2022-11-23 07:54:56

Császár Dániel a Barber Battle Budapest 2022 győztese Férfi Hajvágás és Styling kategóriában

A Barber Battle Budapest az a fodrász- és borbély verseny, ami rengeteg érzelmet vált ki az indulókból. Évről évre az ország legjobbjai kerülnek a döntőbe, akik egymást támogatva lépnek a színpadra, ám végül csak egyikük lehet az ország legjobbja. A közönség soraiban kiváló borbélyok, megannyi ismerős arc várja az eredményhirdetést.

A szakma minden évben megválasztja az ország borbélyait a Barber Battle Budapest versenyen és szakmai találkozón. 2022-ben a Barber Hajvágás és Styling kategóriában a legjobbnak járó címet Császár Dániel viseli, aki a Legjobb Bevonulás díját is elnyerte.

A II. helyezett 2022-ben Kokas Vanessza lett, a dobogó III. fokán pedig Mikler Enikőt köszönthettünk.

csaszar_daniel_barber_hajvagas_es_styling_barber_battle_budapest

A Barber Battle Budapest 2022 döntője

Az ország legnagyobb fodrász- és borbély csatáját, a Barber Battle Budapest-et immár 6. alkalommal szervezte meg a bwnet.hu. A szakma által kultusszá vált versenyen és találkozón a közönség soraiban és a pást mellett is a férfi hajvágások szerelmesei gyűltek össze, hogy egy teljes estén át hódaljanak a legújabb trendek és hajvágási technikák előtt.

Az est fénypontja a Döntő volt, ahol három körben és két kategóriában csaptak össze a versenyzők. Mély fókuszáltság, heves ollócsattogás, feszített tempó és izgalmas pillanatok váltották egymást. Míg a versenyzők dolgoztak, a szakmai zsűri - Alan Beak, Ternyák Kata, Marosfalvi László, Kompos Tamás és Kovács R. Ádám - a színpadot járta, és folyamatos figyelemmel követte munkájukat. 

 

Olvasd az esemény összefoglalóját!

 

csaszar_daniel_barber_hajvagas_es_styling_barber_battle_budapest

A Barber Hajvágás és Styling győztese: Császár Dániel

A Barber Hajvágás és Styling kategóriában a versenyzők a pályamunkájukat kreálták újra saját modelljeiken, 45 perc alatt. A kategóriában elsöprő győzelmet aratott Császár Dániel, a CSÁSZÁR HAIR NYC. Redken Beauty & Barber Salon tulajdonosa, fodrásza és borbélya. Dániel nemcsak a munkájával, hanem bevonulásával is tarolt, hiszen a Legjobb Bevonulás díja is őt illeti! Gratulálunk neki!

csaszar_daniel_barber_hajvagas_es_styling_barber_battle_budapest

,,Én már úgy gondolom, hogy öreg motorosnak számítok, hiszen ez volt a 4. alkalom, hogy neveztem a Battlere és a döntőben lehettem. 2018 óta talán egy évad kivételével mindig itt voltam.

Emlékszem milyen volt először a nagyok között lenni és izgulni, remegő kézzel kiállni és egy kicsit elrontani a hajat, majd csalódottan ott állni az eredményhirdetésnél. Emlékszem arra is, hogy milyen volt másodszor ott állni és úgy érezni, tökéletesen teljesítettem, minimum dobogós hely, majd a nevem halvány csengését sem hallani. 

A harmadik alkalommal is vágytam rá, hogy a kezemben legyen a fődíj és a vele járó menőség, de már megedződve álltam ott és kevésbé csalódtam, amikor csak a bevonuló produkciómmal emelték ki. Viszont elindult bennem valami. Már az este végén vártam a következő évre. Elkezdtem figyelni a többi versenyzőre. Sokat nevettem és beszélgettem velük, sőt közös munkákat kezdtünk el összeszervezni, amiből később létre is jött az első kis Barber Battle Kickoff felkészítő esemény! A Kickoff eseményen sok infó elhangzott face to face végre a versenyről, amire nagyon vártunk és engem is inspirált.

Kialakult egy szeretem közösség és akkor kezdtem el rájönni, hogy ezt erősíteni szeretném, mert engem nagyon TÖLT és inspirál a KÖZÖS munka. 
Egyszerűen csak jól éreztem magam!

Idén sok változáson mentem keresztül szakmailag és úgy érzem, emberileg, és energikusság szempontjából is. Ismét leadtam a nevezésem, mert úgy éreztem elengedtem az elakadásomat és a feszült vágyaimat. Így végre volt hely a szívemben az esemény igazi értelmét megérezni. Egymástól tanulva, egymást támogatva, töltve szakmázni és szeretni, együtt lenni." - Császár Dániel, a Barbar Hajvágás és Styling kategória győztese

csaszar_daniel_barber_hajvagas_es_styling_barber_battle_budapest 

,,A hétvégi versenyen nem volt bennem izgalom, mert úgy éreztem, jó helyen vagyok és nem volt lényeges pozícióba kerülni, csak tenni a dolgom és alkotni, szerettem volna elkészíteni ugyanazt a frizurát, amit befotóztam. Kitaláltam ismét egy zenés bevonulást, hiszen ez vagyok én, ez lazít és pörget egyszerre. Végre azt csinálhattam a színpadon, amit szeretek, a zenét és a hajat.

Mielőtt elindultam a Symbol-ba hosszú ideig meditáltam. Hagytam időt magamnak megállni, ez számomra fontos. 

A verseny után azt éreztem, most aztán mindent beletettem szeretetből és technikából is, de egyáltalán nem számítottam a győzelemre. A feladat lényegére figyeltem, betartva a kiírást és nem gondoltam túl a hajat, természetes, laza és elegáns-rebellis vonalat követtem (amilyen én magam is vagyok).

Amikor a színpadon meghallottam a nevem és átvettem a díjat, csak mosolyogtam. Nagyon furcsa volt! Megfogtam a kezemben, lefotózkodtunk vele, aztán gyorsan le is tettem. Azt éreztem, hogy most akkor mi lesz, így most hogy indulok jövőre? 

Nem éreztem semmiféle dicsőséget, amiről gondoltam, hogy majd fogok, csak a mérhetetlen szeretetet. Szinte minden versenyzőtársam gratulált. “Megérdemelted, te vagy a bajnok, de miért nem ünnepelsz?”. Végignéztem a többieken és tudtam, hogy mit éreznek, mert én is számtalanszor álltam ott úgy, mint ők, de azt üzenem nekik, hogy higyjék el, a nyeremény önmagában semmit nem ér! Legalábbis én erősen ezt éreztem ott a színpadon. 

Ennek ellenére a győzelem egy remek visszaigazolása volt annak, hogy érdemes időt szánni magadra, őszintének lenni magaddal és másokkal, megoldani az elakadásaidat, megtisztítani a szíved, az elméd, meglelni a békét és azt csinálni, amit igazán szeretsz, amiben jól érzed magad!

A nyereményemet egy olyan dologra szeretném fordítani, ami számomra fontos és örömmel tölt el, éppen ezért szeretném egy részével támogatni a Plüss Kommandó Alapítványt.

Hosszú út vezetett idáig, de minden percét újra csinálnám!" - Császár Dániel, a Barber Hajvágás és Styling kategória győztese

 

Jövőre folytatjuk!