2023-04-29 18:29:26

A sminkelés világa - A tökéletes kontúr kezdőknek

Mindig is csodáltad a közösségi oldalakon a hírességek gyönyörű kontúrját? Vagy esetleg azt, ahogy a beauty bloggerek szebbnél szebben kontúrozzák az arcukat? Most megmutatjuk, hogy ez miképp lehetséges és azt is, hogy hogyan hozhatod ki a legtöbbet az arcformádból!

Ragyogj Te is úgy, mint egy insta modell és viseld a tökéletes kontúrt magadon!

sminkeles_vilaga_tokeletes_kontur_kezdoknek

Képek forrásai: IDE, IDE és IDE KATTINTVA

Mi is az a kontúr? - A tökéletes kontúr kezdőknek

Az arcunk megfelelő kontúrozása hatalmasat tud dobni a megjelenésünkön, azonban ugyanakkorát is képes rontani, ha nem megfelelően csináljuk. 

Először is fontos tudni, hogy a kontúrozás első sorban a már meglévő vonásainkat emeli ki és árnyékolja, azonban képesek vagyunk vele apró, optikai ,,csalásokra" is. Sokszor egészen más arcformát is elérhetünk vele.

A bronzosítót nem szabad összekeverni a kontúrozásra szánt termékekkel. Az előbbi kicsit csillogós, világosabb, inkább a nyári bronz színhatás elérésében segít. Az utóbbi egy matt, erősebben pigmentált termék, melynek meglehetősen sok árnyalata létezik, hogy mindenki megtalálhassa a megfelelőt a saját tónusához. Ebből érdemes mindig a bőrszínnél három árnyalattal sötétebbet választani.

 

sminkeles_vilaga_tokeletes_kontur_kezdoknek

Képek forrásai: IDE, IDE és IDE KATTINTVA

Melyik sminkelési fázisban használjuk a kontúrt és hogy? - A tökéletes kontúr kezdőknek

Minden smink az alap felépítésével kezdődik, vagyis az alapozóval és a korrektorral. Ez a lépés segít elfedni az apró bőr-és pigmenthibákat, a szem alatti karikákat és a ráncokat. Ha ez a lépés kész, akkor következik a kontúr felvitele!

Nagyon fontos, hogy a kontúrt minél precízebben használjuk, pontosan megvan a helye, és ha nem oda tesszük, akkor egészen más hatást érünk el vele, mint ami a cél volt. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a sötét kontúr mellett használjunk a világos highlightert is, hogy minden részt az arcformánknak megfelelően tudjunk kiemelni. 

  • Ovális fejforma kontúrja: A sötét kontúrt érdemes a hajtöved és az orrnyerged mellet alkalmaznod. A világos highlightert pedig a homlokod közepén és az álladon, így kaphatsz tökéletesen definiált arcot. 
  • Kerek fejforma kontúrja: Ebben az esetben érdemes lehet minimálisan optikailag megnyújtani az arcodat. Tehát a sötét színű kontúrból lehet tenni az arc két oldalára ás a homlok szélére is. A highlighterrel pedig az arc középső részét emeld ki, tehát a homlok közepét, az orrnyerget és az állat.
  • Háromszög arcforma kontúrja: Ilyen arcforma esetén lágyítani kell egy kicsit a vonásokon. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha a sötét kontúrból az áll és az orrnyergek mellé teszünk, a highlighterből pedig a homlokra, az orrnyergekre és az állra. 
  • Fordított háromszög arcforma kontúrja: A sötét kontúrból az arcokra és a homlok széleire kell egy kicsit felvinni. Highlighterből pedig az áll közepére, a két szélére és az orrnyeregre. 

 

sminkeles_vilaga_tokeletes_kontur_kezdoknek

Képek forrásai: IDE és IDE KATTINTVA

Különböző termékek kontúrozáshoz - A tökéletes kontúr kezdőknek

A piacon rengeteg fajtájú, állagú és márkájú kontúrozásra szánt termék található meg, így ezek között egészen könnyű elveszni. Elsősorban az arcbőröd típusát vedd fontolóra és csak utána az egyéni preferenciánkat, hiszen csak a tökéletesen passzoló állag fog szépen mutatni. 

Zsíros, olajos bőrhöz a legjobb választás a por állagú termék, hiszen mattít azon a területen és nem válik fényessé a bőr, ezáltal sokkal tartósabb is lesz. Por állagú terméknél különösen figyelj a felvitelre, hogy egy helyre ne kerüljön túl sok. 

Száraz bőrhöz a krémes, vagy teljesen folyékony kontúr a megfelelő. Ezen a bőrtípuson sokkal könnyebb azt eldolgozni és szebb eredményt is lehet vele elérni. Az elmúlt hónapokban is hatalmas népszerűségnek örvendenek az úgynevezett ,,kontúr stickek". Ezeknek vastagabb ceruza formájuk van, kitekerhetős a kiszerelésük és csak fel kell őket kenned a megfelelő vonalban, majd egy ecset segítségével, körkörös mozdulatokkal eldolgoznod. Ha viszont a folyékony állagot választod, akkor akár kedvenc alapozód 3 árnyalattal sötétebb változatát is egész nyugodtan használhatod, csak nem túl nagy mennyiségben. 

 

Profira bíznád a kontúrozást? Egyéni smink oktatáson szeretnél részt venni?

Nálunk azonnal be tudsz jelentkezni a számodra megfelelő sminkeshez az ország bármely pontján! Kattints a szalonkeresőnkre, válaszd ki a sminkes szolgáltatást, majd találd meg a számodra legszimpatikusabb szakembert, és máris bejelentkezhetsz a rendelkezésre álló időpontok egyikére! 

 

Online időpontfoglalás!

 

A főkép forrása:  IDE KATTINTVA