Minden, ami nő

A mai nő 100%-os formáját kell, hogy hozza. Frizura, smink, körmök, fittség, bőrápolás és esztétika terén, valamint kihagyhatatlan az öltözködés. Így most egy fiatal, magyar tervezőt szeretnénk bemutatni Nektek.

<p>A mai nő 100%-os formáját kell, hogy hozza. Frizura, smink, körmök, fittség, bőrápolás és esztétika terén, valamint kihagyhatatlan az öltözködés. Így most egy fiatal, magyar tervezőt szeretnénk bemutatni Nektek.</p>

A Polonszky egy kortárs magyar divatmárka, amelyet Polonszki Tünde hozott létre. Olyan nőknek tervez, akik erősek, letisztult szellemiségűek, de nyitottak, műveltek és összhangban vannak önmagukkal. A ruhák karakterét egyszerű szabásvonalak és kifinomult formák jellemzik.

 

A tervezőt: Polonszky Tündét kérdeztük.

Hogyan indultál el ezen a pályán? Miért lettél divattervező?

Sokáig nem tudtam, hogy mi szeretnék lenni, de amikor még járni sem tudtam, már a "lábbal hajtós" varrógép pedáljával játszottam! Édesanyám sokat varrt nekünk, ezért közvetlen kapcsolatom volt a ruhakészítéssel. Miután felvettek a Krea divattervező szakára, már tudtam, hogy ez az, amiben ki tudom fejezni önmagam, ez az, ami érdekel, létrehozni valamit, ami az én fejemből, az én gondolataimból születik meg, az én kezem munkája által. Ez nagyon jó érzés!

 

Miből meríted az inspirációd?

Bármiből...anyagokból, filmekből, a természetből, az utcán sétáló emberektől, más tervezőktől... Néha egy világnézet az, ami köré építem a kollekciót.

 

Hogyan zajlik egy kollekció megtervezése?

Összegyűjtöm azokat a dolgokat, amik inspirálnak, és aköré a téma köré gyűjtök képeket, anyagokat... Utána folyamatosan ugranak be dolgok, amik skiccek formájában öltenek testet, majd ezeket leredukálom pár darabra. Majd jöhet a mintadarabok elkészítése.

 

Mit mondanál az őszi/téli kollekciód kapcsán?

Az őszi-téli kollekcióban egyre több nőies formát lehet megtalálni.

BWNet Magyarország