Hogyan válasszunk napozó készítményt?

Hancz Marianna szépségterapeuta tippjeit olvashatjátok. 

 

A nyaralás és a nyári vízparti strandolás során különösen fontos, hogy megfelelően védekezzünk a nap káros sugárzása ellen, és ezzel megelőzzük a leégést,a bőr idő előtti öregedését, azaz az UVA sugarak által okozott kollagén- és elasztin rostok kásosodását, a napallergiát, az arra hajlamos egyéneknél a napfény okozta egyenetlen pigmentációt, és esetlegesen a rosszindulatú bőrdaganatok későbbi kialakulását.
 
A megfelelő SPF (napfény védelem faktor) kiválasztásához tudnunk kell milyen bőrtípusba sorolhatjuk magunkat, ezért akár érdemes szakember  - kozmetikus vagy bőrgyógyász- segítségét kérni.
 
A legegészségesebb az, ha bőrünket fokozatosan szoktatjuk hozzá a napfényhez, a bőrtípusunknak legmegfelelőbb fényvédelemmel ellátott fényvédő krém használatával!
 
Sokan úgy gondolják, hogy a nyaralás előtti szoláriumozás megfelelő előkészítést és védelmet nyújt a bőrnek.Sajnos ez a hit téves!A szoláriumban a bőr főként UVA fénynek van kitéve, mely relatíve gyors ideiglenes pigmentációt okoz.Egyúttal azonban e sugarak a bőr mélyebb rétegeire is hatnak, mégpedig nemcsak öregítik, vékonyítják, érzékennyé teszik a bőrt, de a napallergia kialakulásának kockázatát is fokozzák.
 
Ne feledjük, hogy a fényvédelem mellett a megfelelő ruházat, a jól szellőző, természetes anyagú öltözék, a kalap, sapka, és a megfelelő mennyiségű ásványvíz elfogyasztása is segít védekezni a napfény kevésbé jótékony hatásai ellen.
 

 

Az én választásom:
 
Janssen Cosmeceuticals "Photo Aging Face Guard with SPF 30" nevű fényvédő készítménye, amely egy ultrakönnyű, olajmentes emulzió, fotostabil fényvédő filterekkel, és ektoinnal, amely a bőr hidratáltságát segít megőrizni extrém fényviszonyok között is. 
A készítmény napallergiásoknak is megfelelő védelmet nyújt!
 
Az IMAGE Skincare parabénmentes, széles UVA/UVB spektrumú, antioxidánsokkal dúsított,rendkívül gyorsan felszívódó és nagyon kellemes gyümölcs illatú készítménye, a Prevention+ napozócsalád termékei.
 
Marianna szabad időpontjait itt találjátok:
http://www.bwnet.hu/szolgaltato/Hancz_Marianna/Csin-Csin_Szepsegszalon

BWNet Magyarország