A legjobb reggeli

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Hiába szajkózzák ezt magazinok és cikkek tucatjai, mégis sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Ha reggelire valami tápláló és rostban gazdag ételt fogyasztunk, az egész napra feltölt minket energiával és a nap folyamán a farkaséhség sem fog ránk törni.

<p>A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Hiába szajkózzák ezt magazinok és cikkek tucatjai, mégis sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Ha reggelire valami tápláló és rostban gazdag ételt fogyasztunk, az egész napra feltölt minket energiával és a nap folyamán a farkaséhség sem fog ránk törni.</p>

Reggelre jó választás a zabpehely, ami az egyik legegészségesebb gabonaféle. Tele van kalciummal, B1- és E-vitaminnal, valamint cinket, vasat és mangánt is tartalmaz. Vásárlásnál figyeljünk oda, hogy a natúr, cukormentes változatot válasszuk! Az apró zabpelyhek a gyomorban megdagadnak és hosszú időre teltségérzetet okoznak. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, ami ha gyorsan felugrik, nagyon hamar le is esik, így tör ránk a farkaséhség. Készíthetünk belőle zabkását, süthetőnk kekszet, de keverhetjük joghurtba is, mindegyik remek választás.

BWNet Magyarország