Szépség a csúcsokon

Télen bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, ami a hideg, csípős idő és a szél állandósulásával csak tovább fokozódik. Ilyen extrém körülmények gyakran adódhatnak például a sípályán is, így ha a hegyekben készülünk tölteni néhány napot, nem árt szem előtt tartani pár igen fontos szabályt.

<p>Télen bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, ami a hideg, csípős idő és a szél állandósulásával csak tovább fokozódik. Ilyen extrém körülmények gyakran adódhatnak például a sípályán is, így ha a hegyekben készülünk tölteni néhány napot, nem árt szem előtt tartani pár igen fontos szabályt.</p>

Mivel a sípályák általában több ezer méterrel a tengerszint felett helyezkednek el, így a felettük lévő levegőréteg is kisebb, nem tompítja annyira a napfényt. A bőrünket érő sugárzást tovább fokozza, hogy a hó a beérkező napsugarak jelentős részét visszatükrözi. Ezért nagyon fontos, hogy olyan arckrémet válasszunk, ami fényvédőt is tartalmaz. Ilyenkor általában célszerű egy nehezebb, gazdagabb krémet magunkkal vinni, ami egész nap védi és ellátja arcunkat nedvességgel.

 

Jó megoldás lehet egy nappali hidratáló és egy fényvédős BB-krém kombinációja. A BB-nek hála bőrszínünk egységes lesz, így a hüttében sem lesz okunk a szégyenkezésre. Ezt megfejelhetjük még egy szempillaspirállal, így megjelenésünk már semmi kivetnivalót nem hagy majd maga után. Ennél több smink sportoláshoz nem is kell, jobb ha bőrünk szabadon tud lélegezni és élvezi a friss levegő jótékony hatásait.

 

A hideg időben az ajkunk szárad ki a leghamarabb, így annak sem árt az extra kényeztetés. Jó ha stiftes ajakápolót választunk, ezt könnyű lesz felvinni akár a felvonóban ülve is. Ez is tartalmazzon fényvédőt, hiszen attól függetlenül, hogy a hőmérő minuszt mutat, a napnak még megvan az ereje.

 

Síelés után nagyon sok szálláson lehetőség van szaunázásra. Ha tehetjük, semmiképpen se hagyjuk ki! A szauna segíti a méregtelenítést, megnyitja a pórusokat, felpuhítja a bőrt. Ha utána átradírozzuk testünket, sokkal puhábbá válik, valamint a megnyitott pórusokon keresztül a szauna után felvitt krémek, maszkok hatóanyagai is könnyebben beszívódnak, így könnyen szert tehetünk egy kis extra hidratálásra is.

BWNet Magyarország