Pattanásos bőr felnőttkorban? Itt vannak a bombabiztos tippek ellene

Bár a pattanásokról leginkább a kamaszkor jut eszünkbe, ám számos felnőtt életében is jelen van ez a bőrprobléma. Bistei Barbara kozmetikus elmondta nekünk mi áll a felnőttkori pattanásos bőr hátterében, mit kell tegyünk ellene és mellyek a megfelelő kezelések a pattanásos bőrre.

Bár a pattanásokról leginkább a kamaszkor jut eszünkbe, ám számos felnőtt életében is jelen van ez a bőrprobléma. Bistei Barbara kozmetikus elmondta nekünk mi áll a felnőttkori pattanásos bőr hátterében, mit kell tegyünk ellene és mellyek a megfelelő kezelések a pattanásos bőrre.

 

Bistei Barbara a BWNET meghívott szakértője "pattanásos bőr felnőttkorban" témakörben.

Image Skincare Peeling Szakemberként és magánemberként is a holisztikus szemlélet híve, kívül és belül is harmónia és egyensúly megteremtése a célja. Kozmetikus végzettsége és Image Peeling Szakember oklevele mellett, rendelkezik dietetikus diplomával is, így az egészséges életmód különleges helyet foglal el az életében.

 

 pattanásos bőr felnőttkorban, pattanásos bőrre gyógyszer, pattanásos bőr okai, arcpakolás pattanásos bőrre, pattanásos bőr kezelés, Elite Studio kozmetika, online időpontfoglaló program BWNET_

 

Pattanásos bőr felnőttkorban – ezek lehetnek az okai

Bistei Barbara, a miskolci Elite Studio kozmetikusa, elmondta mi okozhatja a kellemetlen pattanásos bőrt és mi felel annak kialakulásáért.   

 

A pattanásos bőr felnőttkorban egy meglehetősen tág fogalom, ezért nagyon sokféle oka lehet, akár több tényező is részt vehet a kialakulásában. Természetesen sokunk életének első találkozása a pattanások megjelenésével tinédzser korunkban történik, nem meglepő módon a hormon egyensúly megbillenése következtében, ám egyre gyakrabban előfodrul a pattanásos bőr felnőttkorban is. Ha ehhez az állapothoz higiéniai problémák, nem megfelelő bőrápolás és arckezelés, kedvezőtlen táplálkozás társul, sajnos gyakran aknés, gyulladt területek jelenhetnek meg az arcon, háton, nyakon.

Később szerepet játszhat a probléma kialakulásában esetleges gócok jelenléte a szervezetben, a bőr védőrétegének megbomlása, a helytelen táplálkozás, és természetesen a stressz is. - tudtuk meg Bistei Barbarától az Elite Studio kozmetikusától. 


A pattanásos bőr felnőttkorban széles körben elterjedt probléma– ezt tedd ellene 

Szakértő segítségével könnyedén megelőzhetjük és kezelhetjük a pattanásos bőrt felnőttkorban is. Íme néhány, mára már jól bevált tanács:

 

Az aknéval nem kell együtt élni, hiszen az akné okozta diszkomfort érzetre és kellemetlenségekre több megoldás is kínálkozik, hogy újra egészségesen ragyogó bőrünk lehessen.

Javaslatok az aknék ellen:

 

Mindenképpen az lenne a javaslatom, hogy kérjük ki szakértő, lelkiismeretes kozmetikus, illetve igény esetén bőrgyógyász tanácsát is. Az ápolásra alkalmazott termékek, lemosók, szérumok, krémek esetén a professzionális készítményeket részesítsük előnyben. - Bistei Barbara, kozmetikus.
 

 

 pattanásos bőr felnőttkorban, pattanásos bőrre gyógyszer, pattanásos bőr okai, arcpakolás pattanásos bőrre, pattanásos bőr kezelés, Elite Studio kozmetika, online időpontfoglaló program BWNET_

 

Pattanásos bőr kezelése – de mégis hogyan...?

Pattanásos bőrre gyógyszer, vagy az arcpakolás pattanásos bőrre megoldhatja a problémát? Választ kaptunk. Mutatjuk...  
 

Image Skincare Peeling Szakemberként és magánemberként is a holisztikus szemlélet híve vagyok, kívül és belül is harmónia és egyensúly megteremtése a célom. Kozmetikus végzettségem és Image Peeling Szakember oklevelem mellett, rendelkezem egy dietetikus diplomával is, így az egészséges életmód különleges helyet foglal el az életemben. Előfordul, hogy valamilyen ételre, élelmiszerre érzékeny a páciens és az adott élelmiszer elhagyása enyhít a tüneteken, ám ha nincs kifejezett allergia vagy érzékenység, akkor is úgy gondolom, hogy hosszú távon a testünkről való gondoskodás mindenképp megtérül. A prevenció ebben az esetben is kiemelkedően fontos.

 

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek gyakrabban okozzák a pattanások megjelenését, fűszeres, magas hisztamin tartalmú, zsíros ételek, esetenként a tejtermékekre való érzékenység, gluténszenzitivitás, diabétesz is súlyosbíthat a tényezőkön.

 

Megesik, hogy valamely bőrápolási termék egyik összetevőjére érzékeny a vendég, többször előfordult már nálam, éppen ezért tartom fontosnak, hogy lelkiismeretes szakembert válasszunk. Én mindig egy nagyon alapos konzultációval indítom a vendégemmel való első találkozást, ahol fel tudom mérni a páciens életritmusát, a számára legfontosabb állapotot, amin változtatni szeretne, a rendelkezésre álló idejét, komfortzónáját és további szempontokat, hogy a számára legmegfelelőbb kezelést, illetve otthonápolást tudjam összeállítani. Fontos, hogy reális elvárásokat támasszunk, ez igaz a vendégre is és rám, mint kezelőre is. Az állapottól, a kezelések gyakoriságától és mélységétől függően az alap termékek mellé pakolásokat, radírokat, és hidratáló anyagok használatát is javaslom.

 

Előfordul, hogy a vendég bőrgyógyásszal történt konzultáció, esetleg pattanásos bőr gyógyszerrel való kezelése után fordul már hozzám, ilyen esetben is kiemelten odafigyelek, hogy a kezelések kiegészítsék egymást, ne ütközzenek egymással. Múltbéli gyógyszeres kezelés nagymértékben befolyásolják a bőr reakcióit, bizonyos gyógyszeres kúrák után van, hogy 6-12 hónapig nem kezelhetem a bőrt agresszívebb anyagokkal. Ilyenkor a ' kevesebb, több' elmélet híve vagyok, kevésbé agresszív, gondosan kiválasztott anyagokkal szép eredményeket érhetünk el.

 

 pattanásos bőr felnőttkorban, pattanásos bőrre gyógyszer, pattanásos bőr okai, arcpakolás pattanásos bőrre, pattanásos bőr kezelés, Elite Studio kozmetika, online időpontfoglaló program BWNET_

 

 

Otthoni arcápolás – Bistei Barbara, Image Skincare kozmetikus, a 360 fokos bőrápolás híve

Image Skincare kozmetikus, aki rutinosan kezeli a pattanásos bőr problémáját is. A rendszeres kezelés mellett szükség van otthoni arcápolásra, krémek, testápoló használatára kifejezetten pattanásos bőrre. 

 

Az Image Skincare márka kínálatában megtaláltam azt a teljes skálát, melynek segítségével hatékonyan kezelhetem a pattanásos aknés eseteket. A vendég számára is könnyebben felismerhető színkódolt termékcsaládok alkalmasak több probléma egyidejű kezelésére is, így mind a kabin kezelések alkalmával, mind az otthonápolás esetén a hatóanyagok, összetevők egymást támogatva fejtik ki hatásukat. Fontos, hogy kerüljük, az egyoldalúságot, és kövessük, hogy a vendég bőre hogyan reagál az általunk elvégzett és javasolt kezelésekre. Nincs két egyforma bőr és reakció, így nagyon fontosnak tartom a személyre szabott bőrápolást, mely tulajdonképpen a bőrünk diétája, 'étrendje'.

 

Elite Studio

3525 Miskolc
Madarász V. utca 13./B 2.emelet/8.

Online időpontfoglalás

Kattints!
 

Legjobb kozmetikai kezelések és otthoni ápolók

Tudd meg elsőkézből, mellyek a legjobb krémek pattanásos bőrre Bistei Barbara, a BWNET meghívott szakértője szerint! Ezt használd otthon!

 

Kozmetikámban az Image Skincare márka összes hámlasztó kezelése, az arctisztítást is magukba foglaló kezelési protokollok, méregtelenítő kezelések is elérhetőek. Mindig legjobb tudásom és tapasztalatom szerint javaslom a legoptimálisabb kezeléseket és azok gyakoriságát, személyre szabottan.

 

Amennyiben súlyosabb problémával találkozom, mindenképpen kezeléskúrákban gondolkodom, melyek 6 alkalmat foglalnak magukban, ilyenkor kéthetente találkozunk a vendéggel. Ez egy három hónapos intervallumot eredményez, amely időszakban progresszívan haladunk, elég időt hagyva a regenerálódásra, illetve bőr újraépülésére, hiszen egy hosszú ideje fennálló problémát kell általában helyreállítanunk. Ehhez pedig időre, türelemre és kölcsönös együttműködésre van szükség.

 

Nagyon fontos a megfelelő termékek használata otthon is, hiszen a vendég az év 365 napján, ideális esetben naponta kétszer ápolja a bőrét saját fürdőszobájában. Hogy ekkor milyen hatóanyagok kerülnek a bőrébe, az kulcsfontosságú lesz.

 

Pattanásos, esetleg aknés bőrök legtöbbször szaruképzési- és faggyútermelődési rendellenességekkel, P.bacterium acne jelenlétével is számolnunk kell, ennek megfelelően AHA és BHA savakat tartalmazó készítményeket, gyulladáscsökkentő  és lehetőleg a gyulladásos folyamatokat kísérő elszíneződéseket kezelő anyagokat is beillesztünk a bőrápolásba.

 

Előszeretettel alkalmazom és javaslom az Image Skincare Clear Cell termékcsaládját, melyet kiegészítek a további állapotok változatos kezelésére alkalmas ápolóival.

 

Kedvenceim közé tartoznak:

Saliylic Gel Cleanser egy mindennapi használatra készült habzó gél alapú, hámlasztó lemosó, mely eltávolítja a sminket, felesleges faggyút, mindeközben mattosít, hámlaszt és puhává teszi az érdes, pattanásos, mitesszeres bőrt.

Restoring Serum oil-free ez az olajmentes, könnyű hidratáló szérum, nyugtat, és felszívja a felszíni faggyút, így mattít. B6 -vitamin származék segít helyreállítani a bőr általános, egészséges egyensúlyát, láthatóan minimalizálva a pórusok méretét, faggyútermelést, míg a növényi hatóanyagok segítik lehúzni az irritációt és gyulladást.

Daily matte Moisturizer SPF 32: Napi használatra szánt olajmentes mattosító hidratáló, UVA/UVB fényvédelemmel. Mikroszívacs technológia segítségével szívja fel a felszíni faggyút, mattosít, a bőrt mentesíti a csillogástól.

Intense Lightening Serum: könnyű, olajmentes szérum, mely kezeli a pirosságát és az elszíneződést. Növényi fehérítők , C-vitamin, szőlőmag kivonat keveréke, mely kíméletesen csökkenti a gyulladást, tiszta friss bőrt biztosítva. Tökéletesen megnyugtatja a bőrt.

 

 

pattanásos bőr felnőttkorban, pattanásos bőrre gyógyszer, pattanásos bőr okai, arcpakolás pattanásos bőrre, pattanásos bőr kezelés, Elite Studio kozmetika, online időpontfoglaló program BWNET_

 

 

Ennyi alkalom szükséges ahhoz, hogy megszűnjenek a pattanásaid 

 

Hány alkalmat javasolsz és mennyibe kerülnek nálad a kezelések?

Az enzimes hámlasztások, illetve mélyebb hámlasztások, mélytisztító kezelések sora megtalálható a szolgáltatásaim között. Amennyiben kúrára volt szükség, az intenzív kezelések sorozata után mindenképpen javaslom a havi fenntartó kezeléseket, ezt nekem mindig a bőr aktuális állapota mondja meg. Ha a vendég nem biztos benne, hogy milyen kezelést válasszon, bátorítom őket, hogy keressenek nyugodt szívvel. Azon kedves vendégek, akik online foglalnak nálam időpontot a BWNET oldalán keresztül, lehetőségük van egy kötelezettségektől mentes konzultációt választani a menüben, vagy ha kezelésre jelentkeznek, praktikus módon a 'Megjegyzés' rovatban hagyhatnak nekem üzenetet, így elő tudok készülni arra az időpontra, amikor is találkozunk egymással. Kezeléseim 18.000-25.000 Ft között mozognak.- mesélte el nekünk Bistei Barbara, az Elite Studio kozmetikusa.

 

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövess minket a Facebook is!

 

BWNet Magyarország