Minden, amit a sminktetoválásról tudni érdemes - szakértő válaszol

Szegődi Anitát kislánykora óta érdekli a művészet mondhatni minden formája. Szeretett, és a mai napig szeret kreatívkodni, érdekli a rajzolás, sőt, a szobrászkodás is. Kislányként a divat mindig vonzotta, kedvenc játéka mások szépítése volt, főleg az akkori legjobb barátnőjét, Barbit szerette úgy szépíteni, akár egy Barbie babát. Így cseppent bele a kozmetika világába, és mikor először kezébe vette a tetováló készüléket, akkor tudta, hogy megtalálta a hivatását. Így lett tehát Szegődi Anita nagyszerű sminktetováló, akit most a sminktetoválás minden fortélyáról kifaggattunk.

Szegődi Anitát kislánykora óta érdekli a művészet mondhatni minden formája. Szeretett, és a mai napig szeret kreatívkodni, érdekli a rajzolás, sőt, a szobrászkodás is. Kislányként a divat mindig vonzotta, kedvenc játéka mások szépítése volt, főleg az akkori legjobb barátnőjét, Barbit szerette úgy szépíteni, akár egy Barbie babát. Így cseppent bele a kozmetika világába, és mikor először kezébe vette a tetováló készüléket, akkor tudta, hogy megtalálta a hivatását. Így lett tehát Szegődi Anita nagyszerű sminktetováló, akit most a sminktetoválás minden fortélyáról kifaggattunk. <br />

 

A Szegődi Anita sminktetoválóval készült interjú a Beauty World Net Magazin őszi/téli számának nyomtatott kiadványába készült.

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Bővebben a sminktetoválásról 

Azoknak, akik nem tudják pontosan, hogyan is néz ki a sminktetoválás, vagy mire jó valójában, Anita segít, sőt… kedvet is csinál hozzá. 

 

“A sminktetoválás egy olyan esztétikai tetoválás beavatkozás, mellyel a bőr legfelső rétegeibe (hámréteg) pigmentálunk erre a célra kifejlesztett speciális, orvosilag tesztelt sminktetováló pigmentekkel. Ezzel a tulajdonképpen tartós sminkkel az arcunkat előnyére emeljük, azaz kiemeljük adottságainkat.

Fontos tudni, hogy nem megváltoztatni kell egy Nő arcát, hanem kiemelni szépségét.

Olykor valóban nagy változás történik általa az arcon, de nem ez az elsődleges. Legtöbb esetben a szemöldököt szépítjük, hiszen ezzel van a legtöbb problémánk. Nem elég ívelt, lefelé csap a vége, ezáltal szomorú tekintetet kölcsönöz, vagy éppen hiányzik az eleje, túl vékony, vagy hiányos, és még lehetne sorolni. Teljesen egyéni a megkeresés oka, de egy a közös...mindenki szép, üde és fiatalos akar lenni. A szemöldök tetoválás az egyetlen, amit valóban mindenkinek lehet tökéletesíteni, hiszen ez adja arcunk keretét.” 

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Ami a sminktetováláshoz kell: profi technológia, profi szakember 

Milyen márkákkal dolgozik egy sminktetováló? Vajon mennyi múlik a márkán? Elég beszerezni a megfelelő eszközöket ahhoz, hogy csodás végeredmények születhessenek?

 

“Egy igazán jó szakember keresi a tökéletes márkákat, hogy a lehető legszebb eredményt érje el vendége számára, és nem csupán frissen, illetve pár hónapig, hanem hosszabb ideig. Hála a dinamikusan fejlődő cégeknek, évről évre profibb technológiai megoldással sikerült mára olyan pigmenteket fejleszteni, melyek molekula szerkezetük közel egyforma, így a kopása a színnek sokkal szebb és nem hajlik el oly mértékben, mint a múltban.. Persze ez ennél összetettebb, mert sok múlik a szakember technikai és elméleti tudásán is. Tehát én is több anyaggal dolgoztam, jelenleg Nouveau Contour IQ géppel dolgozom leginkább, pigmenteket illetően Clinita, Nouveau Contour, Biotek.”

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Szegődi Anita Sminktetováló is a BWNET online időpontfoglalási rendszerét használja! A szalonba itt jelentkezhetsz be te is!

Szegődi Anita Sminktetováló

1126 Budapest, XII. kerület

Németvölgyi út 18. 2. em. 7. ajtó (Buda Diamond Apartmanház)

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTS

 

 

Bevállalnád a sminktetoválást - de mégis hova?

Ha nem tudod, milyen területekre érdemes sminktetoválást csináltatni, itt a válasz! Anita még azt is elárulja, nagyjából milyen időközönként kell újból felkeresned a sminktetoválót.

 

“A sminktetováláshoz a szemöldök, szemhéj, ajaktetoválás illetve szépségpötty sorolható. A leginkább kedvelt és kért terület a szemöldök. Fontosnak tartom az egyediséget, így nem készítek sablonos szemöldököket, hiszen a geometriát kell nézni, így ahhoz mérve tervezem meg a Vendégem számára legideálisabb formát.

A sminktetováláshoz tartozik az ajaktetoválás, mellyel kiemelhetjük ajkunkat, naturális színekkel de akár élénk színekkel is tehetjük, ezzel formáljuk az ajkat, teltebb hatást érünk el általa, és ami szerintem fontos, hogy üde megjelenést ad egész arcunknak.

Tartósságát illetően több évre számíthatunk, általában 3-4 évig tartja meg szép színét, de függ a szín telítettségétől, illetve a pigment minőségétől, szakember precíz munkájától is. Magyarországon az érettebb hölgyek kérik többnyire, nekem ez a tapasztalatom. A szemhéjtetoválás pedig a szem formázásáról szól, általa valóban kiemelhetjuk a szemet, ha megfelelő technikával dolgozunk… Érzékeny szeműeknek is nagyon ideális, hiszen ezt nem fogja lekönnyezni. 

Tudatosnak kell lenni ebben a szakmában, és szerintem nagyon fontos a vendégeink figyelmét felhívni arra, hogy mi az előnyös számára, hiszen nem minden esetben tájékozottak erről a hölgyek.

A sminktetoválás nem szól örökre, tartósságát illetően pár évig tart. Ám a szemhéj esetében nem fog teljesen kikopni, így legyünk nagyon megfontoltak, mielőtt döntést hozunk.” 

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Ennyi időt szakíts ki a napodból, ha sminktetoválást szeretnél

Lássuk, mennyi idő az egyes sminktetoválásokat elkészíteni!

 

“A sminktetoválások elkészítésének ideje függ a tetovált terület nagyságától és a technikától. Szemöldök esetében két óra, szemhéj 1-2 óra, ajaktetoválás esetén 2-3 órát vesz igénybe

Általában szoktunk a tetoválás előtt személyesen konzultálni a vendégeimmel, de vannak esetek, amikor ez telefonon vagy email-üzenet formájában történik. A konzultáció nem a tökéletes precíz, mm pontosságú tervezésről szól, hanem a folyamat lényeges részéről, esetleges kontraindikációk, előtte-utána mi történik, mire számítsunk, illetve a formai-összhatás tervezesről. Maga az igazi tervezés a tetoválás napján történik.” 

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Ami mindenkit foglalkoztat - mennyire fáj a sminktetoválás?

Tényleg fáj a sminktetoválás? Vajon minden egyes terület tetoválása fájdalommal jár?

 

“A sminktetoválás területén belül a szemöldök általában nem mondható fájdalmasnak, a tapasztalatok azt mutatják, illetve nekem is van természetesen. Én sem véltem annak, de ettől még használunk erre a célra készült érzéstelenítő termékeket. 

A szemhéj és ajak már egy sokkal szenzitívebb terület, de nem kell aggódni, mert megfelelően van érzéstelenítés ezeken a területeken is.” 

 

 

Szegődi Anita Sminktetováló is a BWNET online időpontfoglalási rendszerét használja! A szalonba itt jelentkezhetsz be te is!

Szegődi Anita Sminktetováló

1126 Budapest, XII. kerület

Németvölgyi út 18. 2. em. 7. ajtó (Buda Diamond Apartmanház)

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTS

 

Mire számíts a gyógyulási idő alatt?

Szintén gyakran felmerül a kérdés, hogy a sminktetoválás gyógyulási ideje alatt mire kell számítania a vendégeknek, hogyan fog kinézni a tetoválás. Anita most mindenre választ ad.

 

"Amikor elkészül a sminktetoválás, előfordulhat, hogy erősebb az összhatás, illetve a rákövetkező napokban ez sajnos mélyül is, és árnyalatokkal sötétebbnek tűnik a szemöldök, de az ajak esetében is ez van. A gyógyulási időszak alatt találkozhatnak még a vendégek egyenetlenséggel, ez főként az ajaknál jellemző, ami teljesen normális, és célszerű türelmesen várni a varr leesését. A másik ijedtségre okot adó időszak a varr leesése utáni időszak, amikor is a szín mintha eltűnt volna, egyes esetekben még a szín is érdekes, nem megfelelő, de ez is csak átmeneti, ugyanis a hámréteg még nem épült vissza teljesen, ami eleve 4-6 héten belül történik, így egy sminktetoválásnál türelmesnek kell lenni, hogy leteljen ez az idő. Jellemzően a mikropigmentálás után 3 hétre már beáll a szín. Fontos tudni, hogy ez nem egy smink, amit sminkelésnél megszoktunk, hanem a bőrbe injektálunk pigmentet, aminek idő kell, hogy beépüljön és új sejtsor is képződjön a gyógyulás során, amikor is a lemezkék felépülésének köszönhetően a fény el tud nyelődni a bőrben, ezáltal fog tudni a szín is élni.

A gyógyulási idő összesen 4 hét, ebből az első hét, amikor várhatóan leesik a varr, ami a tetoválás miatt képződik. Azaz ez alatt az 1 hét alatt erősebb a tetoválás, amit türelmesebben kell kezelni, illetve ez idő alatt erre a célra készült speciális utóápolóval kell kenni, amiről részletes tájékoztatást adunk. A korrigálást minimum 4, de inkább 6 hétre az első tetoválást követően végezzük. Innen kezdve számoljuk a tartósságot, területtől és technikától függően.

Minden esetben van korrekció, amit az ár tartalmaz, mert nem tudjuk a kopási arányt megjósolni, és ezzel tökéletesítjük szakemberként a munkánkat. Ez mindenkinél így történik, hiszen minden kolléga ugyanezt megtanulja és tapasztalja, hogy erre szükség van, de ritka esetben előfordul az is, hogy nem  szükséges korrkekció."

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

A sminktetoválás tartóssága 

Anita részletesen beavatott minket abba, mennyire tartósak a sminktetoválások, mennyire kopnak, milyen sűrűn érdemes újratetováltatni. 

 

“A sminktetoválások tartóssága néhány évre szól, de mindegyik területnek más a kopási ideje. Ezen belül is természetesen lehet vendégként változó, hiszen ahogy nincs egyforma szervezet, úgy nincs egyforma kopási idő sem. Ettől eltekintve van egy körülbelüli időszak, amire lehet számítani. 

Szemöldöknél technikától és színtől függően 1-2 év, szemhéjnál ugyan nem kopik ki,  vagy nagyon ritka, de frissíteni általában a fekete, vagy az igen intenzív sötét színeket szükséges 2-4 éven belül. 

Ajaktetoválást általában 3-5 évente szükséges frissíteni, de egy élénkebb szín itt sem tűnik el teljesen, csak tompul a szín. Természetesen mindig vannak ezeken belül, illetve kívül eső időszakok is. 

A szemöldököt én szeretem 1-1,5 évre mondani a vendégeimnek, mert a természetes finom technikát képviselem, így az általam készült szemöldökök tartóssága legtöbb esetben inkább ezen időszakba sorolhatóak.”

 

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

Korhatár nélkül! - a sminktetováláshoz sosincs késő

Bármilyen korban is legyél, nincs olyan, hogy már túl késő sminktetováltatni! Sőt, ha a szülők beleegyeznek, és indokoltnak érzed, tinikorban is bátran bele lehet vágni! Lássuk, mit mondanak Anita tapasztalatai!

 

“Nem tudnék kifejezetten korosztályt kiemelni, mert van akinek 20 évesen valóban ajánlott egy szemöldöktetoválás.. Volt ilyen vendégem, sőt 17 éves is, de természetesen szülői beleegyező nyilatkozattal készült és édesanyja jelenlétében. Talán az ajaktetoválást az érettebb hölgyek kérik többen. Ez azért is van, mert egy idő után a kollagén romlásával és a hialuron csökkenésével kisebb lesz az ajkunk, egyenetlenebb, és élettelenebb a színe is. Az ajak kiemelésével üdébbek, fiatalosabbak leszünk és teltebb hatást tudunk vele elérni. A sminktetoválás mindenkinek ajánlott, ha szükségét érzi. Én szeretem minden Vendégemnek elmondani hogy anélkül ne készüljön tetoválás, ha nem biztos benne. Az én vendégeim vegyes korosztályúak, vannak fiatal 20+ és idősebb vendégeim is. Legidősebb vendégem 84 éves volt. Talán 28-45 év közötti a legtöbb vendég.”

 

Szegődi Anita Sminktetováló - Árlista

Soft powder technika 75.000Ft


Sminkeltebb hatás 80.000Ft


Hibrid technika (szálas és púder együtt) 80.000Ft


Microblading, szálas szemöldök 55.000Ft


Szemöldök frissítés 8 hónapon belül 30.000Ft


Frissítés, újítás 1-2 éven belül -30%


Szempillasűrítés 35.000Ft


Szemhéj tusvonal (felül) 45.000Ft


Szemhéj alul felül 50.000Ft


Szemhéj frissítés 1 éven belül 30.000 Ft


"Smokey Eye", Füstös szemhéjtetoválás 55.000Ft


Ajaktetoválás (fél, vagy teljes satír) 80.000Ft


Ajaktetoválás frissítés 1 éven belül 50.000 Ft


 

 

Szegődi Anita Sminktetováló is a BWNET online időpontfoglalási rendszerét használja! A szalonba itt jelentkezhetsz be te is!

Szegődi Anita Sminktetováló

1126 Budapest, XII. kerület

Németvölgyi út 18. 2. em. 7. ajtó (Buda Diamond Apartmanház)

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTS

 

 

EZ IS ÉRDEKELHET: Tudd meg melyik smink áll jól, sőt a legjobban! (kattints)

 

A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban!

sminktetoválás, sminktetováló, szakember, vendég, Bwnet online időpontfoglaló program

 

 

 

Kövess minket a Facebook-on is!

BWNet Magyarország