Ég veled zsíros haj! - tippek zsíros haj ellen

Itt az idő, hogy búcsút ints a zsíros hajadnak! Vagy esetleg szeretnél továbbra is élettelen, lelapult hajjal megjelenni? Hát persze, hogy nem! Kíváncsi vagy mitől zsírosodik a hajad és mit kellene tenned ellene? Olvass tovább és megtudod!

Itt az idő, hogy búcsút ints a zsíros hajadnak! Vagy esetleg szeretnél továbbra is élettelen, lelapult hajjal megjelenni? Hát persze, hogy nem! Kíváncsi vagy mitől zsírosodik a hajad és mit kellene tenned ellene? Olvass tovább és megtudod! <br />

 

Mitől zsírosodik a haj?

A fejbőr és a hajhagymák faggyúmiriggyekkel vannak ellátva, amik zsírt (faggyút) termelnek. Ezzel védi meg a fejbőrt a kiszáradástól és a haj pedig rugalmassá válik. Természetesen a haj rugalmassága fontos, de amint egy kicsivel is több faggyú termelődik gyorsan bezsírosodik a haj.

A túlnyomó zsírosodást okozhatja az erre hajlamos génünk, egy sok alakotóanyagból álló sampon vagy akár a túlzottan zsíros ételek.

 

Mit tegyünk a zsíros haj ellen?

Minél gyorsabban zsírosodik a haj, annál gyakrabban mosunk hajat. Ám minél többet mosunk hajat, annál hamarabb zsírosodik. Teljesen logikátlan. Ki érti ezt...?

Az alapja az, hogy a faggyúmirigyeknek van egy sajátos ritmusuk és igény szerint termelnek faggyút. Erre remek megoldás, ha a faggyúmirigyeket egy új hajmosási szokásra szoktatod rá. Ez valóban működni fog!

Felejtsd el a mindennapos hajmosást, helyette moss hajat csak heti 2 alkalommal! Egy idő után a faggyúmirigyek megszokják és felveszik ezt a ritmust, később automatikusan kevesebb zsírt termelnek majd.

 

zsíros haj, mitől zsirosodik a haj, zsiros haj ellen, BWNet_online időpontfoglalo program6

 

Zsíros hajra sampon- így ápold 

A kevesebb néha több! Ez igaz a könnyen zsírosodó hajra is. Mindenképpen lágy, szilikonmentes sampont használj és kisebb erőkifejtéssel masszírozd bele a fejbőrödbe! Legjobb ha professzionális terméket vásárolsz fodrászodtól! 

A zsíros haj kevesebb ápolást igényel, mint például egy száraz haj. A balzsammal ebben az esetben nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis attól is könnyebben zsírosodik a haj. Figyelj oda, hogy csak a hajad végére tegyél belőle és semmiképp ne kerüljön a hajtövekre!

 

5 tuti tipp a zsíros haj ellen:

 

A megfelelő hajvágás zsíros hajra

Azok, akiknek gyorsan zsírosodik a hajuk felejtsék el a frufrut és társait. Ajánlatos egy félhosszút, de még inkább rövid hajat vágatni. A hosszú haj már a súlya miatt is lelapultnak tűnhet, így még gyorsabban észlelhető a zsíros haj.

 

3 legpraktikusabb frizura a már zsíros hajra

1. Szoros lófarok, hogy a zsíros hajad kevésbé legyen feltűnő!

 

zsíros haj, mitől zsirosodik a haj, zsiros haj ellen, BWNet_online időpontfoglalo program

 

 

2. Vizes hatású haj most nagy trend! Senki nem tudja majd meg, hogy valóban a zsíros hajad miatt hordod így! 

zsíros haj, mitől zsirosodik a haj, zsiros haj ellen, BWNet_online időpontfoglalo program

 

3. Boxolós hajfonat, aminél biztosan senkinek nem tűnik fel, ha már zsíros hajad van éppen! 

zsíros haj, mitől zsirosodik a haj, zsiros haj ellen, BWNet_online időpontfoglalo program1

 

Ez is érdekelhet: 3+1 tippünk a hajápolási rutinodhoz a hosszantartó hajszínért! (kattints)

 

Képek: Pinterest

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövess minket a Facebook is!

BWNet Magyarország