Üzleti tippek kezdő kozmetikusoknak - a sikeres vállalkozás indítása

Cikkünkben segítséget adunk ahhoz, hogyan indítsd el vállalkozásodat kozmetikusként. Megmutatjuk, mire figyelj, mennyi időre lesz szükséged a felkészüléshez, és hogyan érd el, hogy minél hamarabb megteljen a naptárad!

Cikkünkben segítséget adunk ahhoz, hogyan indítsd el vállalkozásodat kozmetikusként. Megmutatjuk, mire figyelj, mennyi időre lesz szükséged a felkészüléshez, és hogyan érd el, hogy minél hamarabb megteljen a naptárad!

 

Szalonmenedzsment képzéseinken számtalanszor megkapjuk a kérdést, hogy hogyan is lehet egy új vállalkozást minél előbb felfuttatni. Milyen lépések vezetnek a sikeres nyitáshoz? Milyen hibákat nem szabad elkövetned? Hogyan segíthet a BWnet online időpontfoglaló program az indulásnál?

 

A sikeres vállalkozásindítás alapja az alapos tervezés

Ha új szalont nyitsz kozmetikusként, vagy egy kisebb-nagyobb kihagyás után visszatérsz, készülj fel legalább 1-2 hónappal előre! Ne úgy indíts vállalkozást, hogy rengeteg pénzt költesz a berendezésre, kibéreled a helységet/szalont, kicsinosítod, energiát teszel bele, majd leülsz és várod a vendégeket! Amikor aztán üresen áll a szép új szalonod, akkor jut eszedbe, hogy némi marketing tevékenységet is illene folytatni :) …
Ám ilyenkor már nagyon el vagy késve. Erre nem érsz rá azután, hogy kész van a szalon! 1-2 hónappal előre kezdj el készülni, megmutatjuk, hogyan!

 

Profi online kommunikáció kialakítása

Új szalon nyitása, vállalkozás indítása előtt, először az online kommunikációdat tedd rendbe, majd jöhetnek a további elemek. A következőkre kell felkészülnöd:

Érdekesség: tudtad, hogy egy új vendég maximum 3 telefonkicsörgést vár meg? Ha ekkor elmulasztod a kommunikációt nagy eséllyel a vendéget is elszalasztod!

online időpontfoglaló program, vállalkozás indítás kozmetikusoknak, bwnet, üzleti tippek, online naptár, kozmetika

Fontos, hogy kellő időt szánj arra, hogy átgondold a szolgáltatásaidat és az áraidat. Ha kell, beszélj ismerősökkel, szakemberekkel, kollégákkal, bárkivel. Menj körbe a környéken, az összes kozmetikushoz jelentkezz be. Ne sajnáld a pénzt arra, hogy másnál vegyél igénybe szolgáltatást, az a pénz, amit ebbe befektetsz, ezerszer meg fog térülni. A konkurenciától nagyon sokat tudsz tanulni, de arra kérünk, hogy ne másolj soha! Figyeld meg, nekik miért megy jól/rosszul az üzletük, és próbálj ebből ihletet meríteni, de közvetlenül ne használd fel más ötletét! Vezess listát: legjobb dolgok és amit Te biztosan másként csinálnál! 

Ha megvannak az online felületek, a szolgáltatások és árak, akkor válaszd ki a “belépő” szolgáltatásodat.

Ez lesz az, amivel behúzod az első vendégeket. Olyat válassz, amit te is nagyon szeretsz csinálni, és ami úgy érzed, hogy kiemelkedik az összes többi szolgáltatásod közül. Ha sminktetoválásban érzed magad a legjobbnak, akkor erre építs, ha speciális problémamegoldó kezeléseid vannak, akkor erre. Ne akarj minden szolgáltatást egyszerre “eladni”. A gombaként szaporodó kozmetikák és szépségszalonok között muszáj, hogy kitűnj valahogy! Ehhez először meg kell találnod, azt amiben a legjobb vagy.

online időpontfoglaló program, vállalkozás indítás kozmetikusoknak, bwnet, üzleti tippek, online naptár, kozmetika

A vállalkozásindítás elengedhetetlen kelléke: fotók és referenciák

A nyitás előtti hónapot szánd arra, hogy minél több online tartalmat tudj elkészíteni. Fotók, szalon, kozmetika, kezelés, előtte-utána képek, videók, bármi, ami eszedbe jut. Minden egyes nap készíts valamit, akár az ismerőseidet is meghívhatod egy ajándék szolgáltatásra, hogy legyen referencia anyagod. Ez az első hónap befektetéssel jár a részedről, hiszen fogy a termék, dolgozol, és egyáltalán nem, vagy csak keveset fizetnek érte. Viszont, ha egy hónap alatt felkészülsz a referencia fotókkal, akkor utána abból minimum 3 hónapig tudsz gazdálkodni.

Az első hónap “tartalomgyártásához” az is hozzátartozik, hogy írásos véleményt kérsz azoktól, akik ingyen, vagy féláron feküdtek a kezed alá. Ha ezt elfelejted, egy nagyon fontos bizalomépítési eszköztől esel el.

Ha már van egy-két vendéged, akikkel jól is érzed magad, akkor csinálj egy kis játékot nekik személyreszólóan! Ha a következő 1-2 hónapon belül 5 db új vendég érkezik a szalonba úgy, hogy a te nevedre hivatkozik, akkor adsz a vendégednek egy olyan terméket, vagy szolgáltatást, amire tudod, hogy nagyon vágyik! Ha bedobod ezt az üzleti ajánlatot, az neked is jó, neki is jó :) Bármennyibe is kerül neked a vendég által áhított termék vagy szolgáltatás, amennyit ezen az üzleten “veszítesz”, az ezerszeresen fog megtérülni hosszú távon.

online időpontfoglaló program, vállalkozás indítás kozmetikusoknak, bwnet, üzleti tippek, online naptár, kozmetika

Kerülj fel a térképre!

Regisztrálj a Google cégem szolgáltatásra (egyszerűen csak írd be a keresőbe, hogy Google Cégem, és 2 perc alatt könnyedén végigmehetsz a regisztrációs folyamaton)

Ebben a Google Cégem fiókban fogod tudni beállítani a következőket is:

·         Pontos cím -  hol található a kozmetika?

·         Mivel foglalkozik? - Leírást adhatsz meg, bemutatkozást

·         Képeket tölthetsz fel

·         Posztolni is tudsz rá ugyanúgy, mint mondjuk Facebookra

·         Értékeléseket tudsz gyűjteni

Mostantól, ha valaki beírja a Google keresőjébe, hogy „kozmetika”, akkor a kereső azonnal térképes találatokat dob ki, ahova Te is ingyenesen bekerülsz, ha kitöltesz minden adatot a cégeddel kapcsolatban!

online időpontfoglaló program, vállalkozás indítás kozmetikusoknak, bwnet, üzleti tippek, online naptár, kozmetika

Vállalkozás indításnál miben segíthet neked a BWNET online időpontfoglaló program?

1. Segítségével már a nyitás előtt megtelhet a naptárad. A Facebook hirdetésekben elérhetővé teheted a saját BWNET-es időpontfoglaló linked, így már az első naptól profitot termelhetsz.

2. Vendégeid azonnali visszajelzéseket kapnak foglalásukról, sms és e-mail üzenet formájában, ráadásul automatikusan. A vendégek az időpontjaikat google naptárukba is szinkronizálhatják, ez így már hármas védelem az elfelejtett időpontok ellen! 

3. A program megmutatja a legrövidebb útvonalat is az üzletedhez, így a vendégeid biztosan nem tévednek el!

4. Az online bejelentkezési lehetőség már minden modern szalon alapja. A vendégek elvárják, hogy a nap 24 órájában, bármikor foglalhassanak, egy vállalkozás indításánál pedig egyetlen percet sem veszíthetsz el! Ha nem tudod felvenni a telefont, lehet, hogy azonnal elesel egy potenciális vendégtől!

5. A BWNET-en elérhető statisztikák segítenek az online kampányok szervezésében, fókuszálásában is.

A BWNET segít kiemelkedni a versenytársak közül!

online időpontfoglaló program, vállalkozás indítás kozmetikusoknak, bwnet, üzleti tippek, online naptár, kozmetika

A BWNET online időpontfoglaló program további előnyei:

  1. A Bwnet online időpontfoglaló program a GDPR rendeletnek megfelelően tárolja vendégeid adatait, így emiatt sem kell aggódnod!

  2. A Bwnet felületén keresztül könnyedén gyűjthetsz értékeléseket, amiket később fel tudsz használni a weboldaladon vagy a közösségi médiában is.

  3. A Bwnet oldalát havonta több mint 60.000 ember látogatja, így leendő vendégeid könnyedén rádtalálhatnak itt is.

 

Szeretnéd, ha….

- vállalkozásod stresszmentesen, mégis dinamikusan épülne?

- üzleded már az elejétől az elit szolgáltatók köréhez tartozna?

- vendégeid bármikor tervezhetnének veled és emlékeznének az időpontjukra?

 

Próbáld ki a Bwnet online időpontfoglaló programját 10 napon át ingyen, és győződj meg a saját szemeddel arról, hogy mennyi mindenben segíthet!

Kipróbálom!

 

Kövess minket Facebookon is!

BWNet Magyarország