Ezekre figyelj nyári alapozó választásakor

Nyáron nehezen mondanak le a sminkről azok, akik az év többi hónapjában szívesen sminkelik magukat.
Nem kell mellőznünk a hibátlan és egyenletes tónusú arcbőr adta magabiztosságot, elég pár apróságra figyelnünk a nyári alapozó kiválasztásakor!

Nyáron nehezen mondanak le a sminkről azok, akik az év többi hónapjában szívesen sminkelik magukat. <br />
Nem kell mellőznünk a hibátlan és egyenletes tónusú arcbőr adta magabiztosságot, elég pár apróságra figyelnünk a nyári alapozó kiválasztásakor!

A női magazinok szívesen ijesztgetnek azzal, hogy a smink eltömíti a pórusokat, ezért mindenféle alapozóról mondjunk le a nyári hónapokban. Ez a rémhírkeltés a nyári alapozókkal kapcsolatban nem alaptalan, de az okokig ritkán jutnak el ezek a cikkek.

 

A nyári alapozó különbözik attól, amit egész évben használsz

Aki szereti a sminket, valószínűleg nem egy alapozót kipróbált már, hisz vagy a szín, vagy a termék állaga nem biztos, hogy elsőre megfelelt elvárásának. A tökéletes szín megtalálása nem egyszerű, hisz ahány ember, annyi féle színárnyalatú bőr létezik.

A nyári alapozókkal kapcsolatban nem használható az általános tipp, miszerint ha bizonytalanok vagyunk két szín között, akkor a világosabbat válasszuk. Nyáron sokaknak barnább a bőre, így nem várható el, hogy egyetlen alapozó helytálljon télen és a naposabb hónapokban is.

 

alapozó nyárra, alapozó nyár, nyári alapozó, beauty world net, bwnet, online időpontfoglalás, online bejelentkezés

 

Figyelj a nyári alapozó összetevőire

A krémes nyári alapozók a zsírosító (olajos fény a bőrön) hatás miatt szoktak megbukni. Ugyanezen alapozók azok, amik valóban eltömítik a pórusokat, sőt komedogén hatásúak (azaz pattanásokat okoznak).

Mindegyik negatív ok a nyári alapozó ásványi olaj (kőolajszármazék) és/vagy szilikon olaj tartalmára vezethető vissza. Mivel egyetlen cég sem fogja felhívni ezen összetevők meglétére a vásárlók figyelmét, nem marad más, mint a konkrét összetevőket átvizsgáljuk a választott nyári alapozó csomagolásán.

 

Kerüld ezeket, ha nyári alapozódtól olajosan fénylik a bőröd és izzadsz alatta!

KŐOLAJSZÁRMAZÉKOK:

Petrolatum, Vaseline, Paraffinum-Liquidum, Cera Microcristallina, Ozokerit, Petrol Wax, Ceresin stb.

SZILIKON OLAJOK:

Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, illetve összetevők, amikben a "siloxane", vagy a "methicone" szavak megtalálhatóak.

 

alapozó nyárra, alapozó nyár, nyári alapozó, beauty world net, bwnet, online időpontfoglalás, online bejelentkezés

 

Tippjeink a tökéletes nyári alapozó kiválasztásához

1. Csillogó bőr ellen 

A meleg hatására azonban erősebb lesz a bőr faggyútermelése, így sokak a természetes zsírok okozta csillogó bőrfelülettel küzdenek. Érdemes kozmetikusunk segítségét kérni abban, hogy a megváltozott bőrtípusra ajánljon könnyebb ápolókat (legjobbak ilyenkor a liposzómás BASIC CARE-k), de optikailag is javíthatunk a problémán.

A BELICO folyékony nyári alapozók mattosító hatásúak, elkeverhetőek a nappali krémekkel/liposzómákkal, így egyedi színezett nappali ápolót varázsolhatunk segítségükkel. Nyaralásra vigyük magunkkal a nyári alapozó mixet kikeverve egy kicsi tégelyben, egybõl kisebb lesz a neszeszerünk!

 

2. A tökéletes matt fedés érdekében

A BELICO olajmentes ásványi pigmentes porpúderei és kőpúderei nagyon jól mattosítják a bőrfelszínt. Nem tartalmaznak talkumot, ezért nem szárítják a bőrt. Tökéletes fedést biztosítanak, optikailag csökkentik a ráncokat (nem ül meg a ráncokban, mint a legtöbb porpúder!) és a tág pórusokat. Titándioxid tartalmuk 3-as fényvédő faktorral segíti a bőr védekezését az UV-sugarakkal szemben.

Ha szeretjük a napbarnított bőr kellemes kisugárzását, akkor bátran válasszuk a sötétebb árnyalatot.

 

3. Színtelen mattítás a természetesség híveinek

De akik extra "színezés" nélkül szeretnék élvezni a nyarat, azoknak a színtelen, áttetszõ, kimondottan mattosító hatású kompakt púder a megoldás napközben a fénylő bőr mattosítására.

 

alapozó nyárra, alapozó nyár, nyári alapozó, beauty world net, bwnet, online időpontfoglalás, online bejelentkezés

 

 

fodraszat budapest, fodraszat, fodrászkereső, bwnet, szalonszoftver, online időpontfoglalás

 

Kövess minket a Facebook is!

BWNet Magyarország