Szeretem a hajam <3

Péntek esti lazítás, persze a munkát sosem tudjuk 100%-ig félretenni, de örömmel tapasztaltam, hogy ez másokkal is előfordul...

 

9óra után a Pápai Hairstudioba kaptunk egy nagyon kedves invitálást, olyan laza kis belvárosi "lehet, hogy megyünk még valamerre" hangulatban töltöttük a Király utcai szalonban az időt. Mikor időnk engedi, bekukkantunk ide Gáborékhoz (ő a szalon tulajdonosa- fodrász), mert egyszerűen lenyűgöző a hangulat, a vidámságot, a pozitív életérzést és a fodrász szakma lendületességét itt egy pillanat alatt magába szívja az ember. Gáborral a hétköznapokon csak pár percet tudunk kontaktálni, mert mindig akad vendég a keze között és ilyenkor persze nem is zavarjuk. Ezen a péntek estén azonban másként volt...

 

A kelllemes beszélgetés során termszetesen előkerültek a fodrász eszközök: kedvenc fésű, hajvasaló és hajformázók. Juhúúú!:) Ekkor megragadtam a lehetőséget, mert oktató fodrászként gondoltam nekem is szolgálhat pár hétköznapi trükkel. Elmeséltem a problémám, hogy mostanában furcsa a tapintása a hajamnak a hajmosást követően...egészen pontosan olyan, mintha hiába öblíteném hosszú ideig, a sampon, vagy a balzsam rajta marad a haj egy részén és a frissen mosott érzés elég fura változatát tapasztalom. Hogyan kell helyesen hajat mosni? Túl hosszú a hajam? Nem jó a technika, vagy az anyag?

 

 

Gábor, szakmájához hűen kapva kapott az alkalmon és máris nyúlt a megfelelő eszközök után. AJÁNÁDKOT KAPTAM: egy professzionális ( a Pápai Hairstudioban is használt) Sebastian Professional sampont és kondicionálót, valamint egy műanyag flakont és a hozzá tartozó instrukciókat. 15ml-ig kellett töltenem a flakont samponnal, majd vízzel hígítani és ezt használni. A fejbőrt jól átmosni (eddig is így csináltam 'becs szó), majd 1X megismételni a folyamatot. Aztán jöhet a kondicionáló 10-15ml kizárólag a végekre, 10 perc és lemosni. Végrehajtottam a műveletet. A kondicionáló hatása közben egy arcradír, majd alaposan arcmosás, hidratálás és máris lemostam a kondit is. Mindent úgy, ahogy korábban csináltam, annyi különbséggel, hogy ezt a terméket és a flakonos megoldást is bevetettem.

 

 

(Titkos, de mielőtt bármit kipróbálnék, előtte egy-két külföldi blogon utánaolvasok a terméknek. A Sebastianról ódákat zengtek: selymes baba haj, finom tapintás, szuper illet, stb.Persze ilyenkor jönnek a fenntartásaim, aztán irány, megtapasztalom a saját bőrömön.)

 

Hát emberek...leesett az állam! Nemcsak könnyed volt a hajam és nem szálasodott ki a szárítást követően, de olyan könnyen formázhatóvbá vált, hogy azta mindenit!!! A hosszú hajam ápolása egyszerűen gyerekjáték! Ezekután kijelenthetem: szeretem a hajam! Szeretem, mert fényes, egyszerűen kezelhető és olyan jó érzés, amikor az arcomba fújja a szél! Imádom az illatát! :)

 

Köszönöm szépen Pápai Gábor- ilyen egy jó fodrász!

http://www.bwnet.hu/szalon/Papai_HAIRSTUDIO/

 

Alexa- bwnet.hu

BWNet Magyarország