2023-08-16 08:45:16

Tudatos bőrápolás- így ápold megfelelően a bőröd!

Magyarországon minden negyedik ember fejbőr, hajgyógyászati és bőrgyógyászati problémával küzd, de sajnos kevés hiteles információ érhető el a témában. Éppen ezért az Oxygeni Hair & Skin-nel karöltve elindítjuk 12 részes cikksorozatunkat, melynek központi témája a bőr,- és a fejbőrproblémák.

Cikksorozatunk harmadik részében a bőrproblémákkal foglalkozunk. Eláruljuk, hogy ismerheted meg a bőröd, mi okozhatja a problémáidat és hogy tudod őket kezelni. Vedd fel Te is a harcot a bőrproblémákkal!

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Első lépés a tudatos bőrápoláshoz: Ismerd meg a bőröd!

Te tudatosan ápolod a bőröd? Ha bizonytalan vagy új vagy ebben a témában akkor itt a helyed! Mielőtt belevágnánk a megfelelő termékek kiválasztásába, a tudatos bőrápolás első és legfontosabb lépése, hogy meghatározzuk a bőrtípusunkat és felismerjük a problémáinkat. A bőrtípusod megismerése a legjobb kiindulópont, hogy megfelelően tudd ápolni. A bőröd lehet zsíros, száraz, érzékeny vagy kombinált, de küzdhetsz súlyosabb problémával is, mint például az akné, seborrhea, ekcéma vagy pikkelysömör. A tudatos bőrápolás lényege, hogy azt nyújtsuk a bőrünknek, amire igazán szüksége van.

Ne használjunk túl sok hatóanyagot egyszerre bőrünkre, hiszen ez is érheti sokkhatásként immunitásunkat és sokkal nagyobb eséllyel alakulnak ki allergiás reakciók, mintha fokozatosan szoktatnánk bőrünket az új hatóanyagokhoz. A túl sok hidratálás vagy a túl sok szárítás “megbolondítja” faggyúmirigyeink működését. Ha folyamatosan szárítjuk zsíros bőrünket, akkor még több faggyút fog termelni, ha pedig túl sok hidratáló anyagot teszünk rá, akkor még kevesebbet fog termelni, hiszen faggyúmirigyeink érzékelik bőrünk hidratálását. De akkor hogyan is kezdjük?

 

Bejelentkezem az oxigénterápiára!

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Tudatos bőrápolás: Kezeld a bőrbetegséged!

Mivel a bőrtípus azonosítása jelenti a tudatos bőrápolási rutin alapját, így kiemelkedően fontos, hogy pontos diagnózissal rendelkezzünk. Az Oxygeni Hair & Skin kozmetikai szalonjaiban lehetőség van mikrokamerás bőrdiagnózisra, amely tökéletes képet mutat a bőr állapotáról, problémáiról.

A bőrproblémák kezelésére sok fajta kezelési mód létezik. Sokszor mesterséges anyagokat tartalmazó készítményeket, gyógyszereket alkalmaznak a betegségek esetében, de ezzel több probléma is felmerül. A gyógyszeres készítmények agresszívabb samponokkal, krémekkel és gyógyszerekkel próbálják megszüntetni a bőr problémás területein fellépő tüneteket, ami csupán rövid távú megoldást nyújt. Az olyan gyakori bőrproblémák, mint a bőrszárazság, rosacea és akné esetében hosszútávú megoldást az oxigénterápia és a megfelelően összeállított bőrápolási rutin nyújthat.

A kozmetikai oxigénterápia az immunrendszer erősítésén alapszik, aminek köszönhetően bármely bőr és kozmetikai probléma esetén alkalmazható, és látványos eredményt garantál. A kezelés 100%-osan megbízható és kockázatmentes, illetve 100%-ban organikus hatóanyagokra épül. A sejtek megfelelő oxigén-, vitamin- és ásványianyag ellátása révén új életre kapnak, a bőr megtisztul a szennyeződésektől, és visszanyeri megfelelő pH értékét a savbontó és lúgosító hatásnak köszönhetően.

A kezelés során értékes vitaminokból és ásványi anyagokból álló hatóanyag-komplexumot juttatunk be a bőr legmélyebb rétegeibe, ahol a sejtanyagcsere végbemegy. Az antioxidánsok három bár nyomással palackozott oxigén segítségével jutnak a bőrbe, amit egy mikrokamerás diagnózis és a bőr kéregtelenítése előz meg.

Milyen bőrbetegségekre ajánlott a kozmetikai oxigénterápia kezelés?

  • Pikkelysömörös, ekcémás, seborrheás bőr
  • Rozaceas, mélyrétegi vízhiányos bőr
  • Pigmentált- foltos bőr
  • Gyulladt aknés bőr
  • Mitesszeres bőr
  • Fáradt – fakó bőr
  • Száraz irritált bőr
  • Öregedő- ráncos- megereszkedett bőr
  • Azonnali bőrfiatalításra és ráncfeltöltésre
  • Nyak fiatalítására
  • Tokavonal finomítására
  • Szőrnövekedés normalizálására (áll, bajusz, szemöldök, szempilla)
  • Bőrtökéletesítésre

Nem tudod, milyen típusú a bőröd, és szeretnél minél többet megtudni róla, hogy ennek megfelelően ápold? Szeretnéd elsajátítani a megfelelő bőrápolás titkait és megismernéd a számodra legmegfelelőbb bőrápolási termékeket? Akkor a kozmetikai oxigénterápia nyílt napot neked találták ki!

A nyílt nap során az oxigénterápia iránt érdeklődő vendégeink kedvezményesen kipróbálhatják kezelésünket, ami ingyenes mikrokamerás állapotfelmérést tartalmaz és ez alapján egyéni diagnózist állítunk fel a bőr állapotáról. Személyre szabott kezelési és otthoni bőrápolási tervet állítunk fel a bőrtípusodnak megfelelően. Ismertetjük az oxigénterápiás kezelés működését, anyagait, hatóanyagait, hatását és bemutatjuk a 100%-ban natúr és vegán bőrápolási termékeinket, amelyeket kedvezményesen meg is vásárolhatsz a helyszínen. Friss italokkal, egészséges nasikkal és kellemes hangulatban fogadunk. 

 

Bejelentkezem az oxigénterápiára!

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Hozd egyensúlyba a bőröd állapotát az életmóddal!

A tudatos bőrápolás csak akkor működik hatékonyan, ha az életmódóddal egyensúlyban van. Ha városban dolgozol, ahol minden nap metrón/vonaton/villamoson utazol, akkor ezek során a bőröd magas szennyezettségi szintnek van kitéve. Ha újdonsült anya vagy, vagy rendkívül hosszú órákat dolgozol, elfoglaltságod miatt bőröd kimerült és fáradt lehet. Ahhoz, hogy megtudd, hogyan lehet egyensúlyt teremteni az életmód és bőrápolási rendszer között, elengedhetetlen, hogy arcbőrödnek azt nyújtsd, amire a legsérülékenyebb állapotában van szüksége. Az eredmény egy egészséges, ragyogó, gyönyörű arcbőr.

Alváshiány = C-vitamin

A kialvatlanság az arcbőr állapotának romlásához vezethet. A duzzadt szemek, az élettelen bőr és a pattanások mind példák arra, hogy mi történik a bőröddel, ha nem alszol eleget. Ahogy egy pohár narancslé reggelente energizál és felélénkít, a C-vitamin tökéletes azokra a napokra, amikor egyszerűen nem pihentél eleget.

Válassz vitamindús termékeket, különösen magas C-vitamin tartalommal, mivel ezek segítenek felélénkíteni és felébredni, így felfrissültnek fogsz látszani és készen is állsz a napra.

Vitamin Serum olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyekre a hajnak és a bőrnek a leginkább szüksége van. A,B,C,E vitamin és vörös szőlő antioxidáns tartalmú hajnövesztő szérum feltölti a bőrt és annak mélyszerkezetét, amelynek köszönhetően revitalizálja, stimulálja a hajhagymákat és sejteket, illetve erősíti a bőr ellenálló képességét és immunitását.

Stressz = hialuronsav

Általánosságban elmondható, hogy ha stresszes vagy, akkor levendulához vagy kamillához nyúlj, mivel ezek segítenek csökkenteni a feszültséget és a mentális fáradtságot. De a bőrödnek valami sokkal hatékonyabbra van szüksége méghozzá a hialuronsavra.

Ha stresszes időszakban vagy, a bőröd vízhiányos és dehidratáltá válhat. A hialuronsav nélkülözhetetlen nedvességgel tölti meg a fáradt bőrt, miközben élettel telíti meg és egészségesen tartja a nehéz időszakokban is. Gondolj rá úgy, mint egy jó barátra, akire támaszkodhatsz a stresszes periódusokban.

Különös figyelmet szánj a szemkörnyékre, mivel itt a bőr nagyon érzékeny, így könnyebben mutathatja meg a stressz jeleit.

Az Anti-Aging Serum 100%-ban kemikália mentes és fő hatóanyaga a hyaluronsav a kötőszövet alkotórésze, amely biztosítja a bőr rugalmasságát. A hajunk és a bőrünk felszívja a vizet, amitől kitágul, a hialuronsav segít fenntartani az egészséges hajhoz szükséges nedvesség, fehérjék és lipidek megfelelő egyensúlyát. Kúraszerű használata jelentősen csökkenti az öregedés látható jeleit, a ráncok mélységét, javítja a bőr állagát, természetes vízmegkötő-képességének köszönhetően növeli a bőr hidratáltságát. Niaciamide hatóanyagának köszönhetően csökkenti a ráncok mélységét, a kezelés után jól látható az azonnali lifting-hatás, a bőr kisimul és rugalmasabbá válik, kúraszerű kezelés esetén ez az eredmény pedig tartóssá tehető.

Helyes étkezés

Az egészséges, vitaminban és tápanyagban gazdag étrend fogyasztása rendkívül jótékony hatással van az egészséges megjelenésű bőrre. Az Omega 3-ban gazdag étrend segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát és hidratáltságát. A szezonális gyümölcsök és zöld zöldségek napi étrendbe való beépítése szintén rendkívül hatékony módja annak, hogy elérd az egészséges, foltmentes, ragyogó bőrt.

A tudatos bőrápolás érdelében kerüljünk minden előre csomagolt “gyári” ételt! Kerüljük a többszörösen feldolgozott nem friss élelmiszereket. A legtöbbször elárulja egy élelmiszer címkéje, hogy mennyire egészséges. Minél tovább tart a szavatossága és minél több összetevőt tartalmaz annál gyanúsabb! Ma már tudjuk, hogy vannak olyan ételek, amelyek irritálhatják emésztőrendszerünket és gyulladásokat okoznak szervezetünkbe. A glutén, a laktóz, a tejfehérje, a tojásfehérje, az élesztő, ezek a leggyakrabban problémát okozó ételfehérjék, de sajnos egy idő után egyre több fehérje okozhat gyulladást, ha időben nem kezeljük az alapbetegséget.  

FoodDetective ételintolerancia tesztünk segítségével akár 1 órán belül is megtudhatod, hogy 46 féle allergén közül melyekre vagy érzékeny. Ennek segítségével gyorsabban és hatékonyabban a gyógyulás útjára tudsz lépni. Gyere el az Oxygeni Hair and Skin szalonba, ahol segítünk elvégezni a tesztet!

 

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Kerüld a vegyi anyagokat a bőrápolásban!

Parabének

A parabéneket vegyi tartósítószerként használják testápolási termékek széles skálájában, például hidratálókrémekben, samponokban, alapozókban és még sok másban. Az elmúlt néhány évben hatalmas vita folyt arról, hogy a parabének biztonságosak-e vagy sem. Egyesek szerint a parabének túlzott mértékű expozíciója mellrákhoz vezethet, de vannak, akik azzal érvelnek, hogy a parabének napi kozmetikai expozíciója nem okoz semmilyen kárt. Alapvetően mindenki bőre eltérően reagál a különböző vegyszerektől és bőrtípustól függően.

Szulfátok

Ismét az egyik összetevő, amelyről széles körben vitatott, hogy biztonságos-e vagy sem. Valószínűleg napi rendszerességgel érintkezünk szulfátokkal. A szulfátok számos termékben megtalálhatóak a fogkrémtől a tisztítószerekig, hogy segítsenek a habzásban. Nagyon sokféle szulfát létezik, de a leggyakrabban a nátrium-lauril-szulfátot (SLS) és a nátrium-lauret-szulfátot (SLES) használják. A szulfátok köztudottan eltávolítják az értékes nedvességet és védőrétegeket, így jobban irritálják a bőrt.

Alkohol

Vannak jó és rossz alkoholok. A rossz alkoholok a metanol, az izopropil-alkohol, a propanol, a benzil-alkohol és az sd-alkohol (alkohol-denat.), hogy csak néhányat említsünk. Rendkívül száríthatják és irritálhatják a bőrt, de akár gyulladást is okozhatnak. A bőr gátjának lebontásával az alkoholok elpusztítják azokat az anyagokat, amelyek hosszú távon védik bőre egészségét. Az alkohol tartalmú termékek könnyűek, nem zsírosítanak, de károsítják a bőr védőrétegét, ezen felül pedig az aknés baktériumok számának növekedéséhez és a gyulladás súlyosbodásához vezetnek.

 

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Hírességek, akik a tudatos bőrápolást választották!

A hírességek megmutatják nekünk, hogy fenntartható, környezettudatos életmódot élni ugyanolyan egyszerű lehet, mint lekapni a polcról az első terméket, ami megtetszik!

Emma Watson tudatos törekvése, hogy fenntartható életmódot éljen, hangsúlyozza, hogy valóban törődik azzal, hogy tettei milyen hatással vannak a bolygóra. Például megosztotta, hogy újrafelhasználható sminklemosó párnákat használ, amelyeket a használat után ki kell mosni, ahelyett, hogy kidobná őket.  

Zendaya azon dolgozik, hogy javítsa termékei biológiai lebonthatóságát, és csökkentse a fosszilis tüzelőanyagok mennyiségét a csomagolásában. 

Cardi B a tudatos bőrápolás érdekében a természetes összetevőket preferálja, méghozzá annyira, hogy nemrég a rapper az Instagram oldalán osztotta meg a 4 összetevőből álló házi készítésű arcmaszkját. Amelyben érett avokádót, két tojást, egy kanál majonézt és egy kanál ricinusolajat használt.

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Tudatos bőrápolás belülről

Manapság egyre többen fordulnak a természetes megoldásokhoz. A naturális hatóanyagot tartalmazó termékek és vitaminok is ezek közé tartoznak. Bizonyos egészségügyi – akár fejbőr vagy bőrprobléma – esetén nem kell egyből a mesterséges gyógyszerekhez és szintetikus vitaminokhoz fordulni, érdemes elsősorban a természet gyógyító erejére támaszkodni.

A természetben rengeteg növényben megtalálhatóak olyan hatóanyagok, amelyek jótékony, gyógyító hatással vannak szervezetünkre. Ha szétnézünk a konyhánkban, az ott található zöldségek és gyümölcsök között mindegyik tele van vitaminokkal. A magas C-vitamin tartalommal rendelkező káposzták és citrusfélék, az antioxidánsokban dús áfonya, az A-vitaminnal teli répa, a magnéziumban gazdag zabpehely és az Omega-3 tartalmú chia mag, de még hosszú listában sorolhatnánk a hatóanyagokban dús ételeket.

Az Oxygeni Hair and Skin-nél központi szerepet tölt be a kemikáliamentesség és a 100%-ban természetes hatóanyagok használata. Nincs ez máshogy az étrend-kiegészítők esetében sem. A Hair, Skin & Nails Booster és a Hair Power kizárólag csak természetes vitaminokat tartalmaznak. A vegán, GMO- és gluténmentes, adalékanyagokat nem tartalmazó termékeinknek számos pozitív hatása van. Azon kívül, hogy hajad, bőröd és körmöd egészségessé és gyönyörűvé teszik, erősítik az immunrendszert is.

Az adaptogén gyógynövények számtalan – mentális és fizikai – problémára is alkalmazhatóak. A legyengült immunrendszer, betegség utáni lábadozás, szorongás, alvászavar vagy hormonális problémák kezelésére is hasznosak. Természetesen a haj és bőr egészséges állapotának fenntartásához is hozzájárulnak.

Tudjuk, hogy hajunk és bőrünk csak akkor lehet egészséges, ha immunrendszerünk és szervezetünk is az, ám ezen kívül az adaptogén gyógynövényeknek vannak olyan hatásaik, amik kifejezetten az előbbiekre hatnak. Antioxidánsaival növeli a bőr és a haj ellenálló képességét a stresszel szemben, védelmet nyújtanak számára.

 

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

A tudatos bőrápolási rutin

Selymesen sima textúra? Élénk ragyogás és a gazdag, egyenletes szín? Ha ilyen bőrre vágysz akkor ki kell alakítanod egy sziklaszilárd tudatos bőrápolási rutint, amely magában foglalja a megfelelő termékek kiválasztását.

1. Tisztítás

Az egyetlen szigorú szabály itt az, hogy kerüljük a testszappant és a szulfátos lemosókat. Ugyanis eltávolíthatják a bőr természetes olajait, és veszélyeztethetik annak védőrétegét. Keressünk kemikáliáktól mentes termékeket, amelyekben a természetes összetevők dominálnak.

Az Oxygeni Hair and Skin összes Wash terméke használható a fejbőrön és hajon kívül a teljes testfelületre egyaránt. Egészen csecsemő kortól biztonságos, 100 %-ban kemikália mentes termékek. Ha arcápolásról van szó, akkor elsőként az arctisztító wash terméket használjuk arc- és sminklemosásra. Kétszer szükséges megmosni az arcbőrt a tökéletes tisztaság érdekében.

2. Állítsd vissza a bőröd ph értékét

Az Oxygeni Hair and Skin Tonic, egy aloe vera alapú frissítő tonik, ami tisztító, fertőtlenítő és hidratáló hatással van a bőrre, ezáltal felveszi a harcot a baktériumokkal és a kórokozókkal szemben. Segít visszaállítani a bőr pH értékét. A bőrproblémák és hajhullások többsége a bőr pH értékének eltolódása miatt alakul ki, így a frissítő tonik használatával kezelhetjük és megelőzhetjük ezeket.

3. Hidratálás

Az Oxygeni Hair and Skin maszkok az alternatív felhasználásuk során testünk bármilyen bőrfelületén alkalmazhatóak, pakolásként 5-10 perces hatóidővel, majd a felesleg alapos leöblítésével. Felvihetjük a bőrünkre hígítás nélkül, de a fejbőrpakolások receptúráihoz hasonlóan applikátorban keverhetünk arc – test pakolásokat H2O Thermal, Tonic, Aloe Vera termékek és olajok segítségével. A maszkok nem tartalmaznak irritáló vagy allergén anyagokat a test bármely területén alkalmazhatóak.

4. Fényvédelem

Lehet, hogy ez az utolsó lépés, de szinte minden bőrgyógyász azt fogja mondani, hogy a fényvédelem minden bőrápolási rendszer legfontosabb része. A bőr UV-sugárzás elleni védelme megelőzheti a bőrrákot és az öregedés jeleit. 

+tipp: Vitaminpótlás

Tisztítsuk meg az arcunkat/kezelni kívánt bőrfelületet a bőrtípusunknak megfelelő Wash termékkel. Ezt követően keverjünk ki a spray fejű flakonba 5-10 ml Pure Aloe Verát 1 pipettányi Vitamin Serummal és 1 pipettányi Anti-Aging Serummal. Jól rázzuk össze a keveréket és fújjuk az arcunkra majd masszírozzuk bele. Ezt naponta többször is megismételhetjük.

 

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Tippek a tudatos bőrápoláshoz

Környezetvédelem

Válaszd hazai gyártók termékeit. Ha nem szeretnéd terhelni a környezetet, lerövidítheted a szállítást, ha magyar kozmetikumokat vásárolsz és bármikor fordulhatsz hozzánk kérdéseiddel. A tudatos bőrápolás alapjai közé tartozik a környezetvédelem. Az Oxygeni Hair and Skin igyekszik a környezetet kímélni, lassú fejlesztéssel fejlesztik termékeiket, a gyártási folyamatok során pedig a minimumra csökkentették a fosszilis energiafelhasználást.

Zero waste

Sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolásban a legnehezebben kivitelezhető a kevesebb műanyag használata, mivel szinte minden terméket műanyagba csomagolnak. Viszont egy kis utánajárással megtudhatjuk azt is, hogy melyek azok a márkák, amik különös figyelmet fordítanak a környezettudatos csomagolásra. Professzionális termékként az Oxygeni Hair and Skin is kiemelt figyelmet fordít erre a területre, hiszen csomagolásaink 100%-ban biológiailag lebomló (azaz komposztálható) műanyagból készülnek.

Ápold a bőröd tudatosan natúrkozmetikumainkkal!

Azt szokták mondani, hogy azt tedd a hajadra és bőrödre, amit meg is ennél! Nagyon fontos a tudatos bőrápolás érdekében, hogy a kemikáliák helyett, a konyhában is megtalálható összetevőkből készült termékeket válasszunk. Ilyenek például az aloe vera, az uborka, növényi olajok (ricinus, napraforgó, szőlőmag olaj stb…), amik természetes módon táplálják a hajunkat és fejbőrünket. Mi több, ezek már önmagukban mindenmentes kozmetikumok, hiszen jótékony hatásukat a testünkön, arcunkon és hajunkon is tapasztalhatjuk.

Az Oxygeni Hair and Skin termékei gondosan válogatott hatóanyagokat tartalmaznak, ezzel kímélve a bőrt a mesterséges, káros anyagoktól. Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik termékünk és csomagunk mire jó, illetve, hogy melyiket válaszd, akkor látogass el a termékajánló oldalunkra. Az oldalon megtalálható minden információ a bőrproblémádnak megfelelő termékekkel és csomagokkal kapcsolatban, illetve azok használati útmutatóját, kikeverési receptúráját és alternatív felhasználási lehetőségeit is elolvashatod.

 

 

tudatos_borapolas_igy_apold_megfeleloen_a_borod

Régóta keresed a megoldást a bőrproblémáidra?

Látogass el az Oxygeni Hair & Skin-be, ahol szakképzett kozmetikus segítségével veheted fel a harcot a bőrproblémák ellen! Foglalj időpontot hozzájuk online a BWNET-en keresztül!

 

Bejelentkezem az oxigénterápiára!

 

Oxygeni Hair & Skin
1117 Budapest, XI. kerület
Alíz utca 6/b, A épület földszint 8.

Forrás: Webshop.oxygenihair.com