EXKLUZÍV INTERJÚ az Authentic Beauty Concept márkát inspirló fodrásszal, Hester Wernert Rijn-nel

Sokan megszólaltak már a termék debütálás óta az Authentic Beauty Concept termékekről és az autentikus stílust ünneplő mozgalomról. A vegán, szilikon, parabén, szulfát, felületaktív anyag és ásványi olaj mentes termékek minimalista koncepciójukkal, fenntartható csomagolásukkal és mennyei illatukkal magukba bolondítottak sok hazai színésznőt, influencert és szakértő fodrászt is.

Most azonban a BWNET-nek lehetősége volt egy exklizív interjút készítenie a márkát inspiráló sztár fodrásszal, Hester Wernert Rijn-nel.
Miből meríti az inspirációt? Hol, kitől tanult? Mit gondol a márkáról, és melyik a kedvenc terméke? Olvass tovább, és kiderül!

Sokan megszólaltak már a termék debütálás óta az Authentic Beauty Concept termékekről és az autentikus stílust ünneplő mozgalomról. A vegán, szilikon, parabén, szulfát, felületaktív anyag és ásványi olaj mentes termékek minimalista koncepciójukkal, fenntartható csomagolásukkal és mennyei illatukkal magukba bolondítottak sok hazai színésznőt, influencert és szakértő fodrászt is. <br />
<br />
Most azonban a BWNET-nek lehetősége volt egy exklizív interjút készítenie a márkát inspiráló sztár fodrásszal, Hester Wernert Rijn-nel. <br />
Miből meríti az inspirációt? Hol, kitől tanult? Mit gondol a márkáról, és melyik a kedvenc terméke? Olvass tovább, és kiderül!

 

Hester Wernert Rijn, az autentikus stílus megtestesítője 

Derékig érő haj, laza, könnyed elegancia, baker sapka. Valahogy így foglalható össze a holland származású, ma már a világ rangos eseményein alkotó fodrász, Hester Wernert Rijn. Az autentikus stílus képviselőjeként fontosnak tartja, hogy úgy lehessen emlékezetes a megjelenése, hogy mindig is önazonos maradjon. Visszafogott smink, hosszú hajzuhatag. Az összhatás valahogy mégis vagány és egyedi. Nem is csoda, hogy az amsterdami szalon tulajdonosa egyike volt azoknak a fodrászoknak, akik inspirációt jelentettek az Authentic Beauty Concept márka létrejöttéhez. 

 

authentic beauty concept, vegán hajápolás, autentikus stílus, online időpontfoglalóprogram_BWNET

 

Mogeen hajszalon
@hesterwenert

 

A kislány, aki a fodrász világ szerelmese 

Hester már egészen fiatalon, 4 éves korában érdeklődött a hajvágás iránt, ahogy azt a szalon honlapján egy vicces idézet is mutatja: 

 

Hester, ne vagdosd szét a szőnyeg rojtjait. Vadonatúj és a szüleid sokat fizettek érte! 

- idézet a Mogeen szalon honlapjáról, amelynek Hester a tulajdonosa

 

A hosszú hajú kislányra - aki mára már rendkívüli népszerűségnek örvend szakmai körökben - nem csupán az anyukája kézügyessége és kreativitása volt inspiráló hatással, hanem az animék rajzolt világa is. 

 

Anyukám gyakran csinálta meg a hajamat. Mindig is nagyon kreatív volt: kontyok, copfok, masnik, kendők, ami csak az eszébe jutott. Azt hiszem ez jelentette számomra a legnagyobb inspirációt az elején. Mindemellett azonban már elég fiatalon elkezdett érdekelni a haj szerkezete, esése, tartása. Sok animét néztem, ahol az volt a kedvenc részem, ha a szereplők hajába belekapott a szél. Számomra nem is volt kérdés, hogy ezt fogom csinálni, a szívemet követtem, és még most is, ennyi év után is imádom! 

- mondta Hester Wernert Rijn, az Authentic Beauty Concept márka egyik inspiráló fodrásza

 

authentic beauty concept, vegán hajápolás, autentikus stílus, online időpontfoglalóprogram_BWNET

Mogeen hajszalon
@hesterwenert

 

Hester Wernert Rijn és a hajvágás elsajátítása

Minden fodrász életében meghatározó, hogy milyen oktatóktól sajátítja el a szakma alapjait. Hester itt is határozott elképzelésekkel választott. Pontosan tudta, hogy kik a példaképei, és hogy milyen módon szeretné a hajvágást megtanulni. 

 

Viszonylag korán szerelmes lettem Vidal Sassoon munkásságába, így teljesen biztos voltam, hogy ezt a hajvágási technikát akarom megtanulni. Így is lett. Ma már annyira szerencsés vagyok, hogy Eugene Souleiman-t a barátomnak mondhatom. 14 évvel ezelőtt még én voltam az első számű asszisztense, így elleshettem minden kis apró trükköt, technikát. Hihetetlen élmény volt mellette dolgozni. 

- mondta Hester Wernert Rijn, az Authentic Beauty Concept márka egyik inspiráló fodrásza

 

Az autentikus stílus inspirációi 

Egy fodrásznak nagyon fontos, hogy folyamatosan képes legyen megújulni, tanulni, ihletet meríteni. Hester számára ez természetes. Hogy mi a titka az autentikus stílusnak, amit a munkáiban is annyiszor megfigyelhetünk? Amikor inspirációt keres, nem a hajakból, frizurákból, mások munkáiból próbál meríteni. 

 

Szerencsés vagyok ilyen szempontból, hiszen a szakmámnak köszönhetően rengeteg helyre utazhatok. Ilyenkor nyitott szemmel járok. Nemrég Párizstól egy órányira fekvő elhagyatott, vidéki háznál fotóztunk. A falak színei, a hely hangulata mind-mind ötletekkel töltöttek fel. Külön megörökítettem ezeket, hogy később elő tudjam hívni az emlékeket, hogyha szükség lesz majd rájuk a munkám során. Kifele figyelek, ha egy kis extra ihletre van szükségem, múzeumokba, galériákba járok. Így mindig valami újat, valami egyedit tudok majd alkotni, hiszen a saját élményeim, érzéseim, benyomásaimat viszem bele. 

- mondta Hester Wernert Rijn, az Authentic Beauty Concept márka egyik inspiráló fodrásza

 

Az Authentic Beauty Concept világjáró fodrásza 

Hester munkája során is és kedvtelésből is rengeteget utazik. Van egy hely azonban, amit már-már második otthonának tekint. Az autentikus stílust képviselő fodrász már több, mint 29 alkalommal járt Afrikában.  

Afrika mindig is külön helyet foglalt el a szívemben. Egyszerűen kimeríthetetlen inspirációforrás számomra. A vörös homok a feljövő nap fényében a legszebb dolog, amit valaha láttam. Egyszerűen képtelen vagyok megunni. A táj változatossága, az állatok, a színek, a minták...lélegzetelállító. 20 éves koromban kint töltöttem ott 6 hónapot, azóta pedig már 29 alkalommal látogattam el Fokvárosba. És még ennyi alkalom után is vissza vágyom oda! 

- mondta Hester Wernert Rijn, az Authentic Beauty Concept márka egyik inspiráló fodrásza

 

authentic beauty concept, vegán hajápolás, autentikus stílus, online időpontfoglalóprogram_BWNET

Mogeen hajszalon
@hesterwenert

 

Hester és az Authentic Beauty Concept 

Habár Hester teljesen elköteleződött a márka mellett, ez nem csupán azért van, mivel rendkívül finom minőségű, gyönyörű csomagolású termékekről van szó. Az Authentic Beauty Concept ennél jóval több. A szépségépolási márkák felelősségtudatának a kezdete, az autentikus stílus ünneplése. 

 

Nagyon hasonló az én véleményem az autentikus stílusról és a szépségről, mint amit az Authentic Beauty Concept is képvisel. Felelősséggel tartozunk azért, hogy milyen termékeket használunk mind a vendégeink, mind a bolygónk szempontjából. Az Authentic Beauty Concept termékei: 3 termék kivételével vegánok, szulfát, parabén, felületaktív anyag és ásványi olaj mentesek. Minden olyat mellőztek, amit amúgy sem szeretnénk viszont látni egy termékben. Jó, hogy kiállhatok valami mellett, amiben őszintén hiszek. Az Authentic Beauty Concept és az autentikus stílus mozgalma pont ilyen. A kedvenc termékem amúgy a Flawless Primer. Amellett, hogy imádok vele dolgozni, még az illata is mennyei! 

- mondta Hester Wernert Rijn, az Authentic Beauty Concept márka egyik inspiráló fodrásza

 

authentic beauty concept, vegán hajápolás, autentikus stílus, online időpontfoglalóprogram_BWNET

képek: 

Mogeen hajszalon
instagram: @hesterwenert

 

Az Authentic Beauty Concept Magyarországon

Előző cikkünkben (kattints!) már bemutattuk a termékeinket, azóta pedig a magyar sajtótájékoztatóra is meghívást kaptunk (kattints!). Az Authentic Beauty Concept termékei már elérhetőek itthon is, azonban kizárólag azokban a fodrász üzletekben, amelyek képviselni tudják a márka által hirdetett elveket is, hiszen ez több, mint egy hajápolási márka, ez egy mozgalom! 

 

 

 

Kövess minket a Facebook is!

 

BWNet Magyarország