2022-03-28 15:34:03

BARBER BATTLE BUDAPEST 2022- fodrász- és borbély verseny játékszabálya

1. Játékszabályzat

A dokumentum tárgya a „Barber Battle Budapest 2022 “ fodrász és borbély verseny szabályainak (a továbbiakban csak „szabályzat“) teljes és világos rendezése. A jelen szabályzat az egyetlen dokumentum, amely kötelezően rendezi a játék szabályait. A jelen szabályzat csak a jelen dokumentumhoz tartozó, a jelen dokumentummal egyezően közzétett, írásbeli kiegészítésekkel módosítható.

 

A játék rendezője:

Beauty World Net Kft.

1066 Budapest, Teréz krt. 38. 1/110 C.

Cégjegyzékszám: 01-09-982082

 

2. A játék ideje és helye

A játék 2022.03.28.-tól 2022.10.23-ig, Magyarország területén kerül megrendezésre (a továbbiakban csak „a játék ideje“ és „a játék helye“).

 

3. Részvétel a játékban

3.1 A játékban csak olyan Magyarországon és akár külföldön élő 18 évesnél idősebb végzett fodrász/borbély, vagy fodrász/borbély tanulmányokat folytató fodrász/borbély vehet részt, akire nem vonatkozik a jelen szabályzat 6.8 cikke szerinti kizárás, aki a játék ideje alatt és helyén megfelel a jelen szabályzatban feltüntetett további feltételeknek.

 

3.2 A résztvevő a versenyen következőképpen vesz részt:

A jelentkező 2022. szeptember 09.-ig átutalja a verseny nevezési díját a következő számlaszámra:

 

  • OTP Banknál vezetett: 11713177-21457902

  • Számla tulajdonosa: Beauty World Net Kft.

  • Közlemény: BARBER Battle és a Teljes neved

  • Nevezési díj: bruttó 30.000 Ft/kategória/pályamunka

• A versenyző a kiválasztott kategóriában tetszőleges termékekkel modern, kreatív frizurát alkot a modellje haján.

• Elküldi a jelentkezési lapot pontosan és teljesen kitöltve, az általa készített frizura 2db végleges fényképét (profil és oldalnézet) postai úton és online egyaránt.

Online beküldés: WeTransferen (We Transfer feltöltés: https://wetransfer.com/, e-mail to: info@bwnet.hu cím)  

Postai beküldés:

Beauty World Net Kft.

Győri Szabolcs,

Barber Battle Budapest

1066 Budapest, Teréz krt. 38. 110/C

legkésőbb 2022.09.09. 12:00-ig (a beérkezés időpontja a megjelölt dátum, az esetleges késedelmi hibákért -posta, futárszolgálat, forgalom, stb.- a versenyző vállalja a felelősséget).

 

• A jelentkezési lapon kitölti:

  • vezeték és keresztnevét

  • a szalon nevét

  • kapcsolati e-mail címét

  • kapcsolati telefonszámát,

  • a választott versenykategóriát (idén kettő kategóriában is lehet nevezni)

1. Barber hajvágás és styling kategória 

2. Férfi freestyle kategória

  • válaszol a 3+1 standard kérdése a jelentkezési lapon

  • aláírja a jelentkezési lapot

  

• A fényképpel kapcsolatos kritériumok:

o 1. A cél 2db végleges fénykép készítése. A fényképen a frizurának kell dominálnia (a modell maximum derékig látszódjon). Szemből mindenképp egy képet és hátulról/oldalról szükséges leadni egy fotót. Ezt a végleges 2db fényképet fotópapíron és WeTransferen is el kell majd juttatni a fent megadott címre. Háttér javasolt színe: szürke.

o 2. A fénykép formátuma: 20x30 cm, álló formátum.

o 3. A fényképek háttere szabadon választott.

o 4. Digitálisan módosítani csak a modellt lehet (anyajegyek eltüntetése, ráncok kisimítása, stb.), a frizurát, hajszínt, hajvágást, formát, stb.  (Photoshoppal, szűrőkkel retusálni) nem megengedett. 

A barber hajvágás, styling kategória verseny döntősének élőben el kell majd készítenie ugyanazt a frizurát, ami a beadott pályamunka fényképén látható egy szakmai zsűri és nagyközönség előtt 2022.10.22-én a döntőben.

A férfi freestyle kategória verseny döntősei az élő show-ban, sorsolás útján ismerhetik majd meg a modelleket. Azaz a kategória döntősei a beadott fotó- pályamunka alapján juthatnak a döntőbe, ahol a szervező által biztosított modell számára kell a modellhez illeszkedő stílusos frizurát elkészíteni a szabályoknak megfelelően. /A döntőbe jutás módja és követelményei megegyező a barber hajvágás, styling kategóriával/

o 5. A digitális fotóknak meg kell felelniük az alábbi feltételeknek: a fotóknak nyomtathatónak kell lennie, nagy felbontásban szükséges küldeni.

o 6. A frizurákról csak színes fényképek készíthetők, fotópapíron szükséges leadni azt.

 

A fényképek beküldése:

o 7. A résztvevőnek ahány pályamunkával indult, mindegyik pályamunkához be kell küldenie az 2db kiválasztott fénykép fotópapír alapú másolatát, illetve WeTransferen annak digitális változatát is.

o 8. A fényképet és a WeTransfert fent megadott címre kell beküldeni.

o 9. A fényképek beérkezésének határideje: 2022.09.09. 12:00 digitális és papír alapú formában is.

 

* A Rendező nem köteles a versenyre beküldött fényképeket a verseny vége után visszaszolgáltatni a versenyben részt vett fodrászoknak. A fotó beküldésével a versenyző egyben engedélyét adja, hogy a Rendező azt szabadon, korlátlan ideig felhasználhassa nyomtatásban, sajtóban, bármilyen internetes felületen beleértve a közösségi médiát is. A résztvevő egyben kijelenti, hogy ő maga, valamint a fotón szereplő személy, a fotós vagy bármely más közreműködő (sminkes, stylist és minden egyéb itt fel nem sorolt szereplő) személy lemond nevének feltüntetéséről, és ingyenesen hozzájárul a fotó Rendező általi felhasználásához. Döntőbe kerülés esetén minden fotó és videó, melyen a rendezvényre látogató szerepel a Rendező korlátlanul felhasználhatja.

 

3.3 A résztvevő jogosult a játékban újra részt venni, akár több pályamunkával (frizurával). Résztvevőnként maximum 3 pályamunkával és 3 modellel lehetséges a nevezés. Minden pályamunkához külön regisztrációs lap kitöltése valamint a fenti szabályok betartása szükséges.

 

3.4 A játékban csak azok a Résztvevők nyernek besorolást – s válhatnak díjazottá, győztessé - akik a játék összes megadott feltételét teljesítik, és rendben, teljesen elvégzik a regisztrálást, azaz kitöltik a kért összes regisztrációs adatot. A hiányos adatokat tartalmazó résztvevői regisztráció nem kerül besorolásra a játékba. A Rendezőnek jogában áll bármikor megítélni, hogy az egyes résztvevők teljesítik-e a játék megadott feltételeit.

 

4. A játék nyereményei, a játék menete, a nyertes meghatározásának mechanizmusa

  • Adómentesen 300.000 Ft + 50.000 Ft értékű ajándékcsomag a Barber hajvágás, styling kategória nyertesének, azaz az első helyezettnek

  • Adómentesen 300.000 Ft + 50.000 Ft értékű ajándékcsomag a Férfi freestyle kategória nyertesének, azaz az első helyezettnek

  • Adómentesen 50.000 Ft + 50.000 Ft értékű ajándékcsomag a Barber hajvágás, styling kategória második helyezettjének.

  • Adómentesen 50.000 Ft + 50.000 Ft értékű ajándékcsomag a Férfi freestyle kategória második helyezettjének.

  • 50.000 Ft értékű ajándékcsomag a Barber hajvágás, styling kategória harmadik helyezettjének.

  • 50.000 Ft értékű ajándékcsomag a Férfi freestyle kategória harmadik helyezettjének.

  • 100.000 Ft összértékű ajándékcsomag a nemzetközi zsűritag különdíjas versenyzőjének. 

 

A döntőbe jutás kritériumai, ami érvényes mindkettő kategóriára:

  • Jelen szabályzat 3.2 pontja alapján helyesen beküldött fényképes jelentkezés

  • Minden fotó sorszámmal ellátva kiállításra kerül egy előzsűrizésen

  • Az előzsűrizés során a verseny zsűrije, valamint szponzorok és fodrászok pontozzák a pályamunkákat az alábbiak szerint: zsűri által a legtöbb pontszámmal rendelkező 16 versenyző jut a döntőbe ebben a beosztásban: 11 döntős Barber hajvágás, styling kategóriában és 5 döntős pedig Férfi  freestyle kategóriában.

  • Előzsűrizésre érkező “közönség” összesen kategóriánként 1-1 sorszámot, ezáltal 1-1 versenyzőt jelölhet a döntőbe. A legtöbb szavazatot kapott közönség- versenyző (maximum1-1 fő) jut a döntőbe. Amennyiben ez az 1-1 fő már a zsűri legjobb 16 pályamunkája között is szerepel, úgy  a zsűri által 17. és 18.-nak ítélt legjobb pályamunka is továbbjut.

  • A döntőben összesen 18 pályamunka vesz részt, 3x6 fős körre bontva. 

 

Az értékelés kritériumai:  

  • Előzsűrizés során: pályamunka leadásának igényessége (a fotó stílusa, minősége)

  • Élő döntőben: Modell hajának állapota színpadra lépés előtt (nem lehet elővágni, előkészíteni a frizurát (a zsűri a döntő napján színpadra lépés előtt a modelleket megnézi. Előkészített, elővágott frizurával érkező modellek minusz pontszámokat kaphatnak az előkészítés mértékétől függően. Az ilyen eseteket a zsűritagok a döntő megkezdése előtt egyeztetik a versenyzővel.  A döntőre legalább 4 hete nem vágott frizurával kérjük a modellek érkezését. Ezt támogatja az alábbi időrend: pályamunka beküldési határidő 2022 szeptember 09.- döntő: 2022 október 30.  ez időszak között a frizura vágása már nem javasolt.)

  • Hajvágás nehézségi foka 

  • Szakmai megvalósítás tökéletessége (szárítás, vágás, gépelés, átmenetek, frizura összhatása)

  • Mennyire újszerű, trendi vagy előremutató a frizura

  • Összkép (ruha, frizura, egyéniség, illik-e az adott frizura a modellhez)

 

 

A szakmai zsűri vezető magyar fodrászokból áll, valamint egy vagy kettő nemzetközi borbélyból. Az értékelés tiszta és elfogulatlan, mivel a versenyben résztvevő fodrászok, fényképészek neve a fotókon nem szerepel és szerepelhet. Minden beküldött fotó kap egy anonim számot, amely végigkíséri a versenyben résztvevőket egészen a döntőbe kerülés kihirdetéséig. 

A döntőbe a két kategóriában összesen 18  induló jut be. A zsűrizés legfőbb kritériuma a „pályamű teljes összhatásának összhangja és újszerűsége, szakmai megvalósítása” lesz (a vágás, a forma, koncepció, újszerűség, valamint a ruha, a modell választás összhangja a képen, majd a döntőben). 

Az országos döntő a Symbol Budapest-ben kerül megrendezésre 2022.10.22. napján. Itt a barber hajvágás, styling kategória döntőseinek a zsűri előtt élőben kell újraalkotniuk a lefotózott modellt (ugyanazon a modellen, ugyanazt a frizurát, sminket, ruhát alkalmazva). A versenyzőknek mindent a zsűri és közönség előtt kell újraalkotni (hajvágás, styling, öltöztetés: a fotópályázat során beadott munka teljes újraalkotása változtatás nélkül). Rendelkezésre álló idő a döntőben:

Barber hajvágás, styling kategóriában: 45 perc

Férfi freestyle kategóriában: 60 perc

A zsűri a döntő napján színpadra lépés előtt a modelleket megnézi. Előkészített, elővágott frizurával érkező modellek nem kaphatnak maximális pontszámot. A döntőre legalább 4 hete nem vágott frizurával kérjük a modellek érkezését. Ezt támogatja az alábbi időrend: pályamunka beküldési határidő 2022 szeptember 09- döntő: 2022 október 30..  ez időszak között a frizura vágása már nem javasolt.

Nem minősül előkészítésnek: a hajszín, szakáll igazítás.  

A döntő napon a zsűrizés eredményeként kerül kiválasztásra a két kategória győztese. A résztvevő a Pályázat beküldésével kijelenti, és ezért helytáll, hogy – amennyiben a fénykép a szerzői jog által védett szerzői mű, a fénykép készítője írásban lemondott nevének feltüntetéséről, és ingyenesen hozzájárult a fénykép bármely, a jelen Játékszabályzatból eredő felhasználásához, – a fényképen szereplő személy hozzájárult a fénykép elkészítéséhez, – hozzájárul a fénykép közzétételéhez szükséges átdolgozásához, továbbá minden, a jelen Játékszabályzatból eredő felhasználásához, így különösen a fénykép bármely célra történő, ideértve a szervező reklámozásának célját is, közzétételéhez (lehívásra hozzáférhetővé tételéhez) – a leírás, egyéb szellemi alkotás a saját szellemi alkotása, arra nézve korlátozásoktól mentes szerzői jog illeti meg, – hozzájárul a leírás, egyéb szellemi alkotás közzétételéhez, annak bármilyen felhasználásához, beleértve az átdolgozást is.

4.1 Férfi freestyle kategória kiegészítő információk: 

A nevezési feltételek és az elődöntő szabályai mindkettő kategóriában azonosak. Tehát szükséges egy pályamunka beadása a fentiek alapján.

A döntőbe jutott freestyle versenyzők részére a szervezők egy-egy modellel, (egyéniséggel) készülnek. A modellek sorsolása a színpadon zajlik az élő show-ban, hogy melyik versenyző székébe ülnek majd. A modellek kiléte a versenyzők, zsűri és mindenki előtt titok marad, csak a döntő pillanatában találkoznak. A sorsolást követően kell döntenie a versenyzőnek, hogy milyen technikát alkalmaz, frizurát készít, hogyan stylingol. A versenyzők a (verseny) óra indítás után mérhetik fel a haj textúráját, stb.

Az értékelés kritériumai mindkét kategóriában azonosak. 

 

5. A nyeremények átadása a nyerteseknek

5.1 A szervező - legkésőbb a játék kiértékelését követő 14 munkanapon belül – a regisztrációs űrlapon feltüntetett kapcsolati telefonszámon vagy e-mail címen fogja keresni a győzteseket, felkérve arra, hogy vegye fel nyereményét, mégpedig az 5.4 pontban meghatározott időszakon belül. A díjak nem válthatók más nyereményre. A nyertes köteles a Szervezővel együttműködni annak érdekében, hogy a nyeremény átvétele a meghatározott határidőn belül megtörténjen.

 

5.2 A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy azt a résztvevőt, akinél a játék eredményét befolyásolni képes – akár harmadik személy közvetítésével is - csaló, tisztességtelen, vagy jó erkölcsbe ütköző eljárás alapos gyanúja merül fel, a játékból kizárja. A Rendező fenntartja magának a jogot arra, hogy ne ítélje meg, vagy ne adja ki a nyereményeket, amennyiben kétségek uralkodnak a játék szabályainak, a nyertes részéről történt megszegése, vagy a résztvevő bármilyen jó erkölcsbe ütköző eljárása esetén.

 

5.3 Amennyiben a nyertes megtagadja a nyeremény átvételét, elveszti a nyereményre vonatkozó jogosultságát, s azt a Rendező - saját mérlegelése alapján – a jelen szabályzat szerint, sorrendben következő Résztvevőknek adhatja, ill. marketing- vagy jótékonysági célokra használhatja fel. Ugyanígy fog eljárni a Rendező abban az esetben, ha a nyertessel ismételten (legalább kétszer) nem sikerül a regisztrációs űrlapon feltüntetett kapcsolati e-mailen vagy telefonszámon – olyan módon, hogy az egyes megkeresések között legalább 7 nap telik el – kapcsolatba lépni, és/vagy ez a nyertes, a nyeremény átvételére történő felkérést követő 14 napon belül, bármilyen okból nem veszi át a nyereményt.

 

5.4 A nyereményeket, a játék befejezését követően, legkésőbb 90 munkanapon napon belül fogjuk átadni a nyerteseknek. 

 

6. Záró rendelkezések

6.1 A Rendező nem felel az internet hálózat, vagy más elektronikus eszköz közvetítésével történő adatátvitelnél bekövetkezett technikai problémákért. A Szervező nem felel a postai kézbesítés késedelméért, vagy annak meghiúsulásáért (pl. elveszett küldemény).

 

6.2 A résztvevő, a játékban való részvétellel és a nevezés díj befizetésével ill. a regisztrálás végrehajtásával kinyilvánítja a játék szabályaival való egyetértését, és vállalja azok maradéktalan betartását. A játék kapcsán keletkező, a jelen szabályzatban nem rendezett jogokat és kötelezettségeket Magyarország jogi előírásai szabályozzák.

 

6.3 A Rendező fenntartja magának a jogot arra, hogy a játék szabályait bármikor módosítsa, ill. a játékot teljesen – indoklás és kártérítés meghatározása nélkül - időben áthelyezze. A játék szabályainak bármilyen módosítsa írásban történik, és a játék oldalain közzétételre kerül.

 

6.4 A Rendező fenntartja magának a jogot arra, hogy a játékban résztvevők által befizetett részvételi díjat megtartsa abban az esetben, ha a nevezés hibásan érkezik be, valamint, ha a nevező az előzsűrizés során nem jut be a döntőbe.

 

6.5 A Rendező fenntartja magának a jogot arra, hogy a játékban résztvevők által befizetett részvételi díjat megtartsa abban az esetben is, ha a döntőbe jutott versenyző nem vesz részt a döntőn. Amennyiben a döntős versenyző saját, modellje, vagy egyéb hibából, egészségügyi okokból, stb. adódóan nem vesz részt a döntőn úgy Rendező kárpótlást, kártérítést, visszafizetést, későbbi versenyen automatikus kvalifikációt nem vállal versenyző irányába.

 

6.6 A Rendező fenntartja magának a jogot arra, hogy a felsorolt ajándékcsomagokat nem váltja pénzbeli kifizetésre. Azok csak tárgyi eszközként vehetők át közvetlenül a felajánló cégtől, cégektől.

 

6.7 A Rendező nem felel továbbá semmilyen kárért, amit a résztvevő esetleg a játékban való részvétel, vagy a megszerzett nyeremény által szenved el.

 

6.8 A résztvevő a játékra történt regisztrálással, győzelem esetén is hozzájárul ahhoz, hogy személyéről képi és audiovizuális felvételek készülhetnek, amelyeket azután, hírközlő eszközökben és a játék Rendezőjének vagy Szervezőjének reklámanyagaiban - a nyertes utónevének és nevének, a nyeremény adatainak és értékének feltüntetésével együtt - közzétehetnek. A résztvevő, a személyéről készített, majd közzétett képi vagy audiovizuális felvételekkel összefüggésben nem léphet fel díjazásra vonatkozó követeléssel, és lemond minden, ennek kapcsán keletkezett vagy keletkezhető anyagi vagy egyéb tulajdonjogi követeléséről.

 

6.9 A résztvevő, a játékra történt regisztrálással hozzájárul ahhoz, hogy megadott személyi adatait, a regisztrációban szereplő kiterjedésben – nyerés esetén – a szóban forgó nyereményre és annak értékére, valamint a nyertes kézbesítési címére vonatkozó adatokat, a Rendező, mint adatkezelő kezelje és - esetleg a Rendező, mint adatfeldolgozó közvetítésével – feldolgozza. Ugyanez vonatkozik a nyertes képi vagy audiovizuális felvételeire is, amelyeket a Rendező a játék során vagy befejezése után készít a résztvevőről (a továbbiakban csak „személyes adatok“). A személyes adatok megadása önkéntes. Az adatok az adatfeldolgozón kívül harmadik személynek nem kerülnek átadásra és részükre nem válnak hozzáférhetővé. Az adat-kezelés célja a jelen játék lebonyolítása, nyertes Résztvevő esetén az adókezelés, a játék eredményeinek - hírközlő eszközökben és a játék Rendezőjének vagy Szervezőjének reklámanyagaiban történő - közzététele, mégpedig a játék befejezését és a játékból származó követelések rendezését követő egy évre. Amennyiben ehhez a Résztvevő külön kifejezetten hozzájárult személyes adatai –utónév, név, cím (ide értve a kapcsolati e-mail címet is) üzleti vagy szolgáltatási ajánlatok tételére, elektronikus eszközök segítségével történő, üzleti közlemény-küldés céljára is felhasználhatóak, mégpedig a jelen játék befejezésétől számított 10 év időtartamra. A nevezési díj a Szervező technikai költségét tartalmazza, mely a pályázó döntőbe be nem kerülése esetén sem térítendő vissza. A nevezési díj tartalmazza a versenyző, illetve nevezésenként 1 fő modell eseményen történő részvételét. A Rendező fenntartja magának a jogot arra, hogy a játék és verseny elhalasztása esetén (azaz , ha későbbi időpontban meg lesz tartva a verseny akár 2023-ben), akkor a már beérkezett munkákat és befizetéseket automatikusan áthelyezze a későbbi dátumra. A rendezvény teljes lemondása esetén a befizetett nevezési díjakat utalja vissza a Rendező. 

 

6.10 A személyes adatok feldolgozása automatikusan, elektronikus formában történik. A résztvevő tudomásul veszi továbbá, hogy megilletik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben meghatározott jogosultságok. A résztvevő a személyes adatok feldolgozásához adott hozzájárulást – a Szervező címén – térítésmentesen, bármikor visszavonhatja (a feldolgozásához adott hozzájárulás visszavonása esetén, a személyes adatokat törlik, vagy más módon semmisítik meg), jogában áll személyes adataihoz hozzáférni (ideértve az azok kiterjedésére és feldolgozásának céljára vonatkozó adatokat, valamint a forrásukról szóló összes elérhető információt), azokat javítani, a helytelen személyes adatokat kiegészíteni letiltani, azok megsemmisítését kérni, stb. Az iránti kétség esetén, hogy a személyes adatok feldolgozása a résztvevő magán- vagy személyes életének védelmével ellentétes, vagy törvénybe ütközik, a résztvevő kérheti a Szervezőt a hibás állapot magyarázatára és haladéktalan elhárítására, ill. közvetlenül fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, valamint igényét bíróság előtt érvényesítheti. Szervező adatkezelési nyilvántartási azonosítója: NAIH-88119/2015.

 

6.11 Kizárt a játékból a játék Rendezőjének minden dolgozója, a játék szervezésében a Szervezővel másképp együttműködő természetes személyek, valamint a fentebb említett összes személy Ptk. 8:1.§ (1), 2) pontja szerinti közeli hozzátartozója. Amennyiben egy ilyen kizárt személy a nyertes, a Rendező, a nyereményt – saját belátása szerint – a jelen szabályzat alapján következő, további Résztvevőnek adhatja, ill. más marketing- vagy jótékonysági célokra fordíthatja. 

6.12 A játékra vonatkozó információkhoz a bwnet.hu és info@bwnet.hu címen férhet hozzá.

6.13 A teljes szabályzat a bwnet.hu oldalon oldalán kerül közzétételre. Amennyiben bármely, a jelen játékot bemutató reklámanyagon feltüntetett, rövidített szabályzat és a bwnet.hu oldalon elérhető, jelen teljes szabályzat szövege között eltérés van, a jelen teljes szabályzat élvez elsőbbséget.

 

Kelt: Budapest, 2022. március 22.