Ázsiai csodakrémek

Először jöttek a BB-k, majd megjelentek a CC-krémek. De mit is tudnak ezek a csodakrémek és melyik, milyen problémát kezel?

<p>Először jöttek a BB-k, majd megjelentek a CC-krémek. De mit is tudnak ezek a csodakrémek és melyik, milyen problémát kezel?</p>

Mindkét krém Ázsiából származik. A BB jelentése Beauty Balm, vagyis szépség balzsam, a CC a Colour Correction (színjavító krém) rövidítése.

 

A BB krémeket eredetileg koreai színésznők használták különböző szépészeti beavatkozások után. Ez nyugtatta, ápolta az irritált bőrt és segített a hegek eltűntetésében. A terméket hamarosan a rajongók is felfedezték magukat és a BB elindult világhódító útjára.

 

S hogy miért szeretik ennyire? Azért, mert lerövidíti a sminkelési időt, úgy hidratál, mint egy nappali krém, fényvédőt is tartalmaz, ráadásul alapozóként is funkcionál, segít megelőzni a ráncokat és gyönyörű egységes bőrszínt biztosít. Az ilyen krémek többsége nagyon jól építhető, ha vékony rétegben viszed fel, nyugodtan alapozhatsz is rá, vagy rétegezheted, az erősebb fedés érdekében.

 

És hogy miben más a CC? Ez magában hordozza a BB krémek összes jó tulajdonságát, ráadásul még a bőrszínen is javít, korrigálja a pigmentfoltokat és általában magasabb fényvédőt tartalmaz, mint a BB. Állaga pedig sokkal könnyebb az ABC-ben őt megelőző társánál.

BWNet Magyarország