyon nőies, különleges barna hajszínnel vonult végig a színpadon. 

 

matrix_christian_wiles_masterclass_beszamolo

Színek mindenütt a Matrix fodrász képzésén

A Matrix igazán kitett magáért a díszletet tekintve is, bármerre néztünk, színek sokasága fogadott bennünket. A kihelyezett Lucky Catch játékkal pedig ügyességünket és szerencsénket is próbára tehettük ajándék Matrix termékek reményében. 

 

Ismerd meg a Matrix Tonal Control hajszínezőket!