Hasznos tudnivalók a masszázsról

Sokunk számára az ellazulás nagyon nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen a stressz egyre több embernek okoz különböző panaszokat és ebből kifolyólag betegséget is.

 

A stressz okozta tünetek pl. a fej-, a nyak-, a hátfájdalom, a koncentrációs zavarok, a szorongás és a depresszió. Ide tartozik a magas vérnyomás, a kimerültség és az ingerlékenység is.

 

A masszázsterápia nem csak az izmokat, a bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatással van az idegrendszerre is.  Feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmust, valamint a vérnyomás és a keringés helyreállását.

 

A napi stresszből adódó feszültségek gyakran megzavarják az alvást, mely fáradságot, kimerültséget és ingerlékenységet eredményez. A relaxációs masszázs hatására ellazulnak az izmok, lenyugszik az idegrendszer és ennek hatására lassul a test ritmusa is. Helyreáll a vérnyomás, visszalassul a szívritmus és mélyebb, szabályosabb lesz a légzés. Így megteremtődnek a pihentető alvást biztosító feltételek.

 

 

A masszázs következtében csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere, valamint növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, ezáltal javul az állóképességünk és teljesítmény-növekedés következik be.

 

A masszázs következtében kitágulnak a bőr kapilláris erei, ezzel növelve a létfontosságú sejteket tápláló anyagok felvételét, valamint a méreganyagok eltávozását egyaránt. A fokozott vérkeringés elősegíti a bőr megfelelő nedvességtartalmának biztosítását, megakadályozva annak kiszáradását.

 

A masszázs ma már nem egy luxuscikk, elérhető áron tölti fel az ember testét, lekét egyaránt. Csupán a megfelelő szakembert kell megtalálni ehhez.

 

A bwnet.hu tippje:

Kolláth Hermina, aki Budapest VI. kerületében várja vendégeit.

Árakról és a szabad időpontokról tájékozódj itt:

http://www.bwnet.hu/szolgaltato/Kollath_Hermina/Midasz_Szepsegszalon_

BWNet Magyarország