2018-ban a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságának házigazdája: Magyarország lesz!

Két ezüstöt és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán Göteborgban - írja az MTI.

Két ezüstöt és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán Göteborgban - írja az MTI.

Az eseményről számokban

Az idén Göteborgban szervezett EuroSkills versenyen

 

A magyar csapat kiemelt eredményei

A 16 magyar fiatal tizennégy szakmában indult a versenyen. Ezüstérmes lett a Tóth Bence és Vajgel Viktória alkotta informatikai csapat (IT specialista), Stadler Bence épületasztalos, bronzérmet szerzett Molnár Zsófia virágkötő, Pányi Péter hegesztő, Szöllősi-Vágó Éva fodrász és Beke Barbara szépségápoló. A nemzet legjobbja elismerést az informatikai csapat, Tóth Bence és Vajgel Viktória kapta. Kiválóság érmet kapott Varga Tamás ápolás és gondozás, Liszi Roland bútorasztalos, Zilahi Krisztián László és Balázs Dávid mechatronika szakmában. A magyar csapat az átlagpontszámok alapján az 5. helyen, az éremtáblán a 8. helyen végzett 28 ország között.

euroskills 2016

A magyar fodrász delegáció egy része. Balról: Kompos Tamás (tréner), Szőllősi- Vágó Évi (versenyző), Hajas László (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves tagozatának elnöke), Dan Réka (versenyző).

 

Az Euro Skills történetének legnépesebb mezőnyében kíváló eredményt ért el hazánk

A vasárnap kihirdetett eredményt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy értékelte, hogy a magyar csapat megállta a helyét, nagyon erős versenyben, az EuroSkills történetének legnépesebb mezőnyében érte el a kiváló, tisztességes eredményt. Rengeteg munkát fektettek be a versenyzők, a felkészítők, a vállalatok.

euroskills2018

2018-ban EuroSkills verseny házigazdája: Magyarország lesz

Mindez jó alapot teremt a 2018-as budapesti EuroSkills verseny megrendezéséhez. Figyelemre méltó, hogy a szépséggel kapcsolatos területen - fodrászat, szépségápolás, virágkötészet - három versenyző is érmet szerzett, a hegesztés területén pedig a fiatal magyar szakmunkás nagyon erős mezőnyben került a dobogóra. Utóbbi azt az üzenetet hordozza, hogy a magyar újraiparosításnak vannak szakmai bázisai. mondta az MKIK elnöke.

A záró eseményen a svéd házigazdák az EuroSkills zászlóval átadták stafétabotot a következő versenyt, a 2018. évi budapesti EuroSkillst szervező Magyarországnak.

 

euroskills2018

BWNet Magyarország