2023-01-05 10:13:14

Egy ásványvíz márka, akinek a környezetvédelem a legfontosabb

A hulladékmennyiség csökkentése és az újrahasznosítás témája mindenkit érintő, kiemelten fontos terület, amit az ásványvíz márka, a Vöslauer is felismert.

Tarts velünk, tudd meg, hogy mit tesz a márka a környezetvédelem érdekében, és mondj IGEN-t az újrahasznosított palackokra!

asvanyviz_marka_a_kornyezetvedelemert_voslauer

Mit tesz a Vöslauer azért, hogy ez megvalósuljon?

A Vöslauer Ausztria piacvezető ásványvíz márkájaként felelősséggel tartozik a környezetért és a fenntarthatóságért. Több szempontból is úttörőnek tekintjük őket az újrahasznosítás területén, hiszen minden Vöslauer PET palack 100%-ban rePET anyagból készül 2020 óta.

2025-ig fóliáik és címkéik is 100%-ban újrahasznosított anyagokból fognak állni, de addig is folyamatosan új irányzatokon és megoldásokon dolgoznak.

 

asvanyviz_marka_a_kornyezetvedelemert_voslauer

rePET-tel a fenntarthatóbb környezetért

A rePET lehetőséget nyújt az ásványvíz márka számára arra, hogy a palackok ne vesszenek el, hanem átalakuljanak, hiszen minden gramm számít. A rePET több, mint egyszerű fenntarthatósági cél: a természeti források megóvása és takarékos használatuk a Vöslauer alapvető filozófiájának része.

Nagyon kevés ásványvíz márka mondhatja el magáról Magyarországon napjainkban, hogy 100%-ban rePET anyagból készülnek a palackjai.  A piac legnagyobb szereplőinek a termékei kisebb százalékban tartalmaznak újrahasznosított PET anyagot.

A 100% rePET palackok bevezetésénél fontos kiemelni, hogy a váltás előtt is minden egyes Vöslauer termék minimum 60%-ban rePET alapanyagból készült. 2019-2020-as időszakban jelentős, közel 40%-os javulással, elérték a 100%-ot, ami szintén egyedülálló a piacon elérhető ásványvíz márkák körében.

Többek között ennek az újításnak is köszönhetően, hogy a Vöslauer 2020 februárja óta 100%-ban CO2-semleges vállalat. Akár megújuló energiával, akár nagyobb energiahatékonysággal vagy újrahasznosított anyagok alkalmazásával: elérték, hogy a teljes értékteremtési lánc karbonlábnyoma következetesen csökken.