2022-01-20 08:45:02

A fogkővel járó veszélyek és profi megoldás az eltávolítására

Stančul Tamara klinikai dentálhigiénikus szakember osztja meg velünk a legfontosabb információkat a fogkővel járó veszélyekről és a fogkőeltávolítás ma elérhető profi megoldásairól.


 

Stančul Tamara szakértőnk 2010 óta foglalkozik esztétikai fogászattal,  azon belül 2016 óta a száj higiéniájának specialistája.

Külföldi   munkatapasztalatai során rengeteget fejlődött és megismerkedett a legújabb technológiákkal, köztük egy innovatív svájci professzionális készülékkel, ami nélkül el sem tudja képzelni egy mai modern fogászati rendelő működését.

 

Fogászati bevatakozások fájdalommentesen? Lehetséges!

Ez a legújabb EMS  Air Flow Profilaxis Master gép, ami bevezet minket a FÁJDALOMMENTES FOGÁSZAT rejtelmeibe. A fogkő eltávolítás hagyományos módszere már a múlté. A kezelés a Biofilm (GBT) terápia módszerén alapszik, ami egy hatékony, mégis szelíd módszer. Segítségével az ínybetegségekben szenvedők, az implantátummal vagy bármilyen egyéb fogpótlással, illetve fogszabályzóval rendelkezők, akár gyermekek is egyaránt kezelhetőek. Ezen kívül a fogfehérítés a másik fő szakterülete. Azonban minden esztétikai fogászati eljárás egy alapos fogkőeltávolítással indul. Beszámolunk a fogkővel járó veszélyekről és profi megoldást ismertetünk az eltávolítására.a_fogkovel_jaro_veszelyek_es_profi_megoldas_az_eltavolitasara_bwnet_online_idopontfoglalo_program_fogaszat_

Ezért alattomos a fogkő

A kor haladásával rengeteget fejlődött az orvostudomány, így manapság már olyan problémákról is tudunk, amelyekről korábban fogalmunk sem volt. Fogászati szempontból ilyen problémának számít a fogkőlerakódás, amiről a hétköznapi ember még mindig keveset tud, hiába élünk a XXI. században. A fogkő tulajdonképpen egy ásványosodott foglepedék, ami olyan kemény felszíneken alakul ki, mint a fogak és a pótlások. Ha ezeket nem tisztítjuk kellő rendszerességgel és kellő alapossággal, kialakul az úgynevezett dentális plakk.

A fogkővel járó veszélyek és profi megoldás az eltávolítására_bwnet_online_idopontfoglalas_fogko_eltavolitasra_bwnet

Mi is ez a dentális plakk pontosan, és mi vele a baj?

Ez egy biofilm réteg, mely elsősorban baktériumokat, levált hámsejteket, fehérjéket, szénhidrátokat tartalmaz. A puha lerakódást lepedéknek nevezzük, viszont ha kalcifikálódik, tehát mészkő rakódik le benne, akkor beszélhetünk fogkőről. A fogkő felülete érdes, ezért kedvez a további plakkfelrakódásnak. A fogkövet otthon nem lehet eltávolítani, kizárólag szakember tudja szakszerűen elvégezni a beavatkozást. Próbálkozásokkal sokkal többet tudunk ártani, mint használni. Soha ne kísérletezzünk ezzel!- kéri a szakember.

a_fogkovel_jaro_veszelyek_es_profi_megoldas_az_eltavolitasara_bwnet_online_idopontfoglalo_program_fogaszat/

Amiért veszélyes a fogkő kialakulása

A legnagyobb veszélye a fogkő kialakulásának, hogy megjelenhet a fogíny alatt (szubgingivális), illetve a fogínyen kívül (szupragingivális) is, és ezzel hozzájárul a fogíny gyulladásának kialakulásához, a fogszuvasodáshoz, akár fogvesztéshez. Továbbá az itt található baktériumok a véráramba kerülve a szervezetben máshol is megjelenhetnek, és növelhetik bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát (pl.: szív,- és érrendszeri megbetegedések, ízületi gyulladások, cukorbetegség). 

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy rendszeresen eljárjunk fogkőleszedésre, viszont egy hétköznapi ember számára nehéz eldönteni, hogy ez számszerűsítve mit is jelent?

"Személyfüggő, illetve azzal hozható összefüggésbe, hogy kinek milyen a nyálösszetétele. Egyeseknél rendkívül gyorsan megjelenik a fogkő, másoknál akár hosszú hónapokig is látható a kezelés eredménye, ám bármelyik csoporthoz is tartozunk, maximum 4-5 havonta sort kell keríteni rá."

 

Dentami/ Stancul Tamara
1138 Budapest, XIII. kerület
Marina Sétány 1, 3/304

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

a_fogkovel_jaro_veszelyek_es_profi_megoldas_az_eltavolitasara_bwnet_online_idopontfoglalas

 

Sokan félnek a fogkőleszedéstől, mondván, hogy "biztos fáj" – igaz ez?

Szerencsére semennyire (egészséges esetben) nem fájdalmas az eljárás. Én az irányított biofilm terápia módszerét alkalmazom, ami úgy kezdődik, hogy először megfestem a biofilm réteget egy plakkfestővel, majd egy rendkívül hatékony és szelíd módszerrel EMS Air Flow-val eltávolítom ezt a réteget egyben polírozom a fogakat.  Ezt követően fellazítom a durvább fogkövet is, és azt is eltávolítom, a hagyományos módszerrel ellentétben a zománcot nem sértjük meg.  A kezelés leggyakrabban ma már a korszerű gépeknek köszönhetően fájdalommentesen és időhatékonyabban történik. Viszont ahhoz, hogy megmaradjon az egészséges állapot, az otthoni tisztításra is kellő hangsúlyt kell fektetni.

A kezelés mindig egy ínyvizsgálattal kezdődik, hiszen abból lehet legjobban megállapítani, mennyire végez hatékony fogápolást otthon a páciens. Ezt követően pedig szakszerű, konkrét tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat fogápolás kapcsán.

Érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait, hiszen ezek tulajdonképpen oktatások is egyben, amellyel felülírhatjuk az esetlegesen rosszul rögzült szokásokat. Elmondjuk, hogyan válasszák meg a páciensek a megfelelő fogápolási eszközöket, hogyan alkalmazzák azokat, milyen rendszerességgel cseréljék őket.

" Ne felejtsük el a fogaink épségére figyelni, hisz az egészségünk része."

 

Dentami/ Stancul Tamara
1138 Budapest, XIII. kerület
Marina Sétány 1, 3/304

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS A BWNET-EN

 

 

 

Csatlkozz a Beauty World Net Facebook oldalunkhoz

Online Időpontfoglaló Rendszer és Szalonszoftver Komplex Ügyviteli Megoldásokkal_bwnet

Kövess minket a Beauty World Net Instagramon

 

Online Időpontfoglaló Rendszer és Szalonszoftver Komplex Ügyviteli Megoldásokkal