10 tipp sminktetoválóknak - hogyan tele legyen a naptárad?

Sminktetoválóként szeretnéd felpörgetni vállalkozásod, de úgy érzed nehézségekbe ütköztél?
Ha nem tudod mit kell tenned egy olyan szakmában, ahol szinte minden vendég új, akkor olvass tovább, mert ebben a cikkünket, erre kerestük a választ!

Sminktetoválóként szeretnéd felpörgetni vállalkozásod, de úgy érzed nehézségekbe ütköztél?<br />
Ha nem tudod mit kell tenned egy olyan szakmában, ahol szinte minden vendég új, akkor olvass tovább, mert ebben a cikkünket, erre kerestük a választ!

10 hasznos tipp sminktetoválóknak, amiket ha alkalmazol, garantáltan tele lesz a naptárad!

1. Építsd ki a bizalmat - egy profi sminktetováló ismérvei

Mivel szinte minden vendéged új vendég, különösen fontos figyelmet fordítanod a bizalomépítésre.

Hogyan tudsz bizalmat építeni?

Például, ha előre kiküldöd a szalonetikettet – így a vendég kicsit jobban megismerhet téged, és azt, hogy mi fogja várni nálad.

Ebben leírhatod mi a sminktetoválás menete, fájdalmas lesz-e, mire számítson, így a fel nem tett kérdéseire is választ kap a nagy nap előtt és így előre felkészülhet a tetoválásra.

A szalonetikettbe bekerülhet:

Tuti tipp, amivel növelheted a bizalmat a vendégben

A sminktetoválás végén adj neki egy nyomtatott utóápolási tanácsokat tartalmazó kis szóróanyagot. Ezt sokan elfelejtik, pedig ezzel nem csak magadat és a munkádat véded, de remek bizalomépítési lehetőség is.

Persze számos más tényezője van egy bizalmi kapcsolat kialakításának, de ez a két tipp hasznos lehet számodra, ha mindig új vendégekkel dolgozol.

2. Tekints úgy a sminktetoválásra mint egy luxus termékre!

A sminktetoválás az emberek fejében egy magasabb árkategóriájú szolgáltatás, amelyet nem vesznek havonta igénybe. Ezért úgy kell rá tekinteni, mint egy luxustermékre, amire igazából senkinek nincs szüksége.

Alapvetően nem egy létszükséglet, ahogy a hajvágás sem létszükséglet, de ezt azért mégis megteszi az ember egyszer-egyszer, ha ki akar nézni valahogy.

A sminktetoválás azonban az egyik legmagasabb minőségi osztályba kategorizált szépségipari szolgáltatás. Ehhez alakítsd a kommunikációdat!

 

online idopontfoglalo rendszer sminktetovaloknak

3. Legyél elérhető!

Amikor a vendég fejében megszületik egy döntés, hogy egy olyan terméket vásároljon meg, amelyre alapvetően nincs szüksége, akkor az sokszor egy érzelmi alapon történik.

A nők 70%-a impulzusvásárló.

Hogy mit jelent ez pontosan? Például este eszébe jut, hogy sminktetoválást szeretne, mert akkor sokkal szebbnek érezné magát és rögön szeretne valakit, aki ezt megcsinálja. És akár ott azonnal fizetne is érte!

Az ilyen impulzus vásárlókat úgy tudod megfogni, ha van online időpontfoglaló programod, amivel folyamatosan, a nap 24 órájában biztosítod a foglalás lehetőségét.

Vess véget az "elfelejtett" időpontoknak!

Mivel sminktetoválás esetében főleg új vendégekkel dolgozol, azok nagyobb eséllyel mondják le az időpontot, mint mondjuk a kozmetikusnál a törzsvendég. 

Az emberi psziché úgy működik, hogy a hallott dolgokra csak 20% -ban emlékszünk, ezzel szemben az írott dolgok vizuálisan is rögződnek, tehát ha egy emlékeztető sms-el is ráerősítesz az időpontra, már 70% esélyed van arra, hogy eljön a vendéged.

Ezen felül az írott dolgokat mindig komolyabban vesszük. Ha valami le van írva, ha a vendég kap egy üzenetet, e-mailt vagy egy SMS-t, akkor sokkal kisebb az esély rá, hogy csak úgy lemondás nélkül nem jelenik meg, így ezzel a technikával csökkentheted a lemondott időpontok számát.

4. Tapasztald ki, mennyi időt fog igénybe venni egy adott tetoválás!

Sminktetoválóként nagyon fontos, hogy megtanuld a szolgáltatásaidat időre végezni. Ne az legyen, hogy az egyik szemöldökkel 3,5 órát pepecselsz, a másikat meg 1 óra alatt összedobod, hanem pontosan tudd azt, hogy melyik típusú szolgáltatás, vagy technika mennyi idődet fogja igénybe venni.

Addig gyakorolj, amíg ezt az időt körülbelül tartani tudod, és így, amikor bevezetsz egy online naptárat, akkor gyakorlatilag – ha szeretnél szünetet tartani tarthatsz – nem lesznek lyukas óráid amiatt, mert nem megfelelően osztottad be az idődet a vendégek között.

tobb vendeg sminktetovaloknak

5. Hagyd gondolkodni a vendéget!

A tetoválás tervezésénél mindig rajzold be a többi területet is, és hagyd a vendégen azután is hogy elment. 

Miután hazament a vendéged, egész nap gyönyörű sminkkel nézhet tükörbe, az ismerősei is megdícsérik, így sokkal nagyobb eséllyel fog időpontot kérni tőled egy következő tetoválásra.

A fenti módszer 50%-al növeli annak esélyét, hogy a vendéged újra bejelentkezik!

6. Tetoválás közben ne beszélj másik vendéggel!

Tetoválás közben nem tudod felkapkodni a telefonodat, ezért nagyon sok vendéget bukhatsz akkor, ha ezekben az órákban nem tudsz válaszolni a hívásokra, vagy nem tudod őket visszahívni 5 percen belül két vendég között.

Egy online időpontfoglaló programmal azt fogod tapasztalni, hogy amikor felállsz egy nap végén másnapra már van 3-4 bejelentkezésed.

Mindezt úgy, hogy neked ez semmilyen plusz munkádba nem került, és a vendéged, aki ott volt nálad, annak az érdeke sem sérült azzal, hogy te más vendég beírásával foglalkoztál közben.

tipp sminktetovaloknak

7. A sminktetoválás egy exkluzív szolgáltatás – tűnjön is annak!

A sminktetoválás egy magasabb ár kategóriájú, exkluzív szolgáltatás, tehát nagyon fontos hogy kifele is exkluzívnak tűnjön. Ez azt jelenti, hogy mind a szalon, a higiénia, az öltözéked és a weboldalad facebook oldalad szempontjából is azt kell tükröznie a szolgáltatásodnak, hogy egy igazi luxus élmény várja a vendéget, ha téged választ, és nem csak az elkészített munkáidra, de az online és offline megjelenésedre is igényes vagy.

Egy modern, exkluzív szalonhoz ma már egy profi weboldal és egy online időpontfoglaló rendszer szinte elengedhetetlen!

8. Az ajánlás ereje – gyűjtsd a vendég véleményeket egy helyen

Mivel sminktetoválóként szinte mindig új vendégeid vannak, ezért nálad kiemelten fontos, hogy írásban, online is megjelenjenek rólad vélemények. Nagyon sokan ezek alapján alkotnak képet rólad, és ez alapján döntik el, hogy téged szeretnének választani.  

A BWnet rendszerén keresztül a saját profilodon írásos véleményeket tudnak hagyni a vendégeid, amelyet mindenki megtekinthet, amikor bejelentkezik hozzád.

9. Szakmai fejlődés

Az utolsó, és egyben a legfontosabb eszköz nem más, mint a szakmai fejlődés, és itt ne csak a saját szakmádra gondolj, hanem a szalonvezetésre, saját magad menedzselésére.

Minél több mindenhez értesz, minél gyorsabban dolgozol, és minél hatékonyabban tudod szervezni a mindennapjaidat, annál kevesebb idő alatt tudsz majd több pénzt keresni.

A titok, a gondos tervezésben rejlik. Egy jól működő rendszerrel hatékonyabbá teheted a különböző munkafolyamatokat, és rengeteg időt spórolhatsz meg, melyet így Vendégeidre és magadra fordíthatsz!

Ebben segít Neked a BWnet is!

10. Online naptár, ami helyetted dolgozik

A Bwnet Online időpontfoglaló programmal megkönnyítheted az életed, hiszen ez a naptár helyetted dolgozik, Te pedig az egyeztetések és az időpontok adminisztrációja helyett értékes időt takaríthatsz meg, a fontosabb dolgokra.

Nem kell többé a foglalások bonyolult nyilvántartásával foglalkoznod, és nem csörög állandóan a telefon, hiszen a BWnet rendszerén keresztül online jelentkeznek be Vendégeid.

Sőt, a rendszer még figyelmezteti is Vendégeidet a dátum közeledtével, így egyben véget vethetsz az elfelejtett időpontoknak is!

 

Próbáld ki Te is a Bwnet online időpontfoglaló programját 10 napon át ingyen, és győződj meg a saját szemeddel arról, hogy mennyi mindenben segíthet!

 

BWNET DÍJMENTES PRÓBAVERZIÓ!

PRÓBÁLD KI 10 NAPIG (kattints)

 

Kövess minket Facebookon is!

BWNet Magyarország