2024-02-23 17:00:00

Gyanta típusok - Így válaszd ki a tökéletes gyantát!

A gyantázás sokak számára egy fájdalmas élmény, amit utálnak és ki sem szeretnének próbálni. Pedig sokszor csak a gyanta típusának kiválasztásában rejlik a probléma, ami könnyen orvosolható. Mindegyik fajta gyanta teljesen más területre való, más a hatása a bőrre, így érdemes megismerni a rejtelmeit, mielőtt otthon nekiveselkednénk a szőrtelenítésnek.

Tarts velünk a gyanták világába!

gyanta_tipusai_igy_valaszd_ki_a_tokeleteset

A kép forrása IDE, és IDE kattintva

Gyanta típusok - Strip wax

Ezt a típust általában nagy területek szőrtelenítésére szokás használni. Működésének lényege, hogy egy vékony réteget kell felvinni a gyantából egy fa pálca, vagy roller segítségével, majd egy papírral lehúzni. Leginkább az apró, szinte láthatatlan szőrszálakkal szemben számít hatékonynak. Nem szabad többször egymás után felvinni ugyanarra a területre, mivel könnyen okozhatja a bőrfelszín sérülését.

 

gyanta_tipusai_igy_valaszd_ki_a_tokeleteset

Gyanta típusok - Előre elkészített strip wax

Az előre elkészített gyanta csíkok nagyon egyszerűen használhatók, nem szükséges melegíteni őket és nem áll fenn a veszélye, hogy túl sok anyag kerül a bőrre. Utazáshoz tökéletesek, azonban nagyobb területekre nem a legjobb választás, mivel nem kenhető az állaguk. 

 

gyanta_tipusai_igy_valaszd_ki_a_tokeleteset

A kép forrása IDE, és IDE kattintva

Gyanta típusok - Hard wax

A hard wax típusú gyanták tökéletesek a kisebb, de érzékenyebb területekre, mint a hónalj, bikinivonal, bajusz, szemöldök. Melegen kell felkenni, majd megkeményedés után a szőrszál növekedésével ellentétes irányba letépni. Nagy előnye, hogy a bőrfelszínt nem sérti, így többször is felkenhető ugyanarra a területre

 

gyanta_tipusai_igy_valaszd_ki_a_tokeleteset

A kép forrása IDE, és IDE kattintva

Gyanta típusok - Csokoládé wax

A csokoládéból készült gyanták előnye, hogy kíméletesen szabadítanak meg a nem kívánt szőrszálaktól, miközben az antioxidánsokban gazdag összetételük miatt ápolják a bört. Szójabab és mandula olaj, illetve glicerin tartalma miatt pedig a bőr kipirosodására hajlamosak számára tökéletes választás. 

 

gyanta_tipusai_igy_valaszd_ki_a_tokeleteset

A kép forrása IDE, és IDE kattintva

Gyanta típusok - cukorpaszta 

A cukorpaszta citromból, cukorból és vízből készül, így egy nagyon természetes szőrtelenítési módszer, mely az érzékeny bőrűeknek tökéletes választás. Bármelyik gyanta típus helyettesítésére jó lehet, hasonlóan a hard wax-hoz, ez sem sérti a bőr felszínét, így több alkalommal is használható egy területen belül. A hátránya, hogy a szőrszála hosszúságának 6-7 mm-esnek kell lennie, hogy megfelelően beleragadjon.  

 

gyanta_tipusai_igy_valaszd_ki_a_tokeleteset

Kozmetikust keresel? Keress, találj és foglalj online a bwnet.hu oldalán!

Profira bíznád inkább a gyantázást? Nálunk azonnal be tudsz jelentkezni a számodra megfelelő kozmetikushoz az ország bármely pontján! Kattints a szalonkeresőnkre, válaszd ki a kozmetikus szakterületet, majd találd meg a számodra legszimpatikusabb szakembert, és máris bejelentkezhetsz a rendelkezésre álló időpontok egyikére! 

 

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS KOZMETIKUSOKHOZ

 

A főkép forrása IDE, és IDE kattintva

 

Ez is érdekelhet:

Esti bőrápolási rutin lépésről-lépésre

Self-care tippek - indítsd az új évet egy teljes megújulással!