Száraz haj detox

5 lépés a sérült haj megmentésére

<p>5 lépés a sérült haj megmentésére</p>

Fakó, fénytelen haj, szálkás, száraz, töredezett végek. Egyik sem szép látvány. Ha követed a következő lépéseket, újra ragyogóvá varázsolhatod a frizurád!

 

1. Válassz jó sampont

Kezdjük az alapoknál, hiszen egy jó samponnal indul minden. Olyat válassz, ami extra adag hidratáló összetevőt és természetes olajokat, valamint selyemkivonatot tartalmaz. Ne ess túlzásba a hajmosással sem, hetente 2-szer 3-szor bőven elég. Ha túl gyakran mosod, a természetes olajokat is „eltávolítod róla”, ez is nagyban hozzájárul a tincsek kiszáradásához.

 

2. A hatékony kondicionáló fél siker

A mosást mindig kövesse kondicionálás. A legjobbak a kreatin tartalmú termékek. Ezeket csak a hajad második felére vidd fel, mert ott van a legnagyobb szükség az extra hidratálásra.

 

3. Maximális ápolás

Hogy elkerüld az ollót, használj extra adag ápolót tartalmazó maszkokat, pakolásokat hetente legalább 2-szer. A leírás szerint nedves/törölközőszáraz hajra vidd fel a terméket, majd hagyd hatni egy órán keresztül. Megerősítheted a hatást, ha törölközőbe csavarod a hajad, majd a turbánodra rámelegítesz egy kicsit hajszárítóval.

 

4. Óvatosan a forrósággal

Vizesen a haj sokkal sérülékenyebb, ha nem muszáj, ne fésüld ki szárítás előtt. Soha ne szárítsd a legmagasabb hőfokon és mindig használj hővédő spray-t. Sőt, ha teheted, hagyd inkább a szabad levegőn megszáradni.

 

5. Extra ápolás

Száraz hajvégeidet ápold tápláló olajokkal. Ezek lezárják a töredezett részeket, kevésbé lesz szálkás a hajad és természetes fényt kölcsönöznek frizurádnak.

BWNet Magyarország