5+1 tipp a bőrgyógyásztól - Ez a magyar sztárok szépségének titka!

A bőr az idő múlásával kevésbé sugároz egészséget, fiatalságot és üdeséget, azonban gondos odafigyeléssel késleltethetjük, enyhíthetjük a jeleket. Ebben nagyon fontos a megelőző szemlélet és a következetes életmódtervezés.

 

Megkérdeztünk egy szakértőt, Dr. Hatvani Zsófiát, a Royal Clinics Orvos- Esztétika Központ bőrgyógyász és esztétikai szakorvosát, melyek azok a szempontok, amelyeket már idén januártól érdemes betartani ahhoz, hogy elégedett és ragyogó arc nézzen ránk vissza a tükörből.

 

Nem csalás

Nemes dolog emelt fővel viselni a kort; aki elfogadóbb az öregedés tényével kapcsolatban, azon kevésbé látszanak az idő nyomai. Ettől függetlenül egy-egy kisebb korrekció, bőresztétikai beavatkozás elvégeztetése nem bűn. A lényeg, hogy törekedjünk a külső és belső egyensúlyra.

 

Kezelés alatt Keresztes Ildikó (Fotó: Royal Clinics Orvos-esztétikai Központ)

 

Nem ciki

A férfiak is szeretnének fiatalodni, zavarja őket a kopaszodás vagy csak szebb, egészségesebb arcbőrre vágynak és ez ma már egyáltalán nem szégyellnivaló. A kezeléseket ők is éppúgy igénybe vehetik, mint a hölgyek.

 

Adj a nyakadra

Még azoknál is, akik a rendszeres arcápolás és megelőzés hívei, ez a testrész sokszor háttérbe szorul. Egy jól karbantartott arcbőrrel nagy kontrasztot alkothat a nyak elhanyagolt bőre. Szerencsére a megelőző és fiatalító kezelések nagy része ezen a tájékon is alkalmazható, így érdemes együtt szépíttetni a két területet.

 

És a botox?

A botox nem ördögtől való. Egy 2015-ös tanulmány szerint a kezelt arcterületeken a bőr rugalmassága és elaszticitása fokozódik, ami magyarázata lehet annak, hogy hosszú távú botox-alkalmazás során a ráncok kialakulása csökken.

 

Fényvédő és D-vitamin

Nagyon fontos a bőr fényvédelme mind a nyári, mind a téli hónapokban. A minket érő napfény hatásai ugyanis összeadódnak és a bőrrák kialakulását nagymértékben elősegíthetik. A D-vitamin szintet lényeges a megfelelő szinten tartani szervezetünkben, ezt azonban sokkal biztosabban pótolhatjuk vitamin készítmények formájában.

 

Menj orvoshoz

A bőrrák, azaz a melanoma sajnos egyre fiatalabbakat érint. Épp ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen ellenőriztessük anyajegyeinket. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a korai felismerés életet menthet. Legyen az bőrelváltozás, panasz vagy csak kérdés a napi rendszeres bőrápolásról, érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni.

 

Farkasház Réka rendszeresen jár anyajegyszűrésre (Fotó: Royal Clinics Orvos-esztétikai Központ)

 

Ha szakértői cikkeink közben kedvet kapsz a legmodernebb szépségszalonokhoz, azonnal lefoglalhatod időpontod online.

 

A Royal Clinics Orvos- Esztétikai Központ szakembereihez itt jelentkezhetsz be online

http://www.bwnet.hu/szalon/Royal_Clinics_orvos-esztetikai_kozpont/

 

Szakértői cikkünk a femcafe.hu fashion&beauty rovatában is megjelent.

 

Lájkold vagy oszd meg a cikket, ha hasznosnak találtad!

 


Bálizs Anett, a Jóban Rosszban színésznője is elárulta szépségének titkát!

 

BWNet Magyarország