2022-11-23 11:52:33

A tökéletes balayage nyomában - interjú Varga Dáviddal

A balayage-nak, azaz a szabadkezes melírtechnikával készülő hajfestésnek évek óta töretlen a népszerűsége, sőt egyre több válfaja jelenik meg. Létezik-e a tökéletes balayage, melyek a legkedveltebb technikák, miért szeretik ilyen sokan, és divatban marad-e egyáltalán? A balayage festésre specializálódott, győri Varga Hajszalon alapítójával és vezető fodrászával, Varga Dáviddal fejtegettük, miért hódít még mindig a balayage, közben pedig a saját karrierútjáról is kérdeztük.

BWNET: Hogyan lettél fodrász? 

Varga Dávid: Elég egyszerű erre a válasz és kicsit klisé is. Mindig fodrász szerettem volna lenni. Emlékszem, amikor általános iskola első osztályban megkérdezte a tanárnő - Mi leszel, ha nagy leszel? -, egyértelmű volt számomra, hogy fodrász. Amikor felköltöztem Pestre 6 éve, akkor véletlenszerűen beadtam az önéletrajzom egy fodrászatba, és felvettek fodrásztechnikusként (pedig akkor még otthon festegettem a hajakat és fogalmam sem volt, hogy mit is csinálok).

 

BWNET: Mikor döntötted el, hogy saját szalont nyitsz?

Varga Dávid: A saját üzlet mindig nagy álmom volt, már 14-15 évesen. Nyilván senki nem nagyon hitt benne, hisz nem is adtam rá okot. Amikor elkezdtem dolgozni Győrben, és visszajáró vendégeim lettek, akkor éreztem azt, hogy az üzletnyitás nem is olyan lehetetlen dolog. Akkor adtam egy határidőt magamnak, hogy 25 éves koromra meg fogom nyitni a saját üzletem.

 

BWNET: Mit szeretsz legjobban a szakmádban?

Varga Dávid: Ha kifejezetten a szakmai részét fogom meg, akkor egyértelműen a festést. Nagyon szeretek a színekkel játszani. Szinte soha nem dolgozom színskála alapján, az nem ad ihletet. Inkább a természetből inspirálódok.

Ha nem csak szakmai oldalról közelítem meg a dolgot, akkor a vendégek szeretete és pozitív visszacsatolása az, ami miatt csinálom az egészet. Elképesztő jó visszajelzés, ha egy vendégem boldogan távozik, és hálás azért, hogy megtaláltam a neki megfelelő árnyalatot.

 

BWNET: Miért ilyen népszerű a balayage? Mi a tökéletes balayage titka?

Varga Dávid: A balayage talán az egyetlen olyan melírtechnika, ahol nem kell feltétlen hajtövet festeni. Ezt nagyon szeretik a vendégek, hisz sokan vannak, akiknek szép az alapszínük, és nem szeretnék festetni a hajukat, mégis vágynak egy kis extrára. Erre tökéletes a balayage. A vendég elkerülheti a havi fodrászhoz járást, megmarad a természetes hatás, viszont teljesen megváltozik az arc, például egy szép bézs vagy gyöngyház árnyalattal (amik jelenleg a legkedveltebb árnyalataink a szalonban, és személyes kedvenceim is, egy kis púderes beütéssel).

A balayage egyre sokasodó válfajai között még mindig a babylights és a French balayage jár élen. A babylights esetében a hajtőnél néhány különálló tincs világosabb festést kap a napszítta hatás érdekében. A French balayage pedig egy természetességen, leheletfinom színátmeneten és a tündöklő fényt biztosító gloss ötvözetén alapuló technika. 

Az, hogy mi a tökéletes balayage titka, örök rejtély marad, Dávid szerint nincs is olyan, hogy tökéletes. De tökéleteshez közeli igen: ehhez rengeteg idő, odafigyelés, minőségi alapanyagok és továbbképzés szükséges. Az biztos, hogy a balayage marad, és sok-sok új módszert fogunk megismerni a jövőben is. Dávid azt jósolja, hogy vissza fognak térni technikák a 90-es évekből is, csak korszerűsítve, szalonképes formában.

 

 

Miért ajánlanád másoknak a BWNET online időpontfoglaló rendszerét?

Varga Dávid: Mióta bwnetet használok, megkönnyítettem a saját és a vendégeim életét. Nem kell szenvednem, hogy a naptárból hibajavítózzam a vendéget, ha mégse jó neki az időpont. Nem kell magammal cipelnem egy naptárat, nem is felejtem otthon, hisz mindenhez elég a telefonom. Nekem ez a legfontosabb, bárhol bármikor tudok időpontot adni.

 

A vendégeim pedig kifejezetten szeretik, hogy kapnak emlékeztető sms-t és e-mailt is, hisz az időpontkártyát ebben a rohanó világban sokan elkeverjük. Szóval a BWNET egy jó dolog, egy nagyon jó dolog, az pedig, hogy ilyen jó rendezvényeket csinál egy külön plusz pont.

 

Varga Hajszalon

9025 Győr
Bercsényi Liget 18.

Online időpontfoglalás a Varga Hajszalonba

 

A cikket megtalálod a Beauty World Net magazin 2022 ősz/tél lapszámában is! A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban és a Starbucks kávézókban!