2022-09-16 08:49:15

hajvágás

fodrász

borbély

szakáll

Új barber szalont nyitott Budapesten Tamási-Vida Fruzsina, ahol kávét és tetoválást is kérhetsz - Taboo

Tamási-Vida Fruzsi a barber világ vagány, női úttörője, akinek borbélyszékében Ganxsta Zoli és Kamarás Iván is rendszeresen megfordul. A Peaky Barbers szalon után Fruzsi és férje új vállalkozásba kezdtek, és nemrég megnyitották a Taboo Salon Budapestet. A hely egy mesterhármasra épít; barber szalon, kávézó és tetoválószalon egyben, de hogy honnan jött az ötlet, és mire számíthat, aki bejelentkezik hozzájuk, arról Fruzsi mesél.

BWNET: Mielőtt a szakmai részre térnénk, nem tudunk elmenni mellette, hogy nemrég megváltozott a neved. Gratulálunk, milyen a házas élet?

Fruzsi: Köszönöm. A bűvös 7.év - azt mondják, ott dől el, hogy áll vagy bukik minden. Nálunk szerencsére a házasságot hozta. Nem mondanám sokkal másabbnak, mint házasság előtti életet, bár jobb azt hallani bemutatásnál, hogy a feleségem ahelyett, hogy a barátnőm.

BWNET: És most a férjeddel közösen nyitottatok egy új barber szalont. Honnan jött az ötlet, és milyen hely a Taboo?

Fruzsi: Ezt a koncepciót már régóta terveztem, mert mint látszik is, odavagyok a tetoválásokért és persze a kávékülönlegességekért is. A férjem 2 éve kézműves kávéval foglalkozik, és amikor felvetettem neki az ötletet, annyira tetszett neki is, hogy belevágtunk. Szerencsém van vele, mert általában egyezik az ízlésünk és az elképzelésünk, ami nagyban megkönnyítette a tervezést. Az új szalonban egy tető alá hoztuk a vintage kultúra 3 különböző pillérét; a borbélyt, a tetoválást és a régivágású, klasszikus kávé élményét. Tapasztalataink szerint ebben a kultúrkörben aki az egyikre nyitott, az a másikra is fogékony. Így a Taboo egy aranymetszés eredménye, amire nagyon büszkék vagyunk.

BWNET: Mire számíthat, aki a barber szalonba érkezik?

Fruzsi: A barber rész egy igazi szentély, ahol kizárólag férfi vendégekkel foglalkozunk. Aki hozzánk érkezik, az nem egy gyors hajvágást kap, hanem a tradíció élményét. Az autentikus tárgyak árnyékában egy valódi kikapcsolódást, hiszen egy klasszikus olasz eszpresszó vagy egy kézműves sör kíséretében töltheti el az időt. A borbély mesterség egy bizalmi viszony, éppen ezért fontos a jó szakember, aki megfelelően bánik a pengével.

BWNET: Mit lehet tudni a kávézóról és a tetoválószalonról?

Fruzsi: A kávé füstösebb, erősebb, durvább, mint gondolnátok. A kávézó neve nem véletlenül EXTRA COFFEE; itt minden pohárba extra koffein kerül, így kifejezetten a karakteres ízek kedvelőinek, és a koffeinrajongóinak ajánljuk. A vendégek amúgy nem csak kóstolni tudnak, hanem otthonra is vásárolhatnak a kávékból és egyéb termékekből.

A tetováló szalon hozza a régi kikötői, autentikus Tattoo Parlour hangulatot, modern, steril technikával kiegészítve. Különböző stílusok és irányzatok gyűjtőtégelye, ahol az igazi Old School etikával várjuk a tintamániásokat.

BWNET: Mit jelent a Custom Kultúra, hogyan jelenik meg ez nálatok?

Fruzsi: A Custom Kultúra számunkra az eredeti vintage, minőségi és egyedi tárgyakat, termékeket, szolgáltatásokat jelenti, de lehet akár zene, művészet, fotó, film, divat vagy képzőművészet. Sok szakmához kapcsolódó, autentikus, old school, eredeti tárgy és eszköz található a szalon falain és vitrinekben, ami önmagában is figyelemreméltó. 

 

BWNET: Egy év eleji interjúnkban említetted, hogy szeretnél a legjobbaktól tanulni itthon és külföldön, és oktatni. Sikerült már megvalósítani pár tervet?

Fruzsi: A fejlődés és a tanulás folyamatos természetesen, anélkül nem tudnám a vendégeimnek a maximumot nyújtani. A külföldi utak még váratnak magukra, de ami késik, nem múlik. Az oktatással kapcsolatosan be kellett látnom, hogy a színpad nem az én terepem, túlságosan is lámpalázas vagyok. Azonban egyéni oktatásokat továbbra is tartok a szalonomban.

uj_barber_szalont_nyitott_budapesten_tamasi_vida_fruzsina_ahol_kavet_es_tetovalast_is_kerhetsz_taboo

BWNET: Mi történt a Peaky Barbers-zel?

Fruzsi: Fájó szívvel, de úgy döntöttem, bezárja kapuit a Peaky Barbers. Úgy éreztem, nélkülem nem fog ugyanúgy működni, és mint ahogy a mondás tartja: Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni.

 

BWNET: Ezzel együtt a 13. kerületből a 6.-ba költöztetek. Más a közeg?

Fruzsi: Számomra Újlipótváros örök szerelem marad, és ha tehettem volna, maradtam is volna. Azonban a 6. kerületben találtunk akkora és olyan elrendezésű szalont, amit elképzeltünk, így most itt is igyekszünk új ismeretségeket kialakítani.

BWNET: A törzsvendégek pedig úgyis veletek tartanak. Jól tudjuk, hogy Ganxsta Zoli is visszajár hozzád?

Fruzsi: Igen, Ganxsta Zoli továbbra is töretlenül jár hozzám szakállat igazíttatni, és a kávénkért is odavan. Közben megismertem Kamarás Iván művész urat is, ő is rendszeresen megfordul nálam, hogy a haja mindig tökéletes legyen. A tetkósunknál, Balogh Balázsnál pedig járt már például Balázs Pali, Tóth Tibi, Som Lajos vagy TNT Inti.

 

BWNET: Az új szalonban is a BWNET online időpontfoglaló rendszerét használjátok. Mit szeretsz benne a legjobban? 

Fruzsi: Könnyű kezelni a felületet, nekem is és a vendégeimnek is. Különösen nagy segítség számomra az időpont-emlékeztető, mert így a vendégeim még véletlen sem felejtik el az időpontjaikat, vagy időben le tudják mondani.

 

Taboo Salon Budapest
1066 Budapest, VI. kerület
Dessewffy utca 27.

Online időpontfoglalás a BWNET-en Tamási-Vida Fruzsinához