Férfi frizuratrendek

A Hajas szalonok egyik szalontrénere Pálfi István, 2009 óta dolgozik fodrászként, pályáját nem is kezdhette volna jobb helyen, mint Hajas László tanítványaként. Most megismerkedhettek vele és kifaggatjuk a férfi frizuratrendekről is.

<p>A Hajas szalonok egyik szalontrénere Pálfi István, 2009 óta dolgozik fodrászként, pályáját nem is kezdhette volna jobb helyen, mint Hajas László tanítványaként. Most megismerkedhettek vele és kifaggatjuk a férfi frizuratrendekről is.</p>

Hogyan lettél fodrász?

Mindig is tudtam, hogy valami kreatív munkát szeretnék, ahol lehet művészkedni . A fodrászatban megtaláltam a számításaimat, hiszen ez a szakma erről szól.

 

Honnan meríted az inspirációt a munkád során?

Inspirálódni bárhonnan lehet! Akár az aktuális trendekből akár az elmúlt évek trendjeiből is.  Ma már az interneten mindent megtalálunk, ami érdekelhet és inspirálhat minket. Főként divatanyagokat nézek és gyűjtök be az inspirációs albumomba, amely segíti a látásmódom szélesítését, fejlődését!

 

Mit jelent az, hogy szalontréner vagy?

Top Stylist vagyok, ezt a titulust kemény munkával kiemelkedő teljesítménnyel és tudással lehet kiérdemelni, bizonyítanod kell, hogy sok helyen képes vagy megállni a helyed a szalon életen kívül is. Ez lehet akár egy fashion show, akár egy fotozás vagy film illetve tv show forgatás is.

 

Szoktál járni különböző fodrászversenyekre?

Igen jártam pár különböző típusú versenyen, a fotópályázatokat különösen kedvelem, a többit annyira nem.

 

Mit gondolsz, milyen a magyar férfiak ízlése, ha a frizurájukról van szó?

A magyar férfiak több részre csoportosíthatók a frizurák terén: egy részük kifejezetten keresi az újdonságokat, igényli, hogy mindig valami divatos fazont készítsünk neki. Másik felük inkább egy jól bevált stílushoz ragaszkodik, őket nehezebb rávenni az újdonságokra.

 

Melyik most a legdivatosabb férfi frizura?

Mindig van 1-2 nagyobb férfi ikon a frizurák területén, akik befolyásolják a trendeket például Ryan Gosling, Jake Gyllanhaal, Ashton Kutcher vagy Hugh Jackman. Ami idén abszolút trend és rengetegen viselik az az oldalt és hátul rövidebb, felül hosszabb frizura. Ezt lehet kapcsolattal, vagy kapcsolat nélkül is vágni, tehetünk bele választékot, száríthatjuk oldalra, vagy hátra is. Nagyon sokféleképpen variálható, minél többféle finish terméket használunk, annál többféle stylingot kapunk.

BWNet Magyarország