London idén is várja a magyar tehetségeket

Múlt héten olvashattatok már a Visionary Award-ról (ide belinkelhetnénk a múlt heti cikket), amelynek a tavalyi év sikerét követően ismét több magyar versenyzője is lesz. Egyik közülük a L’Oreal Professionel nagykövete, Rácz Böbi, akit most a felkészülésről és a tervezett pályamunkájáról kérdeztünk.

<p><span>Múlt héten olvashattatok már a </span><span>Visionary Award-ról (ide belinkelhetnénk a múlt heti cikket)</span><span>, amelynek a tavalyi év sikerét követően ismét több magyar versenyzője is lesz. Egyik közülük a L’Oreal Professionel nagykövete, Rácz Böbi, akit most a felkészülésről és a tervezett pályamunkájáról kérdeztünk.</span></p>

Honnan meríted az inspirációt?

Mostanában nagyon érdekel a ’70-es évek Amerikája. Az akkoriban az Egyesült Államokban kialakult forradalmi hevülettel átitatott kulturális, képzőművészeti és zenei színtér foglalkoztat. Ez adta a kiindulópontot. Ennek a vasfüggöny miatt ugyan csekély mértékben, de voltak hatásai a Magyarországon is, csak sokkal később. Én az ellenkultúrának azt a részét szeretném kiragadni, hogy hogyan vitték ki a fiatalok a művészetet az utcára. E témában olvasok jelenleg még könyveket és webes felületeken keresgélek hozzá képeket. Ebből már most kialakult a fejemben egy erős koncepció, úgy szeretném leképezni a gondolataimat, hogy a stílusjegyek visszahozzák ezt a korszakot, és egyben előremutató, ízléses alkotás legyen.

 

Alkalmi vagy hétköznapi frizurával készülsz?

Ezen a versenyen nem hétköznapi frizurát várnak a versenyzőktől, ennek megfelelően egy látványos formával készülök, amihez jól illeszkedik majd a ruha, ami külön erre az alkalomra készül. Az arcon vagy a hajon lévő színek terveim szerint visszaköszönnek majd a ruha színeiben is.

 


Mennyi idődet veszi el a felkészülés?

A felkészülés rengeteg időt emészt fel, de nem sajnálom. Az anyaggyűjtésre általában éjjel marad időm, ehhez egyébként már májusban hozzáfogtam. Ekkor elkezdtünk a ruhatervezőmmel, akivel csodálatos módon nagyon egy rugóra jár az agyunk- a ruhán is ötletelni.

 

Kik segítenek a pályázat elkészítésében?

A ruha tervezése során felmerült társművészeti ágként a graffiti. A már említett ellenkulturális forradalomhoz szervesen kapcsolódik ugyanis a falfirkából megszületett műfaj, ami egyébként a ruhán is megjelenik. Ennek kapcsán ismertem meg egy lelkes, nagyon tehetséges graffiti művészt, Fork Imrét, a HPS group designerét. A felkészülés folyamatát dokumentáljuk is, egy videós barátnőm Nagy Linda segítségével, aki rengeteg ötlettel, segítséggel tesz hozzá a műhöz.

BWNet Magyarország