2023-08-24 13:05:00

A sokoldalú barna árnyalatok világa

A sokoldalú barna ikonikus, de közben mindig nyújt valamilyen újdonságot. Rengeteg árnyalatban elérhető, így mindenki számára létezik A tökéletes barna hajszín, csak egy megfelelő szakember kell hozzá. Gyuris Nikolett, Szabó Zsófi már-már fogalommá vált frizurájának megálmodója most elkalauzol bennünket a barna hajszínek világában.

Tarts velünk, és ismerd meg a sokoldalú barna hajszíneket!

sokoldalu_barna_arnyalatok_vilaga

A sokoldalú barna árnyalatok világában Szabó Zsófi hajszíne

,,Amikor Szabó Zsófi elszánta magát a változtatásra rögtön eleget tettem a kérésnek, és örömmel vettem. Zsófi mindig is nagyon szimpatikus, igazán emberi egyéniség volt, akivel már az első pillanattól kezdve kialakult a közös nyelv, így az együttműködésünk azóta is töretlen.

2020-ban kezdtük Zsófival a közös munkát, és akkor fogalmazódott meg benne, hogy szeretné, ha a nagyon szőkére festett haját picit természetesebb, a saját hajszínével megegyezőre, vagy legalábbis nagyon hasonlóra festeném. Ilyen esetekben először mindig óvatosabban vagyok, hiszen bárki aki először jár nálam egyfajta pszichológiai kezelésen is részt vesz, ugyanis sokszor tudtuk nélkül felmérem az egyéniségüket, természetüket . Figyelem a gondolkodásukat, hogy mennyire biztosak magukban, illetve a kívánságaikban. Ameddig bizonytalanságot érzek-nem változtatok drasztikusan.

Zsófi esetében is így volt ez: először csak finom, vékony tincseket festettem barnára, aztán a második alkalommal már sokkal bátrabbak voltunk.Végül a harmadik alkalommal megszületett a döntés: legyen barna. Azóta nem telik el nap, hogy valaki ne épp Zsófi hajszínét kérje tőlem a közösségi platformokon, vagy pedig a Bwneten jelentkeznek be hozzám úgy vendégek hogy „Szabó Zsófi hajat” szeretnének. Ez a mondat már - már fogalommá vált számomra." - Gyuris Nikolett mesterfodrász 

 

sokoldalu_barna_arnyalatok_vilaga

Sokoldalú barna hajszín személyre szabva

,,Igazság szerint, pár mondatban nehéz a barna hajakról beszélni, hiszen ez a világon a leggyakoribb hajszín - mégis sokan „elrejtik”, más színűre festetik. Imádom a barna hajszínek sokoldalúságát, egészen a mély sötétbarnától a világosakig.

Árnyalatokat tekintve végtelen a skála belőle, hűvöstől a melegig számtalan barna hajszínt különböztetünk meg, de a személyes konzultáció dönti el a végeredményt a szalonban. Sokan lehet, hogy a hűvösebb barnákat preferálják, viszont sokszor sem az arcszínhez, sem pedig a karakterhez nem passzol. Éppen ezért, az, hogy mit jelent egy barna hajszín nagyon nehéz megfogalmazni és az is mindig egyén függő, hogy ezeket az árnyalatokat kiknek ajánlom. Ezekhez a személyes konzultáció elengedhetetlen, fontos az adott vendég hajának kiindulási alapja, igénye, illetve, hogy mit és hogyan képzelek el a haján. Egy, vagy több színt alkalmazok? Speciális festési technikával készítem? Vagy csak színezem? - ez mind egyénileg van szabva. Zsófi hajszíne is szinte minden alkalommal más- más keverékkel készül, az épp adott alap hajszín mindig meghatározó pont. Épp ez benne a különleges, hogy mindig más, mindig egyedi. " -  Gyuris Nikolett mesterfodrász 

 

sokoldalu_barna_arnyalatok_vilaga

Átmenetek a sokoldalú barna árnyalatokkal

,,A Balayage technika és ennek különféle változatai a barna hajúak világában is elterjedt. Egyre gyakoribbak a szinte csak fényében eltérő , dimenzionáltabb technikák. Ezeknek különféle változatait barna hajú vendégeinknek is elkészíthetjük. Elterjedni látszik a kevésbé kontrasztos színátmenet, ahol csupán egy-két színmélység eltérés található.

Meglátásom szerint az idei trendek már sokkal inkább a természetes hatású hajakról szólnak, és talán már a nagyon hideg árnyalatok helyett a natúrabb és melegebb árnyalatok is előnyt élvezhetnek.

Ezek a finomabb,kifinomultabb technikák már egyenes arányban járnak azzal is, hogy annak idején amikor az „ombre” hajfestések elterjedtek idehaza, nem voltak annyira kidolgozva a technikák, sem eszközök, amelyek lehetővé tették volna, hogy természetes hatású hajakat készítsünk, de ahogy idővel bővült az eszköztár, így bővült vele együtt a szakemberek tudása is. Rengeteg tartalom vált elérhetővé, ahol nagyon egyszerű, gyors technikákkal lehet mesés hajszíneket, átmeneteket varázsolni, és ezt a kifinomultságot nyújtjuk mostmár mi is a vendégeinknek.

Mindig mi leszünk azok, akik a hajtrendeket megalkotják, és minden munkánk a kézlenyomatunk is egyben." -  Gyuris Nikolett mesterfodrász 

 

sokoldalu_barna_arnyalatok_vilaga

 A sokoldalú barna árnyalatok védelme

,,Természetesen, mint minden hajszínnél, így a barna árnyalatoknál is fontos a szín megőrzése, így a vendégeimnek is minden esetben felhívom a figyelmét ezeknek fontosságára.

Fontos elmondani nekik, különösen a hűvös, mesterséges árnyalatoknál, hogy ezeknek az árnyalatoknak megőrzése mindig a legnehezebb feladat, mint ahogyan az elkészítése is, így ezek a hajszínek folyamatos ápolást és védelmet igényelnek.

Nagy segítség volt például a hűvös szőke hajú vendégeinknek a „lila sampon”, (hamvasító sampon köznyelvben), amely 2 festés között segít megőrizni a haj hűvös tónusát. A jó hír, hogy manapság egyre több gyártó fejleszt ki barna hajúak részére is pigmenteket tartalmazó készítményeket (sampon, maszk, stb), melyekkel a hűvös árnyalatok tovább megőrizhetők.

Különösen fontos kitérni nyáron az UV védelemre is, a napfény, a sós,vagy a klóros víz szintén negatívan befolyásolja a hajszínünket, így legyen szó bármilyen árnyalatról, fontos használni nyaralásunkkor ezeket a termékeket.

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy két festés között vendégeinknek is vannak feladataik az otthoni hajápolást illetően, hogy segítsék a mi munkánkat azzal, hogy megőrzik hajuk állapotát és színét.  Ehhez nekünk a megfelelő ápolókat kell ajánlanunk, és elmondani nekik, mit és hogyan célszerű otthon használni" -  Gyuris Nikolett mesterfodrász 

 

sokoldalu_barna_arnyalatok_vilaga

Ismerd meg Gyuris Nikolett mesterfodrászt!

,,Már egész kicsiként kb. négy évesen magával ragadott a szakma, mindig szerettem fodrászatba járni. Elég korán eldöntöttem, hogy mester akarok lenni, ezt az álmomat 2016-ban sikerült valóra váltani.

Rengeteg ember segített szakmai utam sikerességében, itt említeném meg azt a két embert, akiknek mindig hálás leszek. Ress Károlyt, aki elhivatottá, alázatossá, szakma szeretővé „faragott, aki magas szinten megtanított a férfi frizurák készítésére, számtalan fodrász versenyre készített fel. A másik ilyen személy Hajas László, akit nem csak, mint embert, hanem mint mestert tisztelem, akinek ezalatt a 10 év alatt, amióta nálad dolgozom, rengeteg mindent köszönhetek. Sokat köszönhetek a versenyzésnek is, melyben igazán felnőttem, mind szakmailag adott biztos alapokat, mind fejben tett éretté, a kezeim váltak rutinossá.  

Ugyan tanuló koromban a férfi szakág volt erősebb alapokon, így a versenyzés is ebben az ágban hozott folyamatos sikereket. Azonban minden részét magas színvonalon akartam végezni. Tanuló éveim után alakult ki az egyensúly ezen a téren.

De mi az, amit igazán szeretek? Minden!  Manapság a hajvágások mellett, a színekben is kiélem a fantáziámat. A természetesség számomra fontos a hajszínek terén is, mivel naturális-elegáns egyéniségnek tartom magam, így vendégkörömben is 95 %-ban ez a típus található meg. "-  Gyuris Nikolett mesterfodrász 

 

sokoldalu_barna_arnyalatok_vilaga

Sokoldalú Barna hajszínt szeretnél? Jelentkezz be Gyuris Nikoletthez, saját szalonjába online!

Gyuris Nikolett vár Téged is a Hajas Szalonban, Budapesten! Csodáld meg az általa készített sokoldalú barna hajszíneket, és jelentkezz be hozzá online! 

 

Hajas Szalon (Nádor u.)
1051 Budapest, V. kerület
Nádor utca 20.

Online időpontfoglalás

 

Ez is érdekelhet: 

Szabó Zsófi nagy bejelentése - két éve megtalálta álmai frizuráját

Hajtrendek 2023 - régi kedvencek és újdonságok

Hogyan válassz hajszínt? Tuti tippek a fodrásztól

 

A cikket megtalálod a Beauty World Net magazin 2023 nyár lapszámában is! A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban és a Starbucks kávézókban!