10 tipp az elégedett vendégekért - Vendégélmény fokozása a kozmetikában

Kozmetikusként, biztosan Neked is fontos, hogy vendéged ne csak kiemelkedő szolgáltatásban részesüljön, hanem kiemelkedő élményekkel is gazdagodjon szalonodban. Alábbi cikkünkben mutatunk 10 hasznos trükköt, melyek segítségével könnyedén fokozhatod a vendégélményt.

Kozmetikusként, biztosan Neked is fontos, hogy vendéged ne csak kiemelkedő szolgáltatásban részesüljön, hanem kiemelkedő élményekkel is gazdagodjon szalonodban. Alábbi cikkünkben mutatunk 10 hasznos trükköt, melyek segítségével könnyedén fokozhatod a vendégélményt.

10 tipp az elégedett vendégekért

Azzal már biztosan Te is tisztában vagy, hogy nem elég csupán a szakmádban a legjobbat nyújtani, fontos hogy szalonodba érkezve vendéged úgy érezze, ennél jobb helyre nem is érkezhetett volna.

Néhány apró figyelmesség, pár kedves szó, tiszta otthonos légkör. De kezdjük a legelején, mielőtt átlépnéd szalonok küszöbét.

1. Légy jelen a világhálón

Azok az idők már régen elmúltak, amikor egy szalonnak mindössze egyetlen telefonszámra volt szüksége ahhoz, hogy kapcsolatot tudjon tartani vendégeivel. A közösségi médiában való jelenlét legalább annyira fontos, mint az, hogy szalonodnak legyen egy jól átlátható, esztétikus, informatív honlapja.

Ez nemcsak a vendégeiddel való kommunikációt könnyíti meg, de segít vendégeidnek a kezelések kiválasztásban is.  

Egy jól felépített honlap tartalma:

 

TIPP:

Ha vendégeid véleményt is írhatnak a honlapra, az még egy kis pluszt ad neked. Ugye Te is sokkal szívesebben választasz olyan szakembert, aki vendégei szerint is a legjobb a szakmájában?

2. Használd ki a közösségi média adta lehetőségeket

Ha valaki nincs a Facebookon, nem is létezik. Ez biztosan te is hallottad már.

A Facebook nemcsak rendkívül leegyszerűsíti a kommunikációt vendégeiddel, de remek marketing és hirdetési felületet is biztosít. Ha rendszeresen teszel közzé érdekes tartalmakat, vagy akár engedsz bepillantást szalonod mindennapjaiba, könnyebben érheted el, hogy leendő vendégeid felfigyeljenek rád, és a munkádra.

Nincs is jobb reklám, mint egy hiteles előtte-utána fotó.

Az utolsó pillanatban mondta le vendéged az időpontját, de nem szeretnéd, hogy üres hely legyen a naptáradban? Tegyél ki egy posztot az üresedésről az online naptáradra mutató linkkel, és töltsd fel az üres helyeket. Ha szeretnéd, egy kis extra kedvezményt és kínálhatsz az ilyen esetekre.

szalonmarketing_vendegelmeny_bwnet_online_idopontfoglalo_szepsegszalon_online_marketing_weboldal_kozmetikus

3. Időpontfoglalás a kozmetikában éjjel-nappal? Ma már ez sem lehetetlen

Szerencsére ma már nem kell éjjel-nappali telefon szolgálatot üzemeltetni, hogy biztosítani tudd vendégeid számára a kért időpontokat. Van, aki szívesebben kommunikál vendégeivel telefonon, mások szívesebben intézik ezt üzenetek formájában.

Létezik azonban egy olyan módszer, ami hihetetlen módon leegyszerűsíti ezt a folyamatot, és rengeteg időt spórol meg neked, ez pedig nem más, mint az online időpont foglaló program.

A Bwnet online időpontfoglaló program egyik legnagyobb előnye a vendég számára, hogy bármikor tud időpontot foglalni, nem kell a nyitvatartási időhöz igazodnia.

És hogy miért jó ez neked, mint kozmetikusnak?

 

Összefoglalva a profi online kommunikáció kialakításának lépései kozmetikusként:

1. legyen egy honlapod, ami lehet ingyenes is, lehet nagyon egyszerű, ezt egy BWNET profil is helyettesítheti!

2. szükséged lesz továbbá egy Facebook és/vagy Instagram oldalra

3. építs be a honlapodba online időpontfoglaló programot, hogy rendben tarthasd az adminisztrációdat és ne telefonálgatással menjen az értékes időd!

szalonmarketing_vendegelmeny_bwnet_online_idopontfoglalo_szepsegszalon_online_marketing_weboldal_kozmetikus

Az online kommunikáció kialakítása után térjünk át azokra az eszközökre, amik a szalonban segítenek majd neked!

4. A legfontosabb az első benyomás

Itt dől el minden. Ha vendéged úgy érzi, hogy nem a megfelelő fogadtatásban részesült mikor megérkezett, az rányomja a bélyegét az egész ottlétére. Ha egyedül dolgozol a szalonban, és megérkezik a következő vendéged, köszöntsd őt (mutatkozz be neki, ha még nem ismered), és udvariasan kérd meg, hogy várakozzon addig, amíg nem végzel.

Ha közben meg is kínálod egy frissítővel, kedvességed mellé máris adtál még egy kis pluszt. Recepciós is dolgozik nálad? Ebben az esetben is szakíts pár pillanatot arra, hogy személyesen is üdvözölhesd a vendégedet.

5. Teremts hangulatos, megnyugtató környezetet

Nem kell igazi Feng-shui szakértőnek lenned ahhoz, hogy nyugodt környezetet biztosíts vendégeid számára. Egy szépen, esztétikusan berendezett, tiszta és higiénikus szalonba szívesebben tér majd vissza, és a kezelés alatt is harmonikusabban érzi majd magát.

A megfelelő dekoráció, finom illatok és az odafigyelés mind-mind otthonosabbá teszik szalonod.

6. Kozmetikusként egyszerre csak egy vendéggel foglalkozz!

Biztosan több dologgal is tudnál egyszerre foglalkozni, nemcsak a kezeléssel, amit éppen végzel, de jobb, ha tudod, ezt a vendégek egyáltalán nem értékelik. Sokkal jobban szeretik, ha minden figyelmedet nekik szenteled, és végig a kezelés időtartama alatt kizárólag velük foglalkozol.

Nem alakít ki jó benyomást rólad, ha folyamatosan a telefonoddal vagy elfoglalva, vagy éppen másokkal beszélgetsz ahelyett, hogy vendégeddel törődnél.

7. Tudj meg mindent, és emlékezz a fontos dolgokra

A te munkádat is nagyban megkönnyíti, ha pontos nyilvántartást vezetsz vendégednél alkalmazott szolgáltatásokról, kezelésekről vagy akár a felhasznált hatóanyagokról, így mielőtt vendéged megérkezne az időpontra, te már fel is tudsz készülni, és meg tudod tervezni a kezelést.

A Bwnet online idopontfoglaló program által alkalmazott adminisztrációs rendszerben szinte minden adatot egyszerűen tárolhatsz vendégedrőL!

szalonmarketing_vendegelmeny_bwnet_online_idopontfoglalo_szepsegszalon_online_marketing_weboldal_kozmetikus

8. Az egyéni igények fontossága

A mai kor egyik alapvető elvárása, hogy személyre szabott élményekben, szolgáltatásokban részesüljünk. Ha valaki ételallergiával küzd, fontos, hogy az étteremben legyen számára is választható alternatíva, ha pedig kozmetikushoz megy, akkor a számára legmegfelelőbb kezelést szeretné igénybe venni.

Kínálj személyre szabott, egyedi szolgáltatást vendégeidnek, a bőr típusának megfelelő kezeléseket. A szalonod legyen egy olyan hely vendéged számára, ahol mindig azt kaphatja, amire valóban szüksége van, és amivel nemcsak látványos, de tartós eredményeket lehet elérni.

9. Tedd magad egyedivé kozmetikusként

Találj egy olyan szolgáltatást, vagy akár egy olyan kiegészítő szolgáltatást, amivel kiemelkedhetsz a tömegből.

A folyamatos tanulás, önmagad továbbképzése éppen olyan fontos, mint az általad kínált szolgáltatások. Ha a megfelelő szakmai háttér, és szalonod felszereltsége már mind a rendelkezésedre áll, akkor nincs más hátra, mint olyan törődést, és odafigyelést nyújtani vendégednek, amit máshol nem kaphat meg.

Építsd ki a bizalmat, és meglátod hűséges és visszatérő vendéged lesz még nagyon sokáig. Néhány kedves szó, egy kedves gesztus egy kis odafigyelés, és már kezd is kialakulni a bizalom.

10. Tegyél hozzá egy kis pluszt

Közeleg a vendéged születésnapja? Ne feledkezz meg róla, lepd meg egy személyre szóló kedvezménnyel. Legutóbbi alkalommal megemlített egy olyan személyes dolgot, ami fontos számára? Hozd szóba, kérd meg, hogy mesélje el mi történt vele az utolsó  találkozásotok óta.

Hidd el, hogy ha a vendég úgy érzi majd, hogy nálad nem csak egy újabb tétel a futószalagon, nemcsak, hogy szívesebben tér vissza hozzád újra, de másoknak is tiszta szívvel ajánl majd téged.

Új év, új kezdet! Pörgesd fel a szalonod 2019-ben a Bwnettel!

Hogyan lehet Bwnet online időpontfoglaló programod?

  1. lépés: Regisztrálj weboldalunkon ! Kérj tőlünk ajánlatot, ezzel nem kötelezed el magad!

  2. lépés: Ha úgy döntesz, hogy a partnerünk szeretnél lenni az ajánlatunk alapján, a szerződéskötés után 5 levélben oktatóanyagot küldünk neked, melyek lépésről-lépésre végigvezetnek a további teendőiden, és segítenek, hogy megismerd a rendszert.

  3. lépés: Töltsd fel a Bwnet profilod az adataiddal!

  4. lépés: Helyezd el a Bwnet online időpontfoglaló linkedet weboldaladon, Instagram és Facebook profilodban!

  5. lépés: Tesztelj! Tesztelj! Tesztelj! Használd ki a Bwnet online időpontfoglaló program minden fukcióját, ismerd meg minden előnyét!

  6. lépés: Amennyiben a használat közben bármikor kérdésed van, segítünk neked!

 

Több mint 1500 szakember nem tévedhet! Csatlakozz Te is elégedett partnereink köréhez!

KÉRJ TŐLÜNK AJÁNLATOT!

 

Kövess minket Facebookon is!

BWNet Magyarország