Hőségálló sminktrükkök

A hőmérő higanyszála tartósan 30 fok felett tanyázik. Ilyen kánikulában senki sem szeret vastag, erős sminket viselni. Most elárulunk néhány tuti praktikát, hogyan lehet tökéletes a sminked kánikulában is.

<p>A hőmérő higanyszála tartósan 30 fok felett tanyázik. Ilyen kánikulában senki sem szeret vastag, erős sminket viselni. Most elárulunk néhány tuti praktikát, hogyan lehet tökéletes a sminked kánikulában is.</p>

Fényvédelem és hidratálás

A hidratált bőr minden smink alapja, még nyáron, amikor nem is érzed szükségét, akkor is fontos, hogy ápold a bőröd, lehetőleg olyan termékkel, ami fényvédőt is tartalmaz. Kánikulában válaszd a könnyű lotion, vagy gél állagú krémeket

 

Egységes bőrszín

Ha nem makulátlan a bőröd, választhatsz a BB krémek közül is, amelyek mindent tudnak, amit egy jó hidratálónak tudnia kell, ráadásul még enyhe színt is adnak a bőrödnek, így téve egységessé azt. Ekkora fedés a kánikulában pedig éppen elegendő. Ha szükségét érzed, egy áttetsző púderrel teheted még tartósabbá az eredményt.

 

Ragyogás

Nyáron elég egy leheletnyi bronzosító az orcákra, ettől még annak az arca is ragyogóbbá válik, aki egyébként fehér bőrű, vagy kerüli a napot. A színt pedig oda kell feltenni, ahol először meg szokott kapni a nap, vagyis az arc leginkább kiemelkedő pontjaira (arccsont, szemöldökcsont, orrnyereg), ettől igazán természetes lesz a végeredmény.

 

Szemfestés egy mozdulattal

A hőségben sokaknak nincs kedve a szemhéjpúderekkel bíbelődni. Az én személyes kedvenceim ilyenkor az olyan tartós szemhéjfestékek, amelyeket egyszerűen az ujjainkkal is fel tudunk ütögetni a szemhéjunkra. 

BWNet Magyarország