Csúcsformában minden nap

A Miss Bikini International Hungary idei győztesét, Sebestyén Ági fitness modellt faggattuk egészséges életmódról, szépségápolásról és mindenről, ami egy mai nőt érdekelhet. 

<p>A Miss Bikini International Hungary idei győztesét, Sebestyén Ági fitness modellt faggattuk egészséges életmódról, szépségápolásról és mindenről, ami egy mai nőt érdekelhet. </p>

Világ életedben sportos lány voltál?

Nem mondhatnám. Mindig belekezdtem mindenféle sportba, (úsztam, karatéztam, táncoltam, teniszeztem, futottam, bicikliztem) de valahogy egyik sem fogott meg annyira, hogy az életem részévé váljon.

 

Mi vitt rá erre az útra? Hogy lett belőled fitness modell?

Ez egy lassú folyamat volt. Mindig is odafigyeltem az alakomra. Először elkezdtem tudatosan táplálkozni, mert rájöttem mennyi "méreganyaggal" szennyezzük nap mint nap a szervezetünket. Emellett kipróbáltam mindenféle karcsúsító kezeléseket, a gyors hatást ígérő fogyasztógépeket. Ezek persze kiegészítésnek tökéletesek, de önmagukban nem tesznek csodát.  Az interneten bukkantam rá fitness lányok képeire és megirigyeltem tőlük a gyönyörű testüket. Oláh Noémire figyeltem fel elsőként és eldöntöttem, én is így szeretnék kinézni. Ezek után nyilvánvalóvá lett, hogy megtaláltam az utam!

 

Mit szeretnél elérni a sportban?

A legnagyobb álmom, hogy kijussak az amerikai Arnold Classicra, amit jövő év márciusában rendeznek. Ezen kívül szeretnék nagyobb versenyeken indulni itthon és külföldön is.

 

Mi jelenti a legnagyobb kihívást a fitnessmodellségben? A sok edzés? Hogy nem ehetsz meg akármit?

Imádok edzeni, nálam ez már függőség. Talán a diéta az, ami nehezebb a versenyidőszakba, hiszen egy verseny előtt nagyon szigorú étrendet kell tartani.

 

Hányszor edzel egy héten, hogy ilyen gyönyörű legyen az alakod?

Heti 5-6 alkalommal 2,5 órát.

 

Mennyi időt fordítasz a külsődre? Hiszen itt nem csak a testet, hanem az egész megjelenésedet pontozzák….

Nagyon fontos a külső is, hiszen fitness modell kategóriáról beszélünk, ami egy kicsit szépségverseny is. Heti kétszer járok fodrászhoz, mert a hosszú hajamat nem könnyű egyedül kezelni. Körmöshöz másfél hetente járok pedikűrrel együtt, mert fontosnak tartom, hogy a körmeim színe mindig passzoljon egymáshoz. Szolárium helyett barnító fújással szerzek egészséges színt. Versenyeken profi sminkes sminkel, hiszem a színpadi smink teljesen más, mint a hétköznapi. Ezekhez a szolgáltatókhoz mindig a bwnet.hu rendszerén keresztül foglalok, mert sokkal egyszerűbb így összeegyeztetni az időpontokat. Nem beszélve arról, hogy ezzel még időt is megtakarítok, hiszen pár kattintás az egész.

 

Mit tanácsolsz a hétköznapi nőknek, akik szeretnék a legjobb formájukat hozni? Mit sportoljanak, mire figyeljenek oda az étkezés terén?

Sajnos folyton azzal a gonddal szembesülök, hogy a mai nőknek nincs elég idejük munka mellett sportolni és "másképpen" főzni.... Én azt gondolom, hogy mindez csak akarat és elhatározás kérdése. Én azt szoktam mondani, hogy ha nincs elég idejük, akkor legalább napi 30 percet sportoljanak. Mindegy mit, csak mozogjanak! Aki pedig komolyabban gondolja, az először forduljon profi szakértőhöz! Az étkezésbe kerüljék a tartósítószeres,  lisztes, cukros, és gyors ételeket, inkább otthon készítsék el az ennivalót! Kis mennyiségben, de legalább 5x egyenek és legalább 3l folyadékot igyanak meg egy nap.

BWNet Magyarország