Őszi-téli csodafegyver

Ilyenkor még a legerősebb immunrendszerrel rendelkezőket is sokkal könnyebben ledönti a lábáról egy egyszerű megfázás is. Ilyenkor nem kell rögtön a patikába rohanni, elég, ha a nép gyógymódokhoz nyúlunk.

<p>Ilyenkor még a legerősebb immunrendszerrel rendelkezőket is sokkal könnyebben ledönti a lábáról egy egyszerű megfázás is. Ilyenkor nem kell rögtön a patikába rohanni, elég, ha a nép gyógymódokhoz nyúlunk.</p>

A gyömbértea az egyik legjobb vírusölő, melyet már évezredek óta alkalmaznak. Hatásos segítséget nyújt hányinger ellen, gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig nagyon jó ellenszere a megfázásnak, torokfájásnak, valamint kiemelkedő a vértisztító hatása is. Erősíti az immunrendszert, javítja a memóriát és csökkenti a rossz koleszterin szintet. Ennyi jótékony tulajdonság egy növényben igazán rendkívüli, így jó, ha mindig tartasz belőle otthon egy darabkával.

 

Fontos kiemelni, hogy a legtöbb hatóanyag közvetlenül a héja alatt található, így fontos, hogy csak vékonyan hámozzuk meg, vagy csak jó erősen mossuk meg. A legjobb, ha teát készítünk belőle:

Egy körülbelül hüvelykujjnyi darabot tisztítsunk meg, aprítsuk fel, de az is jó, ha lereszeljük. Ezt adjuk  fél liter vízhez, majd tegyük fel főni. A főzetet ízesítsük mézzel, szegfűszeggel, így igazán télies aromákat kapunk. Ha megfőtt, csak utána adjunk hozzá citromlevet és mézet (a méznek főzés közben elillanak a hatóanyagai). 

BWNet Magyarország