2022-11-23 17:38:26

Így válaszd ki és őrizd meg a szép szőke hajszíned - interjú Valkai Barnabással

A szőke hajszín népszerűsége nem függ sem kortól, sem évszaktól. Rengeteg változata van, néha igazi kihívás a hozzánk leginkább passzoló árnyalat megtalálása, és az ápolása nagy odafigyelést igényel a szalonból való távozás után is. Valkai Barnabás, a Valkai Hajszalon alapítója és vezető fodrásza segít abban, mire érdemes figyelni, és közben mesél a saját karrierjéről is.

BWNET: Hogyan lettél fodrász?

Valkai Barnabás: Általános iskola felső tagozatában fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy fodrász szeretnék lenni. Talán ami ehhez hozzásegített, hogy a nagymamám is a mai napig aktívan dolgozó fodrász. Bár előtte sosem gyakorolt rám sem ő, sem más nyomást, hogy kellene az utánpótlás.

 

BWNET: Mit szeretsz legjobban a szakmádban?

Valkai Barnabás: Azt, hogy tényleg szinte percről percre változik akár a divat, akár termékek, technikák terén, ezért sosem lehet belefásulni. Ha népszerűek szeretnénk lenni, mint szakember, nagyon fontos a folyamatos fejlődés. Szerencsére a mai világban erre számos lehetőségünk is van, akár online, akár offline területeken, különböző egyéni és csoportos képzések keretein belül.

 

BWNET: Mesélj a szőke hajszín árnyalatairól!

Valkai Barnabás: Ha a szőke árnyalatairól beszélünk, nagyjából egy végtelen színskálát kell magunk elé képzelni. A rosé és hasonló divatárnyalatok a tapasztalatok alapján a nyári, nyaralós időszakban kapnak szélesebb teret. Ezek a színek nagyon jól tudnak kinézni, de azért vigyázni kell velük, mert hasonlóan minden egyéb színhez, nem állnak jól mindenkinek, tudni kell viselni őket. A vendégeken abszolút észrevehető az évszakokhoz való alkalmazkodás a hajszínek terén. Az őszi/téli időszakokban szinte mindenki hűvösebb és általában 1-2 árnyalattal sötétebb színeket kér. 


 

BWNET: Mi a titka a tökéletes szőke hajszínnek?

Valkai Barnabás: Azon felül, hogy kiválasztunk egy szép szőke színt (nekem a természetes, lágyabb, bézses színek a kedvenceim), mérlegelnünk kell a vendég adottságait, mint például bőrtónust, szemszínt, hajszínt és annak minőségét. A legtöbb esetben a vendégek határozott elképzeléssel, online felületekről lementett képekkel érkeznek, ilyenkor is elmaradhatatlan a széles körű konzultáció. Ezek után következik csak a szőke hajszín elkészítése. Talán az egyik legfontosabb "titok", hogy szinte sosem kész tónust festünk, hanem mindig több színből keverjük ki a kívánt árnyalatokat.


 

A szőke hajfestés az egyik legfontosabb lépéssel zárul: az otthoni hajápolással kapcsolatos egyeztetéssel. A szőke hajápolás legfontosabb tényezői a hidratálás, a hővédelem, a színvédelem és az UV-védelem. 

 

BWNET: Milyen divatirányzatok várhatóak a következő szezonban?

Valkai Barnabás: Erre én azt szoktam válaszolni, hogy nincs divat. Nekünk a szalonban sokkal fontosabb egy adott hóbortnál, hogy a szolgáltatásainkat teljesen a vendégre szabva készítsük el. Az, hogy a vendég jól érezze magát a bőrében (és a hajában). 

 

Miért ajánlanád másoknak a BWNET online időpontfoglaló rendszerét?

Valkai Barnabás: Fontosnak tartom, hogy ahhoz, hogy tudjunk folyamatosan haladni a korral, értesülhessünk az újdonságokról, és emellett egy komplex szalonkezelő és online időpontfoglaló rendszert használjunk, szükségünk van egy megbízható cégre. A BWNET az összes általam felsorolt szempontot lefedi, és folyamatos segítséggel támogat minket, amit ezúton is köszönünk!

 

Valkai Hajszalon

6500 Baja
Szabadság u. 35.

Online időpontfoglalásért kattints ide!

 

A cikket megtalálod a Beauty World Net magazin 2022 ősz/tél lapszámában is! A magazint keresd a BWNET partner szalonjaiban és a Starbucks kávézókban!