2017-08-01 17:54:42

A helyes hajmosás lépései, ahogy a hajgyógyász javasolja

Mind tudjuk, hogy a megfelelő hajmosási technika rendkívül fontos, hogy hajunk egészséges, fényes, jól ápolt legyen és elkerüljük a haj, illetve fejbőr problémákat. De vajon tudjuk-e, hogyan kell hajat mosni?

 

Van, aki sosem tartja be a helyes hajmosás lépéseit- te jól csinálod?

Utánajártunk a kérdésnek! A http://bwnet.hu szépség piactéren, szalonkeresőben lévő szakembereket kérdeztük. Ők sszámtalanszor tapasztalták, hogy a legtöbb ember- nem csak vendégeik, de a környezetükben lévők sem tudják megfelelően ápolni hajukat és fejbőrüket.

 

“Nem csak felkenem, ráöntöm, bedörzslöm, kifésülöm, lemosom és kész a művelet.  A fejbőr és a haj hasonlóan kíméletes és alapos ápolást igényel, mint az arc és a test bőre.” 

 

Masszírozás, száraz és nedves hajba is

Hajmosáskor érdemes a sampont, hajfürdőt alaposan, kb 5-10 percig belemasszírozni a fejbőrbe. Ezzel egyrészt a tápláló és erősítő hatóanyagokat a fejbőrbe juttatjuk, másrészt serkentjük a vérkeringést. Nem javasolt a hajmosást sampon nélkül végezni!

helyes hajmosás lépése, bwnet, hajgyógyász

Valószínűleg nem is tudod, hogy higítani kell a sampont

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a megfelelő higításra. Az emberek 90%-a elfelejt vagy nem is tudja, hogy vízzel kell keverni a sampont hajmosás előtt. A keverés legoptimálisabb esetben egy evőkanál sampont elegyítünk 100 ml vízzel. Általában a gyártók feltüntetik a hatóidőt, melyet érdemes betartani, még akkor is, ha kevés az idő a hajmosásra. A hajmosás utáni ápolóanyagokat hatóanyag tartalmuktól függően érdemes használni.

 

A balzsamok táplálnak és a kifésülést is segítik

TIPP: érdemes használatuk előtt a hajból kinyomkodni törölköző segítségével a vizet. Dörzsölés, csavargatás nem javasolt, mert a sampon hatására kinyílt, a hajszálat külsőleg körbeölelő pikkelyek még nyitva vannak, a víztől felpuhultan jobban sérülnek, töredeznek, ettől jobban összekócolódnak a hajszálak.

 

A balzsamot nyomkodó mozdulatokkal kell a hajra eloszlatni, majd azt simára fésülni. A balzsamoknak ápoló és tápláló funkciójuk nincsen, kizárólag hajmosástól hajmosásig fejtik ki hatásukat, ezért rövid idő múltán alaposan ki kell öblíteni őket a hajból.

​borsányi andrea​ hajgyógyász budapest​, ​hajgyógyászat budapest​, ​hajgyógyász orvos​, ​hajgyógyászat​, ​hajgyógyászat vélemények​, ​hajgyógyászat ​budapesten​, ​bőrgyógyászat és hajgyógyászat dr

Pakolás a hajnak

A tápanyagban dús pakolásokat érdemes előszárított hajra felvinni, mert a vízzel telt tüszőkből nehezebben szívódnak fel a hatóanyagok. Komoly hajhullásos esetekben javaslt a teljesen megszárított fejbőrre felvinni a hatóanyagokat, így a tüszőben nincs olyan maradék víz, ami csökkentené a felszívódási időt.

 

​borsányi andrea​ hajgyógyász budapest​, ​hajgyógyászat budapest​, ​hajgyógyász orvos​, ​hajgyógyászat​, ​hajgyógyászat vélemények​, ​hajgyógyászat ​budapesten​, ​bőrgyógyászat és hajgyógyászat dr

Hajszárítás

A hajszárítást alapvetően a fejbőr védelmében találták ki, és akkor sem a tűzforró levegőt fújó gépet használjuk. Azok szalonban használatosak, tartós frizura kialakítására. A fejbőrt meg kell szárítani, mert a lassú párolgás miatt könnyen megfázik. A vízzel megszívott, megduzzadt hámréteg nagyon sérülékeny, száradás után megrepedezik, erősebb hámlás lesz az eredménye, ez a legelső tünete a megfázott fejbőrnek. Ugyanakkor jó közeget biztosít a kórokozóknak, első sorban a gombáknak. A hajszárításhoz használjunk fából, csontból, vagy sörtéből készült fésűt, hajkefét. Ezeket minden használat után alaposan mossuk ki.

 

Hajmosás gyakorisága

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran mossunk hajat azt mondjuk: a ami modern és tudatos nő és férfi nem engedheti meg magának azt a kényelmetlen érzést, hogy lapuló, zsírosodó hajjal menjen munkába, érkezzen meg bármilyen közösségi programra, vagy épp csak szaladjon le a közértbe. Azt tanácsoljuk, hogy olyan gyakran moss hajat, ami számodra kényelmes, csak tartsd be a fent említett helyes hajmosás lépéseit.

 


Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg ismerőseiddel is!

 

ÁTVERÉS A ZSÍROS KRÉMEK VILÁGÁBAN. Ez a téma is érdekel? Kattints ide.

 

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövess minket a Facebook-on is!