2024-08-22 14:25:00

Balayage technika megújulása - íme a legújabb trendek!

A balayage technika évek óta az egyik legnépszerűbb hajfestési módszer, amely finom, természetes hatású átmeneteket hoz létre a hajban.

De hogy hogyan tud még mindig trendi maradni ez a frizura?

Bucskó Eszter, a L’inizio szalon tulajdonosa és balayage specialista most elárulja a titkot, tarts velünk!

balayage_technika_megujulasa_ime_a_legujabb_trendek_1Mi a balayage technika népszerűségének az oka?

A balayage technika esetében elsősorban egy finom, természetes, napszítta hatásról beszélünk, ami eleganciát és kifinomultságot sugároz.

Ám ennek a technikának is volt egy elődje, az ombre. Azonban az ombre hajfestések határozottan nem nyújtottak természetes végeredményt, így amikor a naturalista irányzatok az élet minden területén bejöttek a divatba, akkor előtérbe került a szabadlevegős balayage technika. Az is a technika mellett szól, hogy a vendégeknek manapság megvan az az igényük, hogy ne kelljen minden hónapban fodrászhoz menni.

Mi a szalonban igyekszünk mindig úgy elkészíteni a festéseket, hogy egy évben egyszer, maximum kétszer kelljen szőkíteni a tincseket. Persze ettől függetlenül 5-7 hetente ajánljuk az árnyalást, azonban az már jóval kisebb munka és kevesebb idő. 

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

Hogyan fejlődik a balayage hajfestési technika?

Manapság a természetes hatás a legfontosabb szempont a balayage hajfestés készítésénél. A színeket mindig a fodrász és a vendég igényei határozzák meg, de a természetes átmenet adott. 

A balayage hajfestési technikából kiindult egy új irányzat, ami nem más, mint az AirTouch. A technika lényege, hogy hajszárító segítségével a babahajakat kifújjuk, ami minden korábbinál természetesebb átmeneteket nyújt.

Természetesen ez a technika is variálható, hiszen játszhatunk azzal, hogy a babahajakat vagy a felette lévő részt festjük vagy szőkítjük, és azzal is, hogy milyen magasra helyezzük az átmenetet. Ezeket mind a vendég igényei és adottságai (pl.: arcforma, bőrszín) határozzák meg. 

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

balayage_technika_megujulasa_ime_a_legujabb_trendek_2

A balayage technika típusai

A balayage az ebből kiinduló technikáknak többféle változata létezik, amelyeket én 4 típusba sorolnék:

  • Klasszikus tupíros fóliával készült balayage

  • Szabadlevegős technikával készült balayage

  • Kombináltabb AirTouch technika: Hajszárítóval készült technika, amely a babahajakat kifújja, ezzel természetes átmenetet hoz létre.

  • Babylights technika: Finomabb, vékonyabb szálakra alkalmazott balayage technika, amely még természetesebb hatást kelt.

Azt, hogy mikor melyik technikát alkalmazzuk, mindig a vendég kívánsága és a hajának az állapota határozza meg, amiből kiindulunk. 

A szabadlevegős vagy tupíros balayage technikák egy sokkal visszafogottabb eredményt nyújtanak, míg az AirTouch vagy Babylights technikák sokkal látványosabbak például egy teljes színváltás vagy akár egy korrekciós munka során. 

A szalonban általában én szoktam dönteni abban, hogy melyik technikát alkalmazom. Ennek az az oka, hogy az évek alatt eljutottam arra a magabiztosságra, hogy azt merem mondani a vendégeimnek, hogy bízzák rám a technikát és a színt, de természetesen előtte az ő elképzeléseit is meghallgatom. 

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

A Balayage Technika kiválasztása

A balayage technika egy rendkívül népszerű hajfestési módszer, azonban a megfelelő technika kiválasztása nem csupán esztétikai kérdés, hanem egyben szakmai kihívás is, amely különös odafigyelést igényel a vendégek igényeire és a haj állapotára.

A vendégek gyakran natúr hajjal érkeznek, ami lehetőséget ad a kreativitásra, de legtöbbször festett hajjal érkeznek. A festett haj esetében a színkorrekció és az alapszínhez való illeszkedés kulcsfontosságú, hiszen az előző festés maradványai befolyásolhatják a végeredményt. 

Ilyen esetekben elengedhetetlen, hogy a fodrász pontosan értse, hogyan reagál a haj a különböző kémiai kezelésekre, és hogy milyen technikával érhető el a kívánt hatás a legkisebb károsodással.

Tehát végső soron a vendégek igényeinek megértése és a haj állapotának felmérése az első lépés. A legnagyobb kihívás azonban a vendégek elvárásainak megfelelni és a kommunikáció során megértetni, hogy milyen eredményt várhatnak. 

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

balayage_technika_megujulasa_ime_a_legujabb_trendek_5

Szőke és barna balayage: már nem csak a világos árnyalatok dominálnak!

Bár a szőke balayage hajszínek a legnépszerűbbek, a sötétebb árnyalatok is nagy sikernek örvendenek, főleg mostanában. Ezeket az árnyalatokat nem nevezném barnának, hiszen a barna alapszínhez képest minden világosabb árnyalat szőkének hat.

Például a karamell árnyalat is, hiszen egy sötétebb szőkéről beszélünk, amely csodálatosan mutat barna hajon. Az ilyen festések célja, hogy természetes, napszítta hatást érjünk el anélkül, hogy drasztikus színváltozást alkalmaznánk. 

A szőke haj sötétítése is lehetséges, de ez egy összetett folyamat, amely nagy odafigyelést és precizitást igényel. Pár árnyalatot gond nélkül tudunk rajta sötétíteni, azonban egy melírozott, nagyon világos szőke hajat nem lehet jóval sötétebbre melírozni. De a jó hír, hogy ilyenkor már pár árnyalat játéka is nagy változást tud eredményezni. 

Ha egy vendégem kicsit sötétebb hajszínt szeretne, akkor én általában az AirTouch technikát szoktam javasolni. Ilyenkor a kifújt babahajakat sötétebbre festjük, majd a hajtövet is, hiszen így olyan hatást érünk el, ami sötétebb, de mégis természetesen hat a vendég számára is. 

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

balayage_technika_megujulasa_ime_a_legujabb_trendek_6

Bucskó Eszter: a Balayage technika mestere

Bucskó Eszter, a L’inizio Szalon vezetője, a  fodrásziskola elvégzése után egyből a festésekre összpontosított, és amikor megjelentek a balayage technikák, azonnal beleszeretett. 

A L’inizio szalon név jelentése „kezdet”, ami emlékeztet arra, honnan indultam. A szalonomat a balayage technikára építettem, és a vendégeim nagy része is ezt igényli. 

A balayage technikák a fodrász tudásának legfelső szintjén helyezkednek el. Az iskolában arra tanítom a diákokat, hogy először az alapokat sajátítsák el, majd építsenek erre. Ezek a technikák nagyon precízek és időigényesek, de az eredmény mindig megéri a fáradozást, mivel a vendégek elégedettsége mindennél többet ér.

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

Időtálló technika a jövő szalonjaiban – 

A balayage technika szinte mindenkinek jól áll, és nem korhoz kötött, így soha nem megy ki a divatból, csak a trendek és technikák változnak. Aki balayage technikával szeretne foglalkozni, mindenképpen vegyen részt tanfolyamon. A videók hasznosak, de az apró részletek és kérdések megválaszolása miatt az oktatás elengedhetetlen. Az alapok elsajátítása után lehet építkezni és fejleszteni a technikákat. Gyakorolni, tanulni és kitartani érdemes, mert a fodrászat az egyik legszebb szakma.

A balayage technika megújulása folyamatos, és mindig új lehetőségeket kínál a kreatív hajfestés terén. A természetes, napszítta hatású hajfestés örök divat marad, és a fodrászok mindig új technikákkal és ötletekkel lepik meg vendégeiket.

Az oktatás számomra a legnagyobb kihívás, de egyben a legnagyobb szerelem is. A jövőben egy kisebb stúdiót tervezek, ahol a festésekre és technikákra fogunk koncentrálni, valamint továbbképzéseket tartani.

 

Fedezd fel te is a balayage technika változatos világát, és látogass el a L’inizio Szalonba, ahol szakértőink segítségével megtalálhatod a számodra tökéletes hajszínt!

 

L’inizio Hair
1186 Budapest, XVIII. kerület
Benedekfalva utca 16.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN