2023-03-21 10:26:04

Rising Earth- frizura kollekció születik az Etna lábánál

Pixie, göndör bob, dögös vörös tónusok és az újjászületés szele… Francesco Arancio Rising Earth kollekciója egyszerre vad és szentimentális. Az Etna vulkán lábánál ihletett fantasztikus frizurákból álló kollekciójához a szicíliai mesterfodrász komoly gondolati mélységeket is társít új kezdetről, új utakról és egy jobb életről.

Fedezd fel a lenyűgöző frizura kollekciót, mely az olasz divatot és a természet közelségét testesíti meg!

rising_earth_frizura_kollekcio_alfaparf

Vulkánból hajdivat inspiráció a kollekcióhoz

"Ez a projekt a magmából és annak színeiből indul ki.

A Szicíliában élőknek az Etna közelsége a mindennapok és a kultúra része. Amikor arra járok, engem is mindig lenyűgöz a vulkáni táj szépsége. A láva nyomokat, sziklákat hagy maga után, amelyek idővel természetes műalkotásokat hoznak létre." - mondta Francesco Arancio, a szicíliai művész.

A természeti erők, a láva által teremtett mesterművek és a táj utánozhatatlan formái megihlették az olasz mestert.

 

rising_earth_frizura_kollekcio_alfaparf

Hogyan vezet a láva útja a hajformákba és hajszínekbe?

,,Amikor megszilárdul a láva nagyon érdekes geometriai formákat képes felvenni, amelyeket egy fodrász párhuzamba tud állítani a frizurák formáival ."- ad betekintést az alkotói folyamatba Francesco Arancio.

A sokféle kőzetből kiindulva az Alfaparf bemutatófodrásza olyan frizurákat készített, amelyek nem tökéletesen geometrikus formájúak, hanem többnyire hullámosak és szögletesek. A frizurák alakjai a sziklákra emlékeztetnek.

Francesco frizura kollekciójának hihetetlenül mély, élettel teli színeit az izzó és kihűlő láva ihlette. A lávának a hűlés közben folyamatosan változik a színe, így a modellek hajszínének megálmodása is ehhez a folyamathoz kötődik.

A vörös és barna színek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Rising Earth kollekcióban.

,,Minden hajszínt a láva ihletett, amely folyékony anyagból szilárddá változik, az élénk vöröstől indulunk, majd következnek a réz, a földes barna árnyalatok és a legintenzívebb hamvas szőkék." - részletezi Francesco.

 

rising_earth_frizura_kollekcio_alfaparf

,,A Rising Earth közelséget és szolidaritást fejezi ki az olló és a színek segítségével.”

A palermói fodrász az iráni nőknek, köztük is kiemelten a meggyilkolt Masha Amininek ajánlotta a frizura kollekcióját, kifejezve ezzel együttérzését a bátor nőkkel, akik a máshol már megszilárdult jogok és szabadságok meghódításáért folytatnak küzdelmet. A vulkáni kollekció női alakját nem véletlenül egy erős és magabiztos karakternek álmodta meg. Olyan nőnek, aki újjászületik, mindig előre tekint, anélkül, hogy visszanézne.

 

rising_earth_frizura_kollekcio_alfaparf

A Rising Earth frizura kollekció metaforája

A kollekció középpontjában az újjászületés fogalma áll. Ez csak akkor történhet meg, ha nyitottak vagyunk a változásra, minden negatívum lerombolására, hogy önmagunk egy jobb változatához jussunk el.

,,A láva mindent eltöröl, ami az útjába kerül, de a talaj termékenyebbé válik, mint volt. - emeli ki Francesco. 

Ez az elképzelés húzódik meg a vulkáni inspiráció mögött, hogy töröljünk el mindent, ami gátol és nem tart bennünket mozgásban, hogy egy jobb úton indulhassunk el annál, mint amilyenen előtte haladtunk.

 

rising_earth_frizura_kollekcio_alfaparf

Francesco Arancio, a hajvágás és a hajfestés mestere

"Egy fodrász? Nem, egy forradalmi művész, aki szeret játszani a hajjal.”

Francesco Arancio az Alfaparf Milano nagykövete több mint tíz évvel első szalonjának megnyitása után, 2019-ben megnyitotta meg a Francesco Arancio Academy by ALFAPARF MILANO-t Palermóban.

A saját névvel fémjelzett akadémia az ALFAPARF MILANO-val való szoros együttműködés és a számos hazai és nemzetközi tapasztalat és siker gyümölcse, melyek révén Francesco nemzetközileg elismert stylist lett.

Mára felismerhetővé vált stílusára nagy hatással van a származása, de természetesen a számtalan külföldi tapasztalat is, amelyek gazdagították őt, és elvezették odáig, hogy ma nagyszerű divattervezőkkel dolgozzon együtt. Olaszországi viszonylatba különlegesség, hogy Francesco a hajfestésben és a hajvágásban is kiemelkedő szakembernek számít.

 

rising_earth_frizura_kollekcio_alfaparf

Rising Earth frizura kollekció oktatás

Francesco Arancio 2023. április 23-24-én fodrász oktatást tart a Hair-Line oktatóstúdióban, melynek témája a fantasztikus frizura kollekciója. Jelentkezni az oktatóstúdió elérhetőségein tudsz, amihez kattints IDE! Igyekezz, mert a férőhelyek limitáltak!

Rising Earth Look&Learn oktatás: 2023. április 23.

Rising Earth workshop: 2023. április 24.

Helyszín: Hair-Line Oktatóstúdió

1074 Budapest, Dob utca 51.

Ár: Look&Learn és workshop: 70.000 Ft (az ár tartalmazza a babafej árát is)

Workshop: 25.000 Ft

 

Szeretnék többet megtudni az oktatásról!