Minimális smink a hétköznapokra - ez kell a tökéletes no makeup sminkhez

15 perced van elkészülni? Szeretnél valami visszafogott, szinte alig észrevehető sminket, amivel nem elfeded, csupán kiemeled a vonásaidat? Kíváncsi vagy, mi kell a tökéletes no makeup smink eléréséhez? Minimális smink praktikák következnek, amiket bátran viselhetsz majd iskolába, munkába, vagy ha le kell szaladnod valamiért a boltba.

15 perced van elkészülni? Szeretnél valami visszafogott, szinte alig észrevehető sminket, amivel nem elfeded, csupán kiemeled a vonásaidat? Kíváncsi vagy, mi kell a tökéletes no makeup smink eléréséhez?  Minimális smink praktikák következnek, amiket bátran viselhetsz majd iskolába, munkába, vagy ha le kell szaladnod valamiért a boltba.

 

Nappali smink készítés - könnyű túlzásokba esni

A nappali smink készítése sokszor trükkös lehet, hiszen ha nincs időnk, elkapkodjuk, ha pedig túl sok van, könnyen túlzásokba eshetünk. A minimális smink mindig jó választás lehet, hogyha nem szeretnénk órákat tölteni a tükör előtt, csak éppen frissebbnek, összeszedettebnek szeretnénk tűnni. De hogyan is alkossuk meg a tökéletes minimális sminket? 

 

No makeup smink őrület 

A no makuep smink (vagy minimális smink) trend az utóbbi években lett igazán közkedvelt viselet. A közösségi oldalakon rendkívüli népszerűségnek örvend a természetes megjelenés, ahol az egyén nem elfedni kívánja az apróbóbb bőrhibáit, inkább egyedi stílusjegként viselni azokat. A minimális smink, amit készítenek, inkább csak a frissebb, élettel telibb, összeszedettebb megjelenést segíti. Egy kis plusz, hogy a legjobb formánkban legyünk még akkor is, ha nem töltünk órákat a tükör előtt.

no makeup smink, minimális smink, nappali smink készítés, smink felépítése, smink tiniknek, otthoni smink praktikák, online bejelentkezőprogram_BWNET

Fotó: @saaout
Modell: Thaís Saddie

 

A bőr az első - a minimális smink elengedhetetlen része 

Ha minimális sminket készítesz, egy dolgot kell észben tartanod: itt a legszembetűnőbb a bőröd. Ezért nagyon fontos, hogy inkább a bőrápolásra fektess nagyobb hangsúlyt aznap reggel. Hiszen, ha a bőröd egészséges és ragyogó, már tényleg csak pár simítás kell! 
(Ha nem vagy biztos a bőrápolási rutinodban, olvasd el ezt a cikkünket). 

 

no makeup smink, minimális smink, nappali smink készítés, smink felépítése, smink tiniknek, otthoni smink praktikák, online bejelentkezőprogram_BWNET

Modell:  @keltiestraith
Smink: @tamarawilliams1 

 

A smink felépítése - ezekre lesz szükséged a no makeup sminkhez

A no makeup smink felépítése alapvetően egyszerű. Nem kell hozzá semmi különleges technika, vagy termék. Sem füstös szemek, sem vonalzóval húzott tusvonal. A lényeg, hogy némi kis igazítással kihozd magadból a maximumot. Vegyük tehát sorra! 

 

no makeup smink, minimális smink, nappali smink készítés, smink felépítése, smink tiniknek, otthoni smink praktikák, online bejelentkezőprogram_BWNET

Modell: @kateolthoff
Smink: @adrianmakeupxhair

A minimális smink lépései 

Az előbb tehát sorra vettük, mire lesz szükséged. Most jöhet a smink felépítése. Készen állsz? 

  1. Alaposan hidratáld a bőrödet.  
  2. Amennyiben szeretnél alapozót, vagy színezett hidratálót tenni, mindenképpen vékony rétegben vidd fel a bőrödre. Nyugodtan használd az ujjaidat, vagy egy beauty blendert, hogy a lehető legtermészetesebb hatást érd el. 
  3. Tegyél apró pöttyöket a korrektorból azokra a bőrhibákra, amelyeket szeretnél elhalványítani, majd finoman dolgozd bele a bőrödbe. Vigyél fel egy keveset a szemed alá is, hogy frissebbnek, ragyogóbbnak tűnjön a teinteted. 
  4. Amennyiben bronzosítót használsz, vidd fel az arccsontod alá, dolgozd jól el. Ha nem használsz mellette pirosítót, nyugodtan tegyél egy keveset az arcodra, orrnyergedre is (persze csak NAGYON finoman), hogy egy kis napsütötte hatást érj el. 
    Ha a pirosító mellett döntöttél, mosolyogj, majd vidd fel az orcádra, dolgozd el az arcod oldala fele. 
  5. Állítsd be a szemöldöködet egy megegyező színű (vagy egy árnyalattal sötétebb) szemöldök géllel. Ha a szemöldököd alapból dús és sötét, használhatsz átlátszót is! 
  6. Emeld ki a tekinteted egy kis szempillaspirállal. Ha extrán természetes no makeup sminket szeretnél, válassz barnát, amennyiben kicsit látványosabbra akarod a minimális sminkedet, akkor dönts a fekete mellett. 
  7. Vigyél fel egy kis ajakbalzsamot. Ha szeretnél egy kis plusz színt belecsempészni, nyugodtan használj színezettet! 

 

Kész is! Ugye milyen könnyű volt a no makeup smink elkészítése? 

 

Ez a cikk is érdekelhet: 
VIDEO: így sajátítsd el Adele tökéletes tusvonalát

Kattints!

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövesd a Beauty World Net oldalát a Facebook is!

 

BWNet Magyarország