Jóságos ég, elrontották a sminktetoválásom!

A sminktetoválás intim dolog. Készítésekor nagyon sebezhető a nő, hiszen arra vágyik, hogy megszépüljön. Ekkor szembesülni azzal, hogy elrontották a sminktetoválást, olyan mintha összedőlne a világ! Mit lehet tenni ilyenkor?

 

„Szerencsére az elrontott sminktetoválás a legtöbb esetben kijavítható. Azonban hozzá kell tenni, hogy az elrontott sminktetoválás kijavítása meglehetősen időigényes és drágább. Ezért a legjobb elkerülni a hibákat” – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa

 

Kutyaharapást szőrével – rossz tetoválást jó tetoválással

 

A probléma mélységétől függően több megoldás is lehetséges. Enyhébb esetben úgynevezett Camouflage (elfedő) pigmentálással elfedi, semlegesíti a szakember a nem kívánt tetoválást vagy annak egyes részeit. Lényegében egy új tetoválással kerül eltüntetésre az elrontott tetoválás. A legtöbb esetben két korrekciós alkalom elegendő.

 

Komolyabb hiba esetén a tetoválás lézeres eltávolítása nyújthat megoldást. Itt már hibának helye nincs, ezért ezt erre specializálódott orvos végezze! A lézeres eljárás 4-10 alkalmat jelent, mely akár tökéletesen el is tüntetheti a hibás tetoválást. Ezután lehetséges az új tetoválás elkészítése.

 

Az elrontott esetek oka, hogy bár a sminktetoválás a kozmetikus szakma legbonyolultabb területe, mégis gyakran végzik megfelelő képzettség és eszközök hiányában. Ezért a legfontosabb, hogycsak olyan szakemberre bízzuk magunkat, aki birtokában van a megfelelő eszközöknek és tudásnak!

 

  

Ha ezekre figyelünk soha nem lesz baj

 

A jó sminktetoválás legfontosabb mozzanata az előrajzolás, mellyel lényegében megtervezésre kerül a forma és a szín. A sminktetoválás elkészítése csak abban az esetben kezdődhet el, ha a kozmetikus és a vendég is tökéletesen elégedett a formával! Ha a kozmetikus precíz előrajzolás nélkül kezdene neki a munkának, NE engedjük folytatni a munkát, álljunk fel, és inkább keressünk profi szakembert!

 

A sminktetoválás elkészülése után néhány héttel kerülhet sor az úgynevezett kontrollra. A sminktetoválás színe ugyanis világosodik, a kontroll során pedig ez kerül tökéletesítésre. A profi sminktetoválás esetében egyetlen kontroll elegendő! Ha az első kezelést követően a festék szinte teljesen kilökődik a bőrből, vagy a kozmetikus több kontrollt javasol, jobb, ha nem is engedjük tovább dolgozni, megelőzve a további problémákat.

 

Hogyan válasszunk sminktetoválót?

 

„A sminktetoválás készítése intim dolog, ami komoly bizalmat feltételez, ezért az a legjobb, ha mindenki maga jár utána. Elsőként érdemes az ismerősöket megkérdezni, tudnak-e ajánlani valakit. Minden szakembernek megvan a maga stílusa, ezért nagyon fontos a saját szemünkkel látni a kozmetikus által készített munkákat, mert nem biztos, hogy ami másoknak tetszik, az nekünk is fog” – tanácsolja Kalcsu Kati.

 

Az ismerősökön kívül segíthet az internet böngészése. Sokat segíthet egy fotógaléria olyan vendégekről, melyek sminktetoválását a kiszemelt kozmetikus készítette.

 

Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében. Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli ajaksatírozás hazai bevezetése.

www.kalcsukati.hu

BWNet Magyarország