'VIDAL- Az önéletrajz' a könyv, ami minden fodrász alapműve

Sassoon igazi forradalmat alkotott csupán néhány vágással és egy ollóval. Élete során legalább olyan híres volt, mint a legnagyobb rock sztárok.

Sassoon igazi forradalmat alkotott csupán néhány vágással és egy ollóval. Élete során legalább olyan híres volt, mint a legnagyobb rock sztárok.

 

Vidal Sassoon memoárja egy olyan East End-i fiú inspiráló és megindító története, akiből a világ leghíresebb mesterfodrásza vált.
 

Vidal Sassoon neve egyet jelent a stílus megalkotásával


A hatvanas években az egész világ Londonban kereste a választ arra a kérdésre, mi az igazi stílus. Ha hajvágásról volt szó, az egyetlen hely, ami szóba jöhetett, Vidal Sassoon szalonja volt. Modellek, színésznők, boltoslányok özönlöttek a Bond Streetre a Sassoon védjegyévé vált rövid, szexi, geometrikus, frizurákért. Vidal ollója felszabadította a nőket, és ők nem tudtak betelni vele: tiszta vonalak, mértani szögek, az arccsontokat kiemelő, szabadon libbenő haj. Ő alkotta meg Mary Quant, Grace Coddington, Twiggy, Rita Hayworth, Christine Keeler, Mia Farrow és Jean Shrimpton frizuráját.
 

A forradalmár fodrász inspirációja


Vidal Sassoon olvasmányos visszaemlékezéseiben bemutatja mindazokat, akik egyengették az útját, akik hatással voltak munkásságára és meghatározó szerepet töltöttek be életében, és ezzel a 20. század második felének divatvilágában is.
Feltárja az őt mozgató szenvedélyeit is - ír építészetről, gyönyörű nőkről, Izraelről és az antiszemitizmusról, családi kötelékeiről és a Chelsea-bérletről, melyről sosem mondott le.
 

A megkérdőjelezhetetlen fodrász karrier


Vidal Sassoon regényes önéletrajzában a legfontosabb események mellett bemutatja mindazokat, akik nagy hatást gyakoroltak életére. Édesanyját, Bettyt, aki először vonszolta be egy női fodrászatba, hogy kitörhessen a nyomorból; Cohen "professzort", akitől az alapokat tanulta; "Huncutka urat", akinek magabiztos fellépését köszönhette; azt a hölgyvendégét, aki segített, hogy Sassoon megnyithassa első szalonját; Nancy Kwant, aki megengedte, hogy levágja méterhosszú haját; valamint egy sereg barátot és kollégát, akik életének és hosszú pályafutásának részesei voltak.

Vidal Sassoon 1928-ban született Londonban. Fodrászkarrierjét a II. világháború alatt kezdte segédként. Nevéről ma mindenkinek Sassoon hatvanas években alapított szalonjai és iskolái jutnak eszébe. 2009-ben a királynő a Brit Birodalmi Rend parancsnoki fokozatával tüntette ki. Vidal Sassoon 2012-ben Los Angelesben hunyt el.

 

Szöveg: alexanda.hu

A könyv rendelése: ITT érhető el.

 

Ajánlanád a tartalmat ismerőseidnek? 

Köszönjük, ha megosztod! 

BWNet Magyarország