2021-07-21 14:32:50

A legszebb szőke hajszínek a Fátrai fodrász szalonból

Fátrai Krisztina fodrászmester a Fátrai Szalon tulajdonosa, szakmai vezetője és oktatófodrász, szakmabeliek példaképe, igazi nagymúlttú profi. A szalonjában dolgozó fodrászok és ő maga is kifejezetten szeretik a különböző szőke árnyalatokat és a mai divatnak megfelelően talán ebből is jelenik meg a legtöbb fotójuk a közösségi médiában, így ő kalauzol el most bennünket a legszebb szőke hajszínek világába.

“A jól ápoltság napjaink alapvető követelménye, hiszen így tudunk érvényesülni szakmai és magánéletünkben egyaránt.

Fodrászként azon dolgozom, hogy szalonomban vendégeim a legjobb szolgáltatást kapják, mindig az egyéniségükhöz illő, divatos frizurájuk legyen. A jó frizura magabiztosságot ad, kellemes közérzetet biztosít,
mindez a forma és a hajszín megfelelő összhangján múlik.

Kezdő fodrászkorom óta folyamatosan képzem magam, hogy mindig naprakész legyek a hajdivatban és a különböző új technikák terén. Minden évben kidolgozok az aktuális trendeknek megfelelő frizurakollekciót vendégeim számára, tanulni vágyó kollégáimnak pedig képzéseket tartok.”- Fátrai Krisztina fodrászmester.

 

Fátrai Szalon
1054 Budapest, V. kerület
Alkotmány utca 18.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

Az ikonikus szőke

A szőke az a hajszín, ami a legtöbb embernek jól áll, amennyiben jól helyezzük el azt a hajban. Fontos, hogy kiemelje viselője karakterét és harmonizáljon bőre, szeme és ajka színével is. A legszebb szőke hajszínt keresve már az elején leszögezhetjük: személyenként más- más az ideális. Most egy igazán izgalmas útmutató által mutatom be, hogy a Fátrai fodrász szalonban hogyan is határozzuk meg a tökéltes hajszínt és szőke árnyalatot vendégeink számára.   

 

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

Optikai trükkök a jól megválasztott szín és technika segítségével

Nagyon sokat lehet a hajszínekkel játszani, világosabb tincsek elhelyezésével lehet arcot keretezni, vagy akár lágyítani is. Nagyon sok megoldás létezik arra is, ha többnek szeretnénk láttatni a hajmennyiséget és ezt különböző szőke árnyalatok elhelyezésével érhetjük el. 

Egy hosszúkás arcformánál a fejtetőn sötétebb részeket helyezünk el, az arc mellett pedig világosabb tincseket, így tudjuk optikailag csökkenteni az arc hosszát.

Van, akinek az arcbőre nem engedi meg a teljes világos hajszínt, viszont nagyon vágyik rá. Ilyen esetekben az arc körül meghagyjuk közvetlen a sötétebb árnyalatokat és a haj alsó és hátsó részében helyezzük el, így a karakter sem változik és vendégünk is boldogan távozik.

 

Divatos szőke hajszínek cikkünk a femcafe.hu oldalán is elérhető. Ide kattintva éred el.

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

 

A tökéletes hajszín meghatározása 3 lépésben

A hajfestéseket, új színek kialakítását minden esetben konzultációval és a haj diagnosztizálásával kezdjük a fodrászatban. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, hiszen meg kell ismernünk a vendég személyiségét, látnunk kell a bőrét.

Egy színváltásnál kiemelt szerepet kap, hogy megismerjük a haj előéletét: milyen termékekkel, eljárásokkal volt a haj kezelve. Ha feltérképeztük a haj előéletét, állapotát, vendégünkkel beszélgetve kicsit jobban megismerjük őt, s ezek után arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi az amit nem szeretne.

Legyen szó színárnyalatról, vagy színhatásról ( melíroknál pl. színátmenetet szeretne vagy csíkosabb hatást). Tapasztalataink alapján abban sokkal magabiztosak vendégeink, hogy mit nem szeretnének. Amire vágynak az már a következő kérdés és újabb részletes konzultációt igényel, ami természetesen folytatólagosan következik.

 

A tökéletes szőke hajszín meghatározása 1. lépés:

Az első 5-10 perc a feltérképezés, kikérdezés folyamata, a „nem szeretném”  információk gyűjtése.

 

A tökéletes szőke hajszín meghatározása 2. lépés:

A konzultáció 2. része a vendégünk kívánsága, milyen hajszínre vágyik. Nagyon szeretjük ha a vendégek gyűjtenek fotókat színhatásokról és ezeket megmutatva át tudjuk beszélni melyik fotón mit látunk és  mi is pontosabban megértük, hogy mire gondol egy hajszín megfogalmazásánál.

 

A tökéletes szőke hajszín meghatározása 3. lépés:

Elmondjuk részletesen ,hogy a hajból milyen hajszínt lehet biztonsággal elérni, mi az amit mi ajánlunk,elmondjuk az eljárás menetét időtartamát. Általában több alternatívát ajánlunk és ezekre kiszámoljuk, hogy kb. mennyi idő az elkészítés és mennyibe fog kerülni. Természetesen az is megmondjuk ha valamit nem ajánlunk bár ez a vendég kívánsága, sőt azt is ami kizárt.

 

A Fátrai szalonban készült frizurák a Schwarzkopf Professional és Indola Professional termékeivel készülnek. 


 

Fátrai szalon
1054 Budapest, V. kerület
Alkotmány utca 18.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

Színkorrekció és amit erről mindenkinek tudnia kell

A legegyszerűbb az lenne, ha mindenki natúr , festetlen hajjal érkezne a szalonba és mi alakíthatnánk  ki a kívánt árnyalatot. Szőkék esetében talán ez a legritkább. Sokkal inkább találkozunk olyan  festett hajú vendégekkel, akiknek már szőkére van festve, vagy szőkítve , melírozva van a hajuk és már árnyalatú szőkére vágynak.

Még nehezebb a helyzet és ezt nagyon nehéz pontosan elmagyarázni a vendégeknek, hogy ez milyen behatással jár a haj számára, ha már valakinek sötétebb árnyalatúra van a haja festve és abból szeretne világos szőke hajszínt. Például, ha valakinek festett barna a haja és hamvas, fehéres hajszínt szeretne és a hajminősége nem engedi meg, akkor bizony azt kell, hogy mondjuk , hogy bár jól állna neki de nem készítjük el, mert roncsolnánk vele a haját.

Ilyen esetekben például ajánlunk más alternatívát, vagy egy több lépcsős fázist, de igyekszünk csak addig elmenni egy hajszín elérése érdekében, amennyit a haj még nagyobb mértékű roncsolás nélkül elbír.

 

Fátrai szalon
1054 Budapest, V. kerület
Alkotmány utca 18.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

 

Akkor tökéletes a hajszín, ha viselője lenyűgözve érzi magát általa

Az árnyalatok pontos meghatározára talán az egyik legnehezebb feladat!

Tisztázni kell, hogy a hideg árnyalatok mindig sötétebbnek hatnak, mint a meleg hajszínek.

Ha a vendégünk túl melegnek, sárgásnak érzi a hajszínét és azt kéri a fodrásztól, hogy legyen hamvasabb, szürkésebb, és ezt a fodrász megbeszélés, fotó, színminta vagy megerősítés nélkül elkészíti, akkor nagy eséllyel a vendégünk jóval sötétebbnek érzi majd a haját. Egy világos hamvas szőke hajszín a szemnek sötétebb, mint egy világos aranyszőke.

A megfelelő és precíz konzultáció a Fátrai Szalon népszerűségének egyik kulcsa. A tökéletes hajszínek készítése mellett arra összpontosítunk, hogy a hajszín szépsége vendégünk kívánságához igazodjon. A vendég nem fodrász, és mi arra törekszünk, hogy pontosan értsük egymást. Így valósulnak meg munkánk által, vendégeinkkel együttműködve a tökéletes szőke hajszínek.

Szerintem az a legszebb szőke hajszín, ami a viselőjének legjobban áll.

 

Fátrai szalon
1054 Budapest, V. kerület
Alkotmány utca 18.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

A frizurafotók varázsa - összeállítás a legszebb szőke hajszínekből, amelyek a Fátrai fodrász szalonban készültek

A Fátrai Szalonban készült lehető legtöbb munkát lefotózzuk, így az is könnyedén tájékozódik és szavaz bizalmat szakértőinknek, aki még nem járt nálunk. 

Ahhoz, hogy azt a szőke hajszínt készítsük el, amire a vendég vágyik, a legfontosabb feladat az árnyalat meghatározása. Fontos, hogy a meleg szín az nem egyértelműen  a sárga, és egy hideg szín nem csak szürke vagy ezüst lehet.

a_legszebb_szoke_hajszinek_a_fatrai_fodrasz_szalonbol

 

 

Ez is érdekelhet: Fátrai Krisztina sehol máshol nem találta meg kérdéseire a választ. Ezért döntött a BWNET mellett IDE KATTINTVA olvashatod el véleményét.

 

https://www.femcafe.hu/cikkek/fashion-beauty/divatos-szoke-hajszinek-2021-fatrai-szalon-festes-fodraszat

Csatlkozz a Beauty World Net Facebook oldalunkhoz

Online Időpontfoglaló Rendszer és Szalonszoftver Komplex Ügyviteli Megoldásokkal_bwnet

Kövess minket a Beauty World Net Instagramon

 

Online Időpontfoglaló Rendszer és Szalonszoftver Komplex Ügyviteli Megoldásokkal